Videók

Videók » Fogyasztóvédelem » Megelőzés, tudnivalók, panasztétel

Éljen jogával!

PocketTV

A békéltető testületeket arra találták ki, hogy a bonyolult és sokszor hosszú bírósági macera helyett gyors és egyszerű eljárással vizsgálják ki fogyasztói panaszainkat. Ezt a panaszos fogyasztó és a bepanaszolt cég közötti békítéssel teszik, azaz egyezséget próbálnak meg létrehozni a két fél között. A békéltető testületi eljárás tehát gyors, egyszerű és legfőképp ingyenes.

Online vásárlással kapcsolatos fogyasztói jogok és vitarendezés kérdésében is jó helyen járunk a Budapesti Békéltető Testületnél. Vitás ügy esetén mindenképpen forduljunk békéltető testülethez, Hiszen A vállalkozásoknak kötelező részt venni a békéltető testületi ülésen, így minden bizonnyal megoldás születik a problémánkra. Nézd meg a 7 részes videó sorozat összes részét!

Jogod van

Tudatos Vásárlók Egyesülete

Mit tehetünk, ha fogyasztóként átverve érezzük magunkat?

Akkor csere

TVE

Nem kell westernhősnek lenni ahhoz, hogy élhess a vásárlói jogaiddal. Csupán két dologra lesz szükséged...
A Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Zöld Pók Alapítvány filmje.

Az MLM

TVE

Miről szól az MLM? Miért kockázatosak ezek a termékek? Miért nehéz kiszállni, ha már bekerültél? Ezekre kérdésekre ad választ a TVE és a Zöld Pók Alapítvány filmje.

Hormonhatású anyagok és a mellrák

BCUK Channel

Egy film arról, hogy milyen hatással vannak a Biszfenol-A és az endokrin romboló (EDC) vegyületek  a szervezetünkre, és hogyan csökkenthetjük a kockázatot.

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében