Videók

Videók » Aktivista

Destiny Watford a Goldman Environmental Prize győztese 2016-ban [angol]

Goldman Environmental Prize

Curtis Bayben találhatunk egy egészségügyi hulladék égetőművet, egy szén átrakót és egy sor vegyi üzemet, de ez a város Destiny Watford otthona is. A már meglévő szennyezők miatt a város már most is az legnagyobb légszennyezettségtől szenvedő terület az Egyesült Államokban. Ebben a környezetben kívánta 2012-ben az Energy Answers International az államok legnagyobb hulladék égető művét felépíteni. Az iskolájuktól alig egy mérföldre tervezett égetőmű, amely többek között évente mintegy 120 kg higanyt és 500 kg ólmot bocsáthatott volna ki, azonnal szemet szúrt Destinynek.

A félszeg 20 éves lány által alapított Free Your Voice megakadályozta ennek a tervnek a megvalósulását. Videónkból és ebből a kapcsolódó cikkből megtudhatod, hogyan kapta meg végül munkájáét Destiny a Goldman Environmental Prize díját, ami jelenleg a világ legjelentősebb megbecsülése környezetvédelmi aktivistáknak.

Az Északi-sarkvidék megmentése [angol]

Greenpeace UK

A Greenpeace 3,5 éves, az Északi-sarkvidék megmentésére irányuló kampánya sikerrel zárult. A környezetvédőkhöz csatlakozó mintegy 7,5 millió támogató erejét méltatja a videó. Csatlakozz a támogatókhoz, a kampány még nem ért véget!

Rovarirtó szer folyt ki a növényekből

Greenpeace Magyarország

A Greenpeace kutatása igazolta azt a gyanút, hogy két vegyipari óriáscég csávázószere veszélyt jelenthet a méhekre. ajánlott oldal: Méhpusztulás

Greenbees - Akcióban a Zöld Méhek

Greenpeace Magyarország

Az állatok összefogtak az emberiségért. Kin múlik, hogy mit fogsz enni holnap este? Van még időnk tétlenkedni? Ajánlott oldal: Méhpusztulás

Te mit tennél? - Hősök Tere

Hősök Tere

Egy esős napon az Andrássy úton hőspályát épített a Hősök Tere Projekt csapata. Egy járókelő több helyzettel is találkozott. Vajon ki melyik szituációban segített? A jelszó egyszerű: Az vagy, amit teszel!

Hősök Tere - Az vagy, amit teszel!

Hősök Tere

"Azt szeretnénk, hogy Magyarországon minél több ember álljon ki és tegyen valamit másokért a mindennapokban. Pozitív változásra van szükség, de sokan vagyunk, akik nem tudjuk hogy kezdjünk hozzá. Ha inspiráljuk a környezetünkben élőket és megtanítjuk hogyan váljanak mindennapi hősökké, elindíthatjuk ezt a pozitív változást." Ajánlott oldalak: Hősök tere, Hősök Tere FB. Ajánlott videó: Ájult riportert mentettek a Deákon

járókelő.hu

Lépj, ha az illetékesek nem teszik meg! A tét egy szebb Budapest, de ki nevet a végén? A Járókelő.hu-n zajlik az állampolgárok és az önkormányzatok közötti utcai társasjáték. Ha van egy probléma, ami bosszant, de nem tudod, kihez kell fordulni e miatt, vagy már elhajtottak az illetékesek, itt a megoldás: Tedd fel a Járókelő.hu-ra a köztéri problémákról szóló bejelentésedet, itt továbbják ezeket az illetékes hivataloknak, és a választ is közzéteszik.

Carrotmob a budapesti Gomb Kávézóban

GlobeGreen

Carrotmob a Gomb Kávézóért, hogy még zöldebb, víztakarékosabb és kismama barátabb legyen ez a hely. Kozma Orsival, környezetvédőkkel, tudatos fogyasztókkal, kismamákkal, nemzetközi aktivistákkal, a Greenpeace budapesti csoportjával együtt. Egy újabb, méghozzá pozitív eszközzel bővült az aktív, világ dolgait alakítani kívánó emberek eszköztára. Ajánlott link: https://www.facebook.com/CarrotmobHungary

Green tip - carpooling [angol]

European Environment Angency

Osszad meg az autódat a közeledben lakó kollégáiddal, spórolj pénzt és védd a környezted, miközben élvezed a többiek társaságát!

A Greenpeace behatolt a román környezetvédelmi minisztériumba

A környezetvédők Borbély László román környezetvédelmi miniszter irodájában demonstráltak a cianidos technológiát alkalmazó aranybánya ellen.

Auchan parkoló a védett láp helyén?

Az egyre szaporodó cikkek mellett íme egy kisfilm a dunakeszi láp kálváriájáról és az Auchanról.

Ők tényleg nem vásároltak semmit

nol.tv

A ZöFi sok-sok üres kosárral ünnepelte e Ne vásárolj semmit! napot.

Nájlonfa akció a vásárlási őrület ellen

Fekete Hajnal

A Ne vásárolj semmit! Napon a Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Cellux Csoport a Nyugati téren felállított - pet palackokból készült - fával hívta fel a figyelmet az esztelen vásárlás társadalmi és környezeti hatásaira. A karácsony előtti vásárlási dömping ugyanis, az amúgy még ellenállóbbakat is könnyen legyűri. Az arra járók felakaszthatták a fára a magukkal hozott nejlonszatyrot, ezzel is jelképezve, hogy aznap (már) nem vásárolnak. Reméljük, be is tartották, mindenesetre a fa szép kis dekorációt kapott. Köszönet érte a résztvevőknek! 

Mozgásban a demokrácia: Budapesten járt a Beuys-ominbusz

Várnagy Tibor

Mézes- és zsíroskenyérrel, zenével, bolhapiaccal és társasjátékkal fogadta a vásárlókat és járókelőket szombaton a Hunyadi téren a Kincsünk a piac és a Védegylet. A Goethe Intézet jóvoltából pedig Beuys omnibusza is begördült a színre. Hogy mindez miért? Kiderül a filmből.

Klímafürdő a Széchényiben

Fekete Hajnal

A Széchényi fürdőben rendezett látványos csobbanással hívta fel a figyelmet a 350.org nemzetközi szervezet és a Messzelátó Egyesület a decemberi koppenhágai klímacsúcs fontosságára.

Street art az iskolaudvaron

Artopolis Egyesület, 1000%

Újabb közös munkával rukkolt elő a PLACCC Fesztivált szervező Artopolis Egyesület, valamint az 1000% alkotócsoport. Ezúttal egy VII. kerületi iskola tűzfalát festették ki a művészet és a vizuális környezetvédelem egyében.

Ne légy hülye!

Nol TV

A hülyeség kora című film kapcsán sorra folynak a környezettudatos életmóddal kapcsolatos rendezvények, közösségi vetítések. A film premierjén több ismert ember is megszólalt. A Nol TV kisfilmje a bemutatóról. A teljes film megtekinthető itt.

http://www.noltv.hu/play?v=u4ae6fcc93686b

Génfront a cseh követség előtt

Index

Az Index tudósítása a 2009. február 20-án a Cseh Köztársaság külképviselete előtt tartott megmozdulásról.

Megtömték a libavédőt

Index

A PETA állatvédő aktivistái a Fogarasi úti Tesco előtt tiltakoztak a libamáj árusítása és a kényszertömés ellen. Az Index videóriportja.

Üresfutás

Levegő Munkacsoport

A Levegő Munkacsoport "Kamionstop" kampányának reklámfilmje.
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében