fbpx

Közösségi mezőgazdálkodás – “Itt tényleg értékelik a munkánk gyümölcsét”

Közösségi mezőgazdálkodás – “Itt tényleg értékelik a munkánk gyümölcsét”

2020-ban, egy meleg őszi délutánon a Kertvárosi Kamra udvarán jártunk, hogy lássuk, milyen az, amikor két közösségi gazdaság, a Szandaszögi Ökokertészet és a Táncoskert Biogazdaság tagjai veszik át a gazdáktól a heti élelmiszeradagot. Két COVID-hullám közti szünetben találkoztunk velük, a szabad ég alatt.

Mik a közösségi gazdaságok, mi az a közösségi mezőgazdálkodás? Egy olyan kapcsolat, amelyben egy gazdálkodó és vásárlói alkotnak közösséget, hogy így segítsék egymást. A hosszú távú elköteleződésért cserébe a termelők biztos megélhetést, a fogyasztók pedig megbízható helyről származó, jó minőségű, egészséges, helyi élelmiszert kapnak.

Friss, egészséges, megbízható a járvány idején is – ezek a közösségi gazdaságok várják a tagokat 2021-ben

A Tudatos Vásárlók Egyesületénél minden évben februárban tesszük közzé a csatlakozókat váró közösségi gazdaságok listáját, elérhetőségét.

Szeretnél friss, helyi, szezonális élelmiszerhez jutni? Jobban megismernéd a gazdaságokat? Esetleg szerveznél egy ilyen közösséget? Itt gyűjtöttünk össze minden információt!


NKA EU logoEzt a tartalmat a Nemzeti Kuturális Alap támogatta, az Európai Unió #GoEAThical projektje társafinanszírozta.