fbpx

Közösségi gazdaságok – ezt nem kapod meg a piacon

Közösségi gazdaságok – ezt nem kapod meg a piacon

Mik a közösségi gazdaságok, mi az a közösségi mezőgazdálkodás? Röviden egy olyan kapcsolat, amelyben egy gazdálkodó és vásárlói alkotnak közösséget, hogy így segítsék egymást. A vásárló hetente friss áruval teli dobozt kap, a gazda pedig biztosan tervezhet előre. Egy ilyen átadáson a Szandaszögi Ökokertészet és a Táncoskert Biogazdaság átvevőhelyén, a rákospalotai Kertvárosi Kamra udvarán jártunk.

A hosszú távú elköteleződésért cserébe a termelők biztos megélhetést, a fogyasztók pedig megbízható helyről származó, jó minőségű, egészséges, helyi élelmiszert kapnak. A közösség és a gazdaság között így lesz kölcsönösen gyümölcsöző a kapcsolat.

A Tudatos Vásárlók Egyesületénél azon dolgozunk, hogy a közösségi mezőgazdálkodás mint vásárlási forma minél több ember számára elérhető legyen. Állandó kapcsolatban állunk a gazdákkal, képzésekkel, tanácsadással, rendezvények szervezésével támogatjuk őket. Munkánk része, hogy minden év elején közzétesszük azoknak a közösségi gazdaságoknak a listáját, elérhetőségét, akikhez csatlakozhatunk.

Friss, vegyszermentes, egészséges élelmiszer közvetlenül a gazdáktól – a közösségi gazdaságok 2022-ben is várnak

Arról, mi történik pontosan, ha egy közösségi gazdaság tagja leszel, itt olvashatsz részletesen.


ofof, ökokör

Ezt a tartalmat a Nemzeti Kuturális Alap támogatta, az Európai Unió #GoEAThical – OurFood.OurFuture projektje társafinanszírozta.

    Iratkozz fel híreinkre!

    Tippek, tesztek, programok

    Megszakítás