fbpx

(b)EAT the System – A TE ötleteid kellenek!

(b)EAT the System – A TE ötleteid kellenek!

Elstartolt (b)EAT the System nemzetközi ötletverseny! Vannak elképzeléseid egy élhetőbb jövőről? Te is felemelnéd a hangod, hogy megvalósulhasson az igazságos, fenntartható és klímabarát élelmiszertermelés? Ha van egy jó ötleted, hogy ezt hogyan érjük el, oszd meg velünk és jelentkezz! Ha Tied vagy a csapatodé a legjobb ötlet, akár lehetőséget és anyagi támogatást is kaphatsz a megvalósításhoz. Az angol nyelvű pályázatodat MEGHOSSZABÍTOTT IDŐSZAKBAN, 2021. október 31-ig várjuk.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 16 európai civil társadalmi szervezettel karöltve indított, alulról szerveződő Our FoodOur Future kampánya az európai fiatalok ötleteire épülve és aktív részvételükkel valósulhat meg. Az ötletversennyel lehetőséget szeretnénk biztosítani Európa fiataljai számára, hogy rátalálhassanak az aktivizmus új formáiravalamint hogy legjobb ötleteiket valóra is válthassák. Arra, hogy együtt alakítsák a jövőt, amiben ők lesznek a főszereplők.

Beat the system! ofof pályázat fiataloknak

Miről szól a verseny? 

A kampány első szakaszában a jelentkezők két kategóriában küldhetik be a különböző akciókkal, kampányokkal, illetve közösségi programokkal kapcsolatos ötleteiket a nemzetközi (b)EAT the System ötletversenyre. Offline vagy online akciók, illetve kampányok ötleteit várjuk.

Az egyes kategóriák három legjobb ötletét egy európai online szavazási folyamat során választjuk ki, amelyben bárki jogosult szavazni. A díjátadó ünnepség a kampány nemzetközi ifjúsági találkozóján lesz, reményeink szerint élőben, remélhetőleg 2021 szeptemberben. A díjak odaítélésén után a kampánycsapat a győztesekkel együtt fogja megvalósítani a nyertes ötleteket az Our Food. Our Future kampány keretén belül. 

Milyen ötleteket várunk?

Egy közösségi média flashmob, egy színes tüntetőbuli a parlament előtt, egy online játék, amely során átélheted egy gazdálkodó mindennapjait… Olyan ötleteket keresünk, amelyek: 

 • A kampány témáihoz kapcsolódnak – fenntartható, etikus és klímabarát élelmiszert biztosítanak mindenkinek! 
 • Aktivizálják, és összehozzák az embereket Európában, teret adnak, hogy együtt küzdjenek egy közös célért, 
 • Felhívják a figyelmet a kampány által megcélzott problémára,
 • Helyi, nemzeti vagy nemzetközi szinten megvalósíthatóak.
 • Akár aktivista hálózatokat hoznak létre,
 • Innovatívak és kreatívak,
 • Nyomást gyakorolnak a felelős intézményekre, vagyis a nagy élelmiszercégekre, a bevásárlóközpont-láncokra és a politikusokra.

Az ötleteket két kategóriában lehet benyújtani: 

 • Legjobb offline ötlet,
 • Legjobb online ötlet.

Hogyan jelentkezz? 

A verseny kezdeti szakaszában egy angol nyelvű pdf formátumú jelentkezési lapot biztosítunk a versenyzők számára, amelyet az alábbi e-mail címre kell elküldeni: ourfood@ci-romero.org 

A jelentkezési lapot innen töltheted le >>>

Minden benyújtott jelentkezési lapot a Tudatos Vásárló Egyesülete partnere, az osztrák Südwind által biztosított felhőben gyűjtünk, ahol bárki megnézheti az adott időponting beérkezett ötleteket. 

A verseny későbbi szakaszában a honlapra sorra felkerülnek az új ötletek, ott is lehet tallózni köztük. 

 Jelentkezési feltételek 

 •  Egy közös ötletet maximum 10 ember nyújthat be. 
 • A résztvevőknek 18 és 35 év közöttinek kell lenniük.
 • A jelentkezési lap angol nyelvű, és az esetleges további együttműködés is angol nyelven zajlik majd. 
 • A győzteseket megkérhetjük, hogy vegyenek részt a díjátadó ünnepségén, ahol fényképek készülhetnek róluk. 
 • A konzorcium és az Our Food. Our Future kampány fenntartja a jogot, hogy az ölteteket a kampány céljainak megvalósulása érdekében kivitelezze. Ideális esetben a kivitelezést maguk a fiatal ötletgazdák szervezik meg a kampány, illetve egy PR ügynökség teljes támogatásával. 
 • Az ötleteket egy nyilvános honlapon teszik közzé. A versenyzők maguk dönthetik el, hogy a nevük megjelenjen-e a honlapon vagy sem. 
 • A versenyzők annyi ötlettel nevezhetnek, amennyivel csak szeretnének. 

Díjak

Első helyezett díja: Egy fenntartható mini-vakáció 

Második helyezett díja: Előfizetés helyi élelmiszerdobozra 

Harmadik helyezett díja: Élelmiszerekkel kapcsolatos könyvek és folyóiratok 

Mindkét kategóriában három-három díjat osztanak ki a szervezők. 

Dátumok és határidők 

 • A versenyre már most várjuk jelentkezésetek.
 • Az angol nyelvű pályázatodat MEGHOSSZABÍTOTT IDŐSZAKBAN, 2021. október 31-ig várjuk.
 • Az online szavazás szeptember elején indul
 • A győzteseket egy később megrendezésre kerülő nemzetközi találkozón mutatják be.

GoEAThical OFOF Our Food Our Future

Kövesd a #GoEAThical és az #OurFoodOurFuture hashtaget a Facebookon és az Instagrammon, iratkozz fel hírlevelünkre és értesülhetsz a kampány következő állomásairól.

Ne tápláld tovább a kizsákmányolást! A pénzed szavazat!


EU DEARA verseny az Európai Unió pénzügyi támogatásával készült a #GoEAThical -OurFood.OurFuture projekt keretében. A projekt tartalmáért kizárólag a Tudatos Vásárlók Egyesülete vállal felelősséget, és semmilyen tekintetben nem tükrözi az Európai Unió álláspontját.

  Iratkozz fel híreinkre!

  Tippek, tesztek, programok

  Megszakítás