fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Vegyél részt egy fenntarthatósági kutatásában

A Budapesti Corvinus Egyetem egyik programjához olyan interjúalanyokat keres, akik mindennapjaik során a fenntartható fogyasztás elveit követve nagy hangsúlyt fektetnek az általuk vásárolt termékek társadalmi és környezeti hatásaira.

A kutatás háttere

A Budapesti Corvinus Egyetem jövőképében egymással egyenértékű feladat a jövő nemzedékének magas szintű képzése, valamint a tudományos és kutatói tevékenység végzése. Ehhez adott ösztönzést a TÁMOP felsőoktatási minőségi fejlesztését szolgáló pályázata. A BCE vezetése öt kiemelt fontosságú, az egyetem integrációját demonstráló, interdiszciplináris szakmai témára építette kutatási programját, melyek között a fenntartható fejlődés feltételeinek biztosítása is megjelent. Az alprojekt feladatának tekinti a Közép-Magyarországi Régióban, mint modellterületen a fenntartható fejlődés műszaki, ökológiai, természeti-táji, valamint társadalmi-gazdasági kereteinek feltárását. Utóbbi terület vizsgálati fókusza kiterjed a fenntartható fogyasztás kérdéseire is, így a fogyasztási szokások alakulására nemzetközi és hazai szinten, befolyásolásának lehetőségeire, valamint a fogyasztást meghatározó tényezőkre. E területen bekövetkező változások nagyban múlnak azokon az elkötelezett személyeken, akik munkájuk során a fenntartható fejlődés szempontjainak mindennapi életbe történő átültetését segítik elő. Ezt szem előtt tartva kutatásunk kvalitatív szakaszában ezen személyek motivációit, céljait vizsgáljuk.

 

Az interjú célja

Olyan interjúalanyokat keresnek, akik mindennapjaik során a fenntartható fogyasztás elveit követve nagy hangsúlyt fektetnek az általuk vásárolt termékek társadalmi és környezeti hatásaira. A kutatás célja a válaszadók egyéni életutjainak megismerése, élettörténeteik közös jegyeinek azonosítása. Ennek megfelelően az interjú során arra kérik a résztvevőket, hogy meséljék el az utat, amely egy olyan munkakör betöltéséhez vezetett, ami a fenntartható fejlődés célkitűzéseit szolgálja.

 

Az interjú jellege

Az interjú megközelítőleg 1-1,5 órát vesz igénybe. Az élettörténet elmesélését követően az interjú készítője néhány konkrét kérdéssel pontosítja az elhangzottakat. 

 

Jelentkezés:  marianna.piskoti[kukac]uni-corvinus.hu

 

Kép [cc] tboggi

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás