fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Vegyél részt egy fenntarthatósági kutatásában

| Tudatos Vásárló

A Budapesti Corvinus Egyetem egyik programjához olyan interjúalanyokat keres, akik mindennapjaik során a fenntartható fogyasztás elveit követve nagy hangsúlyt fektetnek az általuk vásárolt termékek társadalmi és környezeti hatásaira.

A kutatás háttere

A Budapesti Corvinus Egyetem jövőképében egymással egyenértékű feladat a jövő nemzedékének magas szintű képzése, valamint a tudományos és kutatói tevékenység végzése. Ehhez adott ösztönzést a TÁMOP felsőoktatási minőségi fejlesztését szolgáló pályázata. A BCE vezetése öt kiemelt fontosságú, az egyetem integrációját demonstráló, interdiszciplináris szakmai témára építette kutatási programját, melyek között a fenntartható fejlődés feltételeinek biztosítása is megjelent. Az alprojekt feladatának tekinti a Közép-Magyarországi Régióban, mint modellterületen a fenntartható fejlődés műszaki, ökológiai, természeti-táji, valamint társadalmi-gazdasági kereteinek feltárását. Utóbbi terület vizsgálati fókusza kiterjed a fenntartható fogyasztás kérdéseire is, így a fogyasztási szokások alakulására nemzetközi és hazai szinten, befolyásolásának lehetőségeire, valamint a fogyasztást meghatározó tényezőkre. E területen bekövetkező változások nagyban múlnak azokon az elkötelezett személyeken, akik munkájuk során a fenntartható fejlődés szempontjainak mindennapi életbe történő átültetését segítik elő. Ezt szem előtt tartva kutatásunk kvalitatív szakaszában ezen személyek motivációit, céljait vizsgáljuk.

 

Az interjú célja

Olyan interjúalanyokat keresnek, akik mindennapjaik során a fenntartható fogyasztás elveit követve nagy hangsúlyt fektetnek az általuk vásárolt termékek társadalmi és környezeti hatásaira. A kutatás célja a válaszadók egyéni életutjainak megismerése, élettörténeteik közös jegyeinek azonosítása. Ennek megfelelően az interjú során arra kérik a résztvevőket, hogy meséljék el az utat, amely egy olyan munkakör betöltéséhez vezetett, ami a fenntartható fejlődés célkitűzéseit szolgálja.

 

Az interjú jellege

Az interjú megközelítőleg 1-1,5 órát vesz igénybe. Az élettörténet elmesélését követően az interjú készítője néhány konkrét kérdéssel pontosítja az elhangzottakat. 

 

Jelentkezés:  marianna.piskoti[kukac]uni-corvinus.hu

 

Kép [cc] tboggi

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

2022. február. 13-án tartottuk a Közösségi mezőgazdálkodás és ÖkoKörök családi napot, ahol közelebbről is megismerhették az érdeklődők a Tudatos Vásárlók munkáját. Ezen a napon a közösségi gazdaságok és az ÖkoKörök jutottak főszerephez: az izgalmas előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett a vendégek személyesen is találkozhattak a gazdákkal, volt Magcsere, a legkisebbek pedig gyerekprogramok keretében játékosan tanulhattak a […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok