fbpx

| - lindádám -

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Vegyél levegőt!

Az ember mit sem akar jobban, mint felfrissíteni szmogtól büdös lakását.

 

A postaládám mindig tele van hirdetésekkel, színes portékákat kínáló színes papírfecnikkel. Általában érdektelenül behajítom őket a papírkosárba, vagy becsúsztatom a szomszéd levélszekrényébe, de az is előfordul, hogy gyors mozdulattal összegyűröm az összest, és célba dobok az udvaron ácsingózó kukába. Tegnap is alig tudtam kihámozni a leveleimet a rengeteg szórólap közül. Lábáztató, lemosható festék, ropogós ostyaszelet, extra erős instant kávé és szuper nedvszívó törlőkendő versengett a figyelmemért. Persze sikertelenül. Az egyik papírka azonban kitűnt a többi közül, mert ügyesen rátapadt a villanyszámla hátuljára. A következő felhívás volt rajta:

Vegyél levegőt!

1m³ levegő csak 123 Ft.

Többször elolvastam a különös hirdetést. Először azt hittem, hogy vicc az egész és mosolyogtam rajta. Majd jobban szemügyre vettem a papírfecnit, forgattam az ujjaim között, elolvastam újra a felhívást, lassan kibetűzve, majd gyorsan még egyszer és még egyszer. Szóval azt mondja, hogy vegyek levegőt. Persze! Hiszen ez óriási!!! Levegővel kereskedni a legnagyobb üzlet. Önmagából kifordult világunk méltó megkoronázása. Egyszerre abszurdum és egyszerre magától értetődő. Az ember mit sem akar jobban, mint felfrissíteni szmogtól büdös lakását.

A sarki boltban már kapható hegyi levegő az Aletsch gleccserről, Földközi-tengeri levegő Máltáról, és déltengeri az Indiai-óceánról. A Karib-térségből érkező palackokat nagyon hamar elkapkodják. De a legnépszerűbb mégis a finoman párás esőerdőbeli levegő marad az Amazonas-medencéből. A Norvég fjord levegője a legmarkánsabb, nagyon oxigéndús. A nepáli Himalája-levegő 5600 méterről származik, alacsony oxigéntartalmú, ezért fokozott elővigyázatosságot igényel a szobai szmoggal való vegyítéskor.

A hatalmas választék különböző kiszerelésekben kapható: van műanyag palackban 1m³-es adag, tisztán utcai használatra, kis műanyag csővel ellátva, amit az ember meg-megszívhat miközben a Blaha Lujza téren a villamoshoz evickél. Van 10m³-es kiszerelés, és van családi, 50m³-es mennyiség, kifejezetten benti használatra. Az adagolás teljesen szabadon történik: a palackok kis szeleppel vannak ellátva, amit az ember felnyit és máris áramlik ki rajta az egy héttel azelőtt, hajnalban begyűjtött friss levegő. (Előfordulhat, hogy némelyik palackba olajszag keveredik, de ennek kicsi az esélye.)

 

A levegőhöz való hozzáférés elidegeníthetetlen joga minden embernek.

Védjük a levegőnket!

Ne számítsunk import hegyi levegőre, ami majd megoldja a légszennyezettséget.

Védjük a Föld levegőjét!

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás