fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Vásárlási szokásaink és az ünnepek

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület „Kevesebbel Boldogabban Nap”-i rendezvénye kapcsán kérdőíves felmérést végzett Veszprém belvárosában.

A vásárlás helyének megválasztásánál a válaszadók túlnyomó többségében a szolgáltatás színvonala a mérvadó (53%), de meglepően magas volt a hazai tulajdonban lévő boltokat választók aránya is (27%). Voltak olyanok, mintegy 11 %-ban, akik a nagy bevásárlóközpontoknak kedvezve mindent egy helyen szeretnek beszerezni, és hasonló arányban jelölték meg többen az üzlet közelségének jelentőségét.

Egy átlag amerikai ember heti 6 órát vásárol és 40 percet játszik gyerekeivel. Az egyesület kíváncsi volt arra, hogy a rendezvényre ellátogatók vajon mennyi időt tudnak fordítani a gyerekekkel való foglalkozásra? A kérdés kapcsán nagy különbözőségeket tapasztaltunk. Voltak válaszadók, akik heti 5 óra alatti időt jelöltek meg (25%), de minden második szülő napi 2 órát, vagy még annál is többet foglalkozik csemetéjével.


Így a Karácsony közeledtével az egyesület reméli, hogy minél több olvasót, kérdőív kitöltőt sikerült elgondolkodtatni a Karácsony lényegesebb kérdéseiről, és az újévi fogadalmakhoz is talán tudott lehetőségeket felmutatni. Hogy a szeretet, meghitt együttlét mindannyiunk ajándéka legyen, és ha lehet, ne csak a Karácsony kapcsán.

 

Forrás: www.csalan.ngo.hu

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás