fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Vásárlási szokásaink és az ünnepek

| Tudatos Vásárló

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület „Kevesebbel Boldogabban Nap”-i rendezvénye kapcsán kérdőíves felmérést végzett Veszprém belvárosában.

A vásárlás helyének megválasztásánál a válaszadók túlnyomó többségében a szolgáltatás színvonala a mérvadó (53%), de meglepően magas volt a hazai tulajdonban lévő boltokat választók aránya is (27%). Voltak olyanok, mintegy 11 %-ban, akik a nagy bevásárlóközpontoknak kedvezve mindent egy helyen szeretnek beszerezni, és hasonló arányban jelölték meg többen az üzlet közelségének jelentőségét.

Egy átlag amerikai ember heti 6 órát vásárol és 40 percet játszik gyerekeivel. Az egyesület kíváncsi volt arra, hogy a rendezvényre ellátogatók vajon mennyi időt tudnak fordítani a gyerekekkel való foglalkozásra? A kérdés kapcsán nagy különbözőségeket tapasztaltunk. Voltak válaszadók, akik heti 5 óra alatti időt jelöltek meg (25%), de minden második szülő napi 2 órát, vagy még annál is többet foglalkozik csemetéjével.


Így a Karácsony közeledtével az egyesület reméli, hogy minél több olvasót, kérdőív kitöltőt sikerült elgondolkodtatni a Karácsony lényegesebb kérdéseiről, és az újévi fogadalmakhoz is talán tudott lehetőségeket felmutatni. Hogy a szeretet, meghitt együttlét mindannyiunk ajándéka legyen, és ha lehet, ne csak a Karácsony kapcsán.

 

Forrás: www.csalan.ngo.hu

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok