fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Van magyar tagja a CSR-Europe-nak

| Tudatos Vásárló

Elfogadta a KÖVET tagfelvételi kérelmét a CSR Europe igazgatósága, így van magyar tagszervezete a legnagyobb európai CSR-hálózatnak.

A brüsszeli székhelyű CSR Europe a legnagyobb üzleti hálózat, mely a vállalatok társadalmi felelősségvállalását (CSR) terjeszti. Egyfelől 65 multinacionális vállalatot tömörít, másrészt pedig 23 tagszervezete révén 19 európai országban van jelen, és közvetve immár 1880 vállalattal dolgozik. A KÖVET-hez hasonlóan 1995-ben alapított szervezet küldetése, hogy segítsen a vállalatoknak beépíteni a felelősségvállalást a mindennapi üzleti működésükbe.

„A KÖVET csatlakozását többek között az indokolta, hogy a CSR fogalma alig ismert a régióban, a CSR Europe nemzeti partnerszervezetei között a volt szocialista országok közül mindössze három található. Reméljük, hogy a csatlakozással intenzívebb információáramlás indulhat be, és minél több hazai vállalatvezető ismeri fel, hogy a hosszú távú sikerhez elengedhetetlen a vállalati felelősségvállalás.” – mondta Kapusy Pál, a KÖVET ügyvezető igazgatója.

A KÖVET 12 éve elsősorban a megelőző szemléletű környezetvédelem terjesztésének küldetésével alakult, 2003 óta foglalkozik alapszabályában is deklaráltan a fenntarthatóság és a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának előmozdításával.

Az EU zöld könyvének meghatározása szerint a CSR az a koncepció, amely szerint a vállalatok önkéntesen környezeti és szociális megfontolásokat építenek be működésükbe és az általuk érintett felekkel való kapcsolatukba.

 

Forrás: KÖVET

 

Ajánlom másnak
támogass

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

A tudatos vásárló 12 pontja

Környezettudatosságra fel! – Videón a Tudatos Vásárló 12 pontja

A vásárlás a Te döntésed, a pénzed szavazat: Te döntöd el, mit és kit támogatsz. És mit nem. Lista, szatyor, mennyiség, javíttatás, újrahasznosítás és társai – 12 szempont, amit érdemes észben tartani vásárláskor. Tudatos vásárlás 12 lépésben.

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok