fbpx

| Tudatos Vásárló

Van magyar tagja a CSR-Europe-nak

Elfogadta a KÖVET tagfelvételi kérelmét a CSR Europe igazgatósága, így van magyar tagszervezete a legnagyobb európai CSR-hálózatnak.

A brüsszeli székhelyű CSR Europe a legnagyobb üzleti hálózat, mely a vállalatok társadalmi felelősségvállalását (CSR) terjeszti. Egyfelől 65 multinacionális vállalatot tömörít, másrészt pedig 23 tagszervezete révén 19 európai országban van jelen, és közvetve immár 1880 vállalattal dolgozik. A KÖVET-hez hasonlóan 1995-ben alapított szervezet küldetése, hogy segítsen a vállalatoknak beépíteni a felelősségvállalást a mindennapi üzleti működésükbe.

„A KÖVET csatlakozását többek között az indokolta, hogy a CSR fogalma alig ismert a régióban, a CSR Europe nemzeti partnerszervezetei között a volt szocialista országok közül mindössze három található. Reméljük, hogy a csatlakozással intenzívebb információáramlás indulhat be, és minél több hazai vállalatvezető ismeri fel, hogy a hosszú távú sikerhez elengedhetetlen a vállalati felelősségvállalás.” – mondta Kapusy Pál, a KÖVET ügyvezető igazgatója.

A KÖVET 12 éve elsősorban a megelőző szemléletű környezetvédelem terjesztésének küldetésével alakult, 2003 óta foglalkozik alapszabályában is deklaráltan a fenntarthatóság és a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának előmozdításával.

Az EU zöld könyvének meghatározása szerint a CSR az a koncepció, amely szerint a vállalatok önkéntesen környezeti és szociális megfontolásokat építenek be működésükbe és az általuk érintett felekkel való kapcsolatukba.

 

Forrás: KÖVET

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás