fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Van, aki hallgat a jó szóra: az FHB önként változtat

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Nem indul versenyfelügyeleti eljárás az FHB Kereskedelmi Bank ellen. A pénzintézet ugyanis a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) beérkezett panaszokban szereplő kifogásokat önként orvosolta.

 

A GVH-t megkereső panaszosok első felében svájci frank alapú, 6 hónapos kamatperiódusú hitelkiváltó kölcsönt vettek fel a FHB-tól. A bank a kölcsön nagyon kedvező induló kamatlábát az első hat hónapos kamatperiódus letelte után egyoldalú szerződésmódosítással jelentősen felemelte.

A GVH-val történt egyeztetés után az pénzintézet arról tájékoztatta a hatóságot, hogy az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. valamint a konkrét panaszos ügyben nem érintett, de az FHB Kereskedelmi Bank Zrt.-hez hasonló feltételekkel hitellehetőséget hirdető FHB Jelzálogbank Nyrt. belső vizsgálata megállapította, hogy egyes ügyfelekben a kölcsön feltételeivel kapcsolatban az a meggyőződés alakulhatott ki, hogy az igen kedvező induló kamatláb-mérték az első kamatperiódus után is hatályban maradhat. Ezzel szemben a bankcsoport ezen akciós kamatláb-mértéket csak az első kamatperiódusra tartotta irányadónak. Az FHB megállapította azt is, hogy az induló kamatláb megváltoztatása miatt egyes ügyfelek a kölcsönszerződés megszüntetésében lehetnek érdekeltek.

Ezért a bankcsoport önkéntesen

  • kedvezményes ajánlatot dolgozott ki azon ügyfelei részére, akik a kölcsönszerződésük megszüntetésében lehetnek érdekeltek;
  • intézkedéseket tesz annak érdekében, hogy a reklámjaiban illetve felhívásaiban szereplő feltételek még egyértelműbbé váljanak;
  • közlemény formájában tájékoztatja ügyfeleit és a nyilvánosságot a vizsgálat megállapításairól és a konkrét intézkedésekről;
  • vállalást tesz a kamatmérték-emelés szabályainak felülvizsgálatára.

A kompenzáció során a bankcsoport az ügyfelek számára biztosítja az adott kölcsönszerződésből történő díjmentes kilépést, megtéríti az FHB szerződéskötéssel járó költségeket. Ezen túlmenően a bankcsoport kártérítést fizet a kölcsön igénylésével kapcsolatban felmerült, továbbá a jövőbeni esetleges kölcsönügyintézés során felmerülő költségek után.

 

Forrás: GVH

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok