fbpx

| Magyar Design Évkönyv 2013

Újrahasznosítás mesterfokon: Castwood bútorok

A Magyar Design Évkönyv 2013-ban szereplő öko- és felelős alkotások közül Kiss Dávid használt építési pallókból és visszagyűjtött fémből készített gyönyörű bútorait mutatjuk be.

Egyévnyi kísérletezés után született meg az a technológia, amely lehetővé tette a 100%-ig újrahasznosított anyagokból készülő Castwood bútorok megvalósítását.

 

A visszagyűjtött, olvasztottfém ötvözet az előállítás során hűlés közben rázsugorodik a faelemekre (eredetileg építési pallók), mintegy körülölelve azokat.

 

Az így létrejövő csomópontok nagyon erős szerkezeti stabilitást biztosítanak, ugyanakkor az alacsony olvadáspontból következően a farészek nem sérülnek.

 

A gyártás manufakturális viszonyok között, kis szériában történik. 

 

Még több öko, felelős és klassz termék és történet magyar dizájnerektől a Magyar Design Évkönyv 2013-ban, itt:

 

 

 

Szöveg és fotó (c): Magyar Design Évkönyv 2013, © Text and Design, 2014, MOME Alapítvány

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás