fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Új termelői piac a Rózsák terén

| Tudatos Vásárló

Magyar zöldségeket, gyümölcsöket és élelmiszereket árusítanak ős- és kistermelők a főváros VII. kerületében. Az új termelői piac augusztusban nyílt meg Budapesten, a Rózsák terén.

A piac a tervek szerint egyelőre szombatonként reggel 8-tól délután 3 óráig tart nyitva, és mennyiben igény mutatkozik rá, a többi napokon is megjelennek termékeikkel a kis- és őstermelők.

Idén júniustól a Vidékfejlesztési Minisztérium épülete előtt is lehet vásárolni hazai árukat minden pénteken a Vidék Mustra elnevezésű rendezvényen. Az árkádok alatt egyszerre több mint 50 termelő kínálja portékáit, a vásárlás előtt a vevők meg is kóstolhatják a termékeket. A rendezvénysorozattal a Vidékfejlesztési Minisztérium célja, hogy a fővárosiak és a turisták megismerhessék a vidék ételeit, értékeit. 

A Magyar Piac Szövetkezetkezettel összefogva további termelői piacok megnyitását is tervezik.

A cél, hogy a jó minőségű, egészséges magyar termékeket minél több helyen, közvetlenül a termelőtől lehessen megvásárolni, élénkítve ezzel a magyar mezőgazdaságot.

A helyi piacok fellendítését több jogszabályváltozás is segítette az elmúlt időszakban.  A minőségi magyar termékek népszerűsítése érdekében a szaktárca egyszerűsítette a termelői piacok megnyitásának és működtetésének feltételeit. 

 

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium

***

Tetszik a TudatosVásárló.hu és szívesen olvasod cikkeinket? Ez egy nonprofit oldal, a Tudatos Vásárlók Egyesülete tartja fenn. Minimális forrásaink vannak a működtetésre. Kérjük, hogy te is támogass bennünket, hogy több hasznos cikket publikálhassunk!
 
Oszd meg a cikket a facebookon! Klikkelj a cikk címe mellett!
Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok