fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Új békéltető mobilalkalmazás – online panaszbejelentés

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Új békéltető alkalmazás segíti a fogyasztókat jogaik érvényesítésében! Probléma vagy sérelem ért a boltban? Küldd be ott helyben a problémát a Budapesti Békéltető Testületnek mobilról, hogy később ingyen és könnyen egyezhess meg a vállalkozással!

A bejelentés után a Budapesti Békéltető Testület felveszi a kapcsolatot a fogyasztóval, és jelzi, ha szükséges még esetleg valamilyen dokumentum az eljáráshoz. Ha megvan minden, azt követően kitűznek egy meghallgatást, amiről a fogyasztót és a vele vitában álló céget is értesítik. Arra törekszenek, hogy az ügyet mindkét fél megelégedésére intézzék el, és egymással kezet rázva, a problémát pedig megoldva távozzanak. Mindez pedig egy fillérbe sem kerül, nincs semmilyen illeték, díj vagy bármi más költség.

Számtalan különféle ügyben tudnak segíteni, így, ha egy laptopról vagy mobiltelefonról, esetleg drága gépkocsi-vásárlásról van szó és az később elromlott. Ha akadozik az internet, többet számlázott a mobilszolgáltató vagy épp határidőre nem építette ki a hálózatot, akkor is célszerű bejelentéssel élni. De ugyanúgy segítenek a parkolási-, építőipari ügyekben vagy ha a gázszolgáltató olyan számlát küldött, amivel nem ért egyet a fogyasztó.

Mindehhez csak le kell tölteni az ingyenes applikációt, majd kitölteni az adatokat: név, lakcím, e-mail és pontos lakcím. Ezt követően írjuk le, mi történt, mi a probléma a vállalkozással. Akár fotókat is beküldhetünk bizonyítékként! Végül válasszuk ki azt az alkalmazást, amellyel e-mailt szoktunk írni, majd küldjük be a panaszt a megfelelő gombbal – az egész ilyen egyszerű!

A mobilapplikáció letölthető a következő internetes linkre kattintva:

1.Android mobilkészülékekre a Google Áruházból:

2. Apple készülékekre az App Store-ból:

3. Windows Phone készülékre innen

 

Használd bátran!

 

Forrás: Budapesti Békéltető Testület

Kép: pixabay.com

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a fogyasztók érdekében. A cikk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium FV-I-16-2016-00023 jelű pályázat keretében valósult meg.  

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok