fbpx

A TVE szolgáltatásai: a partnerek sikere

A Tudatos Vásárlók Egyesületének fenntartható fogyasztás terén szerzett szakértelme hozzásegíti partnereit ahhoz, hogy egy gondolatcsírából sikeres program váljon, vagy hogy egy már elnyert pályázat átütő eredményekkel valósuljon meg. 
 
 

Elméleti és gyakorlati szakértelem

Alapkutatásokat végzünk a fenntartható fogyasztás legkülönbözőbb területein, szakpolitikai anyagokat állítunk össze magyar és külföldi megbízóink számára, lektoráljuk a szélesebb közönség elé kerülő kommunikációs anyagokat. A TVE szakértői anyagai használhatók szervezeti stratégiák kialakítására, jövőbeli projektek megalapozására, pályázati programok felépítésére, hatásmérésére stb. Szakértelmünk nem csak a program sikeres megvalósítását szolgálja, hanem hosszabb távon segítheti a szervezetet stratégiája kialakításában.

Referenciák: fenntartható fogyasztás háttéranyag a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság számára, szaklektorálás és háttéranyagok a Central Media kiadó számára, szakpolitikai háttéranyag a brit Traidcraft és a holland SOMO számára, kutatási design és terepkutatás az osztrák Südwind-del együttműködésben, együttműködés a XVIII. kerületi önkormányzat civil stratégiájának kialakításában.

 

Tartalmak végtelen tárháza

A fenntartható fogyasztás legkülönbözőbb témáiról elérhetőek szerkesztett cikkeink, kiadványba illeszthető tartalmaink és képanyagaink. Szövegeink a nagyközönségnek szólnak, érthetőek, kitérnek a mindennapok során is megvalósítható példákra. A TVE vállalja meglévő anyagainak átengedését utánközlésre, illetve személyre szabott tartalmak előállítását, szerkesztését a célcsoport tudásbeli és kommunikációs igényeihez igazodva.

Referenciák: tartalomelőállítás az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) és a Lagom Natura Közhasznú Nonprofit Kft. számára képzési anyagokhoz, blogokhoz.

 

Sikeres és motiváló tréningmódszerek

A TVE az elmúlt években speciális, jövőképépítésre, a részvevők motiválására és együttműködési hajlandóságuk kibontakoztatására, valamint az örömteli tanulás és az eredménymérés elveire épülő tréningmódszereket fejlesztett. Jelenleg négy fő területen tartunk tréningeket, kiscsoportos képzéseket: háztartászöldítés, közösségi gazdálkodás, fenntartható élelmiszerfogyasztás és részvételi minőségbiztosítás. Kiscsoportos képzéseinken az utóbbi évben közel kétezer fő vett részt. A tréningek kiválóan illeszthetők helyi közösségépítő, életminőség-javító, intézményzöldítő, vidékfejlesztő, környezetvédelmi programokba, módszereink bármilyen határterületi témára alkalmazhatók.

Referenciák: tréningek és előadások az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) számára, workshopok a Nagyváthy Egyesület számára, képzési programfejlesztés a nemzetközi Communitiy Supported Agriculture hálózat számára, wokshopok a Közösségi Kisgazdaságok Szövetsége számára.

 

Célközönség média: milliókhoz szólunk

Integrált kommunikációs kampányainkkal évi több millió embert szólítunk meg. Kommunikációs portfóliónk része a www.tudatosvasarlo.hu Magyarország első és egyik vezető fenntartható életmód magazinja, melyet évente több, mint 1.4 millióan látogatnak; a magazin heti hírlevelére 10.000 ember iratkozott fel; a TVE facebook oldala, amelynek jelenleg közel 55.000 követője van; egyetlen jól irányzott poszttal akár több százezer embert is elérünk; sajtóadatbázisunkban jelenleg 1400 cím szerepel.

Eszközeinkből olyan kommunikációs mixet kínálunk, mely összességében több millió, a fenntartható életmód iránt nyitott és fogékony embert ér el. Igény esetén segítünk összeállítani kommunikációs anyagokat, kommunikációs tanácsadást tartunk.

Referenciák: kampánytámogatás a NapHold Egyesület, a Greenfo, a Nazemi (Csehország), a Clean Clothes Campaign és Élelmiszerbank Esélyt az Ételnek programja számára, tartalom átengedés az fn.hu portálnak, Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal kommunikációs együttműködés.

 

 

Együtt a jövő generációval

Évente több tucat felkérést kapunk iskolai előadások, foglalkozások, témanapok megtartására, melyek időtartalmát, témáját és módszereit megbízóinkkal egyeztetve alakítjuk ki. Vállalunk egyedi alkalmakat, de több intézményre kiterjedő programsorozatot is.

Referenciák: előadások, foglalkozások, témanapok a Madách Imre Gimnázium, a Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium, Gazdagréti Törökugrató Általános Iskola, a Budapesti Művelődési Központ és a XVI. kerületi önkormányzat iskolai akadályversenye számára.

 

A fenntarthatóság jó móka

Közel húsz családi napokon, fesztiválokon vagy akár akadályversenyek alkalmával használható, a szórakozva tanulásra építő interaktív játékunk van, és kínálatunkat folyamatosan fejlesztjük. Munkatársaink és önkénteseink nagy gyakorlattal válaszolják meg az érdeklődők kérdéseit, lekötik a gyerekeket.

Referenciák: Zöld Krajcáros Termelői Piac és Fesztivál az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület szervezésében, Tó-vidék Fesztivál (Sarud).

 

A kommunikáció új útjai

A fenntarthatósághoz kapcsolódóan folyamatosan kutatjuk és fejlesztjük a kommunikáció új útjait. Eredményeket értünk el az adatvizualizációban, az infografikák, rövid filmek használatában, a gamification-ben, a fogyasztási szokások megváltoztatására irányuló (elsősorban online) játékos eszközök fejlesztésében. Partnereink számára tanácsadói tevékenységgel támogatjuk az ezzel kapcsolatos szervezeti tanulást, illetve kultúraváltást, így segítve célcsoportjuk még jobb elérését.

 

A TVE szinte mindenhol ott van

Szakértelmünk, naprakész ismereteink a fenntartható fogyasztásról, valamint kiterjedt kapcsolathálónk civil szervezetekkel, kutatókkal, szakértőkkel a munkafolyamatok számos pontján nyújtanak hatékony segítséget. Így többek között: szakmai, szakpolitikai (háttér)anyagok kidolgozása, megalapozott és újszerű pályázati programok kialakítása és (rész)megvalósítása, szakmai napok koncepciójának kidolgozása és szervezése, oktatási és kommunikációs anyagok kialakítása, kampány és/vagy disszemináció a fenntarthatóság iránt nyitott célcsoport, szakmai közönség, média felé.

Még miért érdemes velünk dolgozni? 

Több éves pályázati és kutatási tapasztalatunknak köszönhetően pontosan látjuk és értjük, hogy miként lehet a pályázati elvárásokat összeegyeztetni a megvalósító szervezetek igényeivel, valamint hogyan lehet célszerű és költséghatékony hatásosság méréseket elkészíteni.

 

 

Kérdésed van? Lépj velünk kapcsolatba!

tve@tve.hu, (+36) 1 225 8136

 

 

 

    Iratkozz fel híreinkre!

    Tippek, tesztek, programok

    Megszakítás