fbpx

| Lugosi Beáta

A TVE ajánlja: gyerekjátékok 3-5 éves korig

Az óvodás korú gyermeknél  a továbbra is nagy horderővel bíró szerepjátékok mellett fontossá válnak az alkalmazkodóképességet fejlesztő szabályjátékok is, illetve megjelenik a logikai és társasjátékok iránti igény. A boltok kínálatából a következőket szívesen ajánljuk a tudatosan vásárló szülők, rokonok figyelmébe. 

Castle Logix – várépítő logikai játék

Izgalmas logikai játék 3 éves kortól.  A feladat a játékfüzetben található képeknek megfelelő várkombinációk megépítése. A jó kombinációt (egyetlen lehetséges megoldás) megtalálni azonban nem könnyű: nem minden torony illik minden falba és az egyensúlyra is figyelni kell. A játék elemei fából készültek, igényesen megmunkált, festett elemek. A Castle Logix számos díjat nyert, többek között Finnországban az Év Játéka díjat.

Beszerezhető: fusselvelejatekbolt.huwww.okosjatek.hu, www.kocoska.hu

 

Kalózrejtő

Élvezetes logikai játék 5 éves kortól.  Négy négyzetben különböző ábrák láthatóak. Ezeket négy különböző formájú lapocskával kell lefedni úgy, hogy a végeredmény az előzőleg a feladatfüzetből kiválasztott ábrával megegyező kombináció legyen.  Logikai gondolkodást, kombinációs készséget, fejlesztő játék, segít felkészülni a későbbi hatékony és önálló tanulásra.

Beszerezhető: okosjatek.hu, www.fakopancs.hu, www.logikai-jatekok.hu

 

 

Szerelőjáték

A Constructor szerelőjáték családból sok minden megalkotható: mozdony, darus kocsi, helikopter, golyópálya… Szerelőlapok, kockák, kerekek, csavarok, anyacsavarok, alátétek – megannyi összecsavarozható elem. Az egészségre ártalmatlan festékkel színezett elemek keményfából készülnek. A készletek a szereléshez szükséges szerszámokat is tartalmazzák. Kreativitást, kombinációs készséget és kézügyességet fejlesztő játék.

Beszerezhető: gyerekjatekwebaruhaz.com, www.jatekkalfejlesztes.hu, www.gyerek-jatekbolt.hu

Akik számára az ajándékok beszerezésekor is fontos tényező a környezettudatosság, s előnyben részesítenék az újrahasználatot, azok a cikkben szereplő – vagy ezekhez hasonló – darabokat használt játékokat közvetítő weboldalakon is keresgélhetnek.
www.babaszoba.hu (fórum menüben)
www.jatekom.hu
www.vatera.hu
www.teszvesz.hu
www.jofogas.hu
www.aprod.hu
www.express.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

A veteményeskert hősei

Szép kivitelezésű, igazán szerethető mesekönyv, amely egyszerűen, érthetően, kisebbek számára is befogadhatóan vezet el a veteményeskertek világába. Szó esik növényekkel és állatokkal kötött barátságról, egy néni megsegítéséről, a kerti munkák szépségéről és hasznáról, de még a komposztálásról is. Ajánljuk mindenkinek, aki számára fontos, hogy gyerek ne csak a tányéron vagy a boltok polcain, hanem a kertben is találkozzon zöldségekkel, gyümölcsökkel.

Beszerezhető: IKEA

 

 

 

 

Családi társasjátékok magyar manufaktúrától

A MARBUSHKA Játékmanufaktura egy hazai, családi vállalkozás, melynek tagjai – anya, apa és kislányuk – művészi társasjátékokat alkotnak és keltenek életre. Az egyedi, varázsaltosan illusztrált játékokat főként kézi munkával készítik, kizárólag Magyarországon, környezetbarát anyagok felhasználásával (fa, papír, féldrágakövek), mert az alkotók hitvallás szerint „a gyermekeket körülvevő tárgyi kultúra legalább olyan fontos, mint az értelmüket csiszoló nevelés”. A nem mindennapi, szórakoztató, felnőttek számára is élvezetes társasjátékokat szívből ajánljuk minden családnak.

Beszerezhető: www.marbushka.com/

 

 

Sári és Nemszemétke

Sári, az óvodás kislány véletlenül kerül Szemétszigetre, ahol új barátokra talál. Ott él Nemszemétke, Gyapóc, Lim és Lom, és a Szemétszigeten közlekedik a buvac is, egy remek jármű. A Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülése által meghirdetett ARANYVACKOR pályázat 2011-es nyertese mesekönyv és ismeretterjesztő kézikönyv is egyben. Kedves, játékos formában dolgozza fel a hulladéktermelésből adódó problémát, s a lehetséges megoldást. A könyv munkafüzet melléklete a mesekönyv szereplőihez kapcsolódó újrahasznosított tárgy elkészítését mutatja be lépésről lépésre.

Beszerezhető: www.libri.hu, www.zoldbolt.hu, www.pagony.hu,

 

 

Filcételek

Az egyik klasszikus óvodás kori szerepjáték a főzőcske, űzik lányok-fiúk vegyesen. A babakonyhák műanyag kiegészítői helyett immár van környezetkímélőbb alternatíva is: filc anyagból készült, gyümölcsök, zöldségek, torták és egyéb ételek. Boltokban is beszerezhetők, de alkotó kedvű szülők, nagyszülők is bátran kísérletezhetnek elkészítésükkel. Számukra a világhálón számos útmutató akad, de többek közt az „Édes élet textilből – Varrott sütik, torták, bonbonok” című könyvből is meríthetnek ötleteket.

Beszerezhető: www.meska.hu,

 

 

Hagymamintás mágneses kirakó

Fa elemekből készült mágnes kirakó, fém dobozban, a német Grimm’s cég terméke. Gyönyörű színkombináció, különleges formatervezés, a gyermeki fantázia szárnyra kap… Fejleszti a kreativitást, kézügyességet, kombinációs készséget.

Beszerezhető: bikybike.hu

 

 

 

 

 

 

Kép [cc] angoltabor

 

A cikk megjelenése a Gazdasági Minisztérium FV-I-12-C-0004 pályázat keretében valósult meg. 

**

Tetszik a TudatosVásárló.hu és szívesen olvasod cikkeinket? Ez egy nonprofit oldal, a Tudatos Vásárlók Egyesülete tartja fenn. Minimális forrásaink vannak a működtetésre. Kérjük, hogy te is támogass bennünket, hogy több hasznos cikket publikálhassunk!
 
Oszd meg a cikket a facebookon! Klikkelj a cikk címe mellett!

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás