fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

A TVE ajánlja: gyerekjátékok 1 éves korig

| Lugosi Beáta

Körülnéztünk a játékboltok polcain, és találtunk néhány olyan játékot, amelyet szívesen ajánlunk egyedi hangulatuk, környezetkímélőbb kivitelezésük miatt, vagy azért mert könnyen elkészíthetők saját kezüleg is.

Támogass 1%-kal, és mi kiderítjük, megmérjük, megírjuk!

A kicsik számára a karácsony a játékok idejét jelenti. Végeláthatatlan lelkesedéssel, izgatottan várják az ünnepi csodát, a fa alól előkerülő ajándékokat. Szülők és rokonok általában nagy fába vágják a fejszéjüket, amikor a decemberi forgatagban hasznos, a gyerekszemnek is tetsző, ugyanakkor környezetkímélő játékot igyekeznek beszerezni…

Színes forgók babaágy fölé

Az apróságok legelső fejlesztő játékai között találjuk a kiságy fölé akasztható forgókat. A színes, lebegő figurák felkeltik a babák figyelmét, és cselekvésre, mozgásra késztetik. Bár az üzletek kínálatában többnyire a műanyag, elemmel működő, zenélő darabok jelennek meg, környezetkímélőbb – s nem utolsó sorban olcsóbb – változatot magunk is készíthetünk olyan természetes anyagokból, mint a textil, a fa vagy a papír. Néhány könnyen megvalósítható ötletet találhatunk a világhálón is.

 

 

Fa csörgő

A német Grimm’s (http://www.grimms.eu/de/) cég által készített, igényes kivitelezésű, festett fa és natúr csörgők már 1 éves kor előtt a kicsik kezébe adhatók. A megszokottól eltérő, szép és érdekes forma- és színvilág új alternatívát visz a csörgők kínálatába; a fa tapintása révén a babák már a kezdetektől ismerkedhetnek, barátkozhatnak a természetes anyagokkal.

Beszerezhető: www.bikybike.hu

 

 

Kézzel készített babjátékok

A Pebble kézzel készített, egyedi babajátékai egy non-profit szervezetnek köszönhetően születnek Bangladesben. A Hathay Bunano alapítvány fair trade alapon működik, a babajátékokért kapott pénzzel hátrányos helyzetben élő nőknek segítenek. A márka vásárlói tehát nem csak kiváló minőségű játékot vesznek, de segítik a szegénység elleni küzdelmet. Minden játékuk 100% pamutból készül, 100% poliészter töltettel.

Beszerezhető: www.pebble.hu, www.babamosoly.hu

Akik számára az ajándékok beszerezésekor is fontos tényező a környezettudatosság, s előnyben részesítenék az újrahasználatot, azok a cikkben szereplő – vagy ezekhez hasonló – darabokat használt játékokat közvetítő weboldalakon is keresgélhetnek.
www.babaszoba.hu (fórum menüben)
www.jatekom.hu
www.vatera.hu
www.teszvesz.hu
www.jofogas.hu
www.aprod.hu
www.express.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkerongyi

A babák köztudottan odáig vannak a ruhacímkékért. Amint a látóterükbe akad akár egy is, mindent megtesznek, hogy megszerezzék; figyelmüket hosszabb ideig is leköti egy-egy kósza darab. Ezt a tulajdonságot meglovagolva készülnek a „címkerongyi” névre keresztelt játékok: zsebkendőnyi textildarab szélére megannyi címke varrva… környezetbarát, ötletes és egyszerűen elkészíthető, de akár be is szerezhető.

Beszerezhető:   gremese.hu hu,  www.meska.hu

 

 

Első bébi autóm

A Tájföld székhelyű Plan Creations játékai olyan gumifákból készülnek, melyek túl öregek ahhoz, hogy latexet adjanak. A játékká alakuló fa vegyi anyag-mentes, hisz a felhasználását megelőző 3 évben a fa már nem kap műtrágyát. A cég a faanyag stabilizálásához (vegyi kezelés helyett) vegyi anyag nélküli, időigényesebb szárítást alkalmaz. A játékokat formaldehid-mentes ragasztóval rögzítik, és nem mérgező, vizes bázisú festékkel színezik. Az érdekes formatervezésnek köszönhetően a Plan Toys modellek a tömegcikkektől merőben eltérő, vidám játékok.

Beszerezhető: tisztababa.hu, www.kreativjatek.hu, www.liliputi.hu

 

Waldorf babák

A baba fontos szerepet játszik a kicsik életében, nem mindegy hát, milyen játék babát fognak először a kezükbe. A Waldorf babák kézimunkával, természetes anyagokból (pamut, gyapjú, vászon) készülnek, testük arányos, színeik lágyak és természetesek. Hogy teret engedjenek a gyerek kreativitásának, a babák arcvonásai nincsenek részletesen kidolgozva, … alhat, nevethet, sírhat, a gyerek hangulatára, fantáziájára van bízva.

Beszerezhető: www.meska.hu, www.liliputi.hu, www.hella-meseorszag.blogspot.hu

 

 

Szivárványszín montesszori torony

A kézügyességet, finommotorikus mozgást fejlesztő; színek és sorrend megértését, megismerését segítő klasszikus játék. Már számos alak- és színkombináció kapható, minden gyerekszobában ott lenne a helye. A német Grimm’s márka egyedi formavilágú fa tornyocskái egészségre és környezetre ártalmatlan anyagokból készülnek.

Beszerezhető: bikybike.hu, www.mamamibolt.hu, www.fakopancs.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

Tologatós játék

A tologatós játékok a járni tanuló kicsiknek nyújtanak segítséget, mozgásra ösztönözve őket. A Selecta érdekes kialakítású, körhintás fejlesztő játéka festett fából készült, egészségre káros anyagot nem tartalmaz. 

Beszerezhető: hanifa.hu

 

 

 

 

A cikk megjelenése a Gazdasági Minisztérium FV-I-12-C-0004 pályázat keretében valósult meg. 

 

***

Tetszik a TudatosVásárló.hu és szívesen olvasod cikkeinket? Ez egy nonprofit oldal, a Tudatos Vásárlók Egyesülete tartja fenn. Minimális forrásaink vannak a működtetésre. Kérjük, hogy te is támogass bennünket, hogy több hasznos cikket publikálhassunk!
 
Oszd meg a cikket a facebookon! Klikkelj a cikk címe mellett!
Ajánlom másnak
támogass

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Egészséges ősgabonák a tányérunkon

Egészséges ősgabonák a tányérunkon

2023. február 18-án tartottuk a Közösségi Mezőgazdálkodás Családi napot. Aki eljött, személyesen is megismerkedhetett 11 hazai közösségi gazdával, valamint a témába vágó beszélgetéseket, előadásokat hallgathattak meg. Ha érdekelnek a gabonák és az egészséges táplálkozás, nézd meg a beszélgetést a Családi napról az ősgabonákról Dr. Szira Fruzsinával az ÖMKI vezető kutatójával, Fülöp Ádámmal a Pipacs Pékség […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok