fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

A TVE ajánlja: gyerekjátékok 1-3 éves korig

| Lugosi Beáta

Ebben az életkorban a kicsik hatalmas fejlődésen mennek keresztül. Megtanulnak magabiztosan mozogni, beszélni, tudatuk egyre inkább kinyílik. A játékboltok kínálatában több olyan darabot is találtunk, amelyet szívesen ajánlunk ennek a korcsoportnak. 

Támogass 1%-kal, és mi kiderítjük, megmérjük, megírjuk!

A mozgásigény kielégítéséhez sok, szabadban eltöltött időre van szükségük. Ez egyben a szerepjátékok hosszan elnyúló korszaka is, amihez egyszerű kelléket kel biztosítani számukra: babák, edények, autók, barkácskészlet… Fontossá válik a meseolvasás, a gyermeki fantáziavilág egyik legfőbb fejlesztő és tanító módszere. De ugyanilyen horderővel bír a kreativitás megélése és kibontakoztatása, építőjátékok, gyurma, festék nem hiányozhatnak a gyerekszobából.

 

Állatos toronyépítő

3×4 darabos kocka játék 1 éves kortól. A kicsinek az állatok testrészeit kell jó sorrendben összeillesztenie, ellenkező esetben mókás „lények” születnek. Szem-kéz koordinációt, finommotoros készségeket fejlesztő, igényes kivitelezésű játék.

Beszerezhető: www.okosjatek.hu, www.harrypottershop.hu

 

 

 

 

Puzzle duo: állatok és eledeleik

10 állat képét kell összepárosítani kedvenc eledelükkel, majd puzzle szerűen összerakni a darabokat. 2 éves kortól ajánlott játék, fejleszti a finommotoros készségeket, segít a színek és formák különbségeinek elsajátításában. Erős kartonból készített, tartós játék, szép színekkel.

Beszerezhető: okosjatek.hu, www.shopping-all.hu

 

 

 

 

 

Szeletelhető gyümölcsök fából

Tépőzárral összeillesztett gyümölcsök fából. A kicsik felvághatják a gyümölcsöket a készlethez tartozó fa késsel, majd újra egybeilleszthetik őket. Ideális szerepjátékhoz. Tartós, természetes anyagból készült játék.

Beszerezhető: okosjatek.hu, www.djecojatek.hu

 

Akik számára az ajándékok beszerezésekor is fontos tényező a környezettudatosság, s előnyben részesítenék az újrahasználatot, azok a cikkben szereplő – vagy ezekhez hasonló – darabokat használt játékokat közvetítő weboldalakon is keresgélhetnek.
www.babaszoba.hu (fórum menüben)
www.jatekom.hu
www.vatera.hu
www.teszvesz.hu
www.jofogas.hu
www.aprod.hu
www.express.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Day and Night – logikai kirakó

Kiváló minőségű, fa játék 2-5 éves korig. A kicsiknek a feladatfüzetben szereplő éjszakai árnyékképek alapján kell felépíteni térben a valós, nappali képet. Fejleszti a térlátást, a logikai gondolkodást és a problémamegoldó képességet. Fokozatosan nehezedő feladatok, 4 nehézségi szinttel.

Beszerezhető: kismamaruha.huwww.logikai-jatekok.hu, www.okosjatek.hu, www.shopmania.hu

 

 

 

 

 

Waldorf építőkocka

Az építőkockák számtalan játékformára adnak lehetőséget, fejlesztik a finommotorikus mozgást, a kreativitást. Nem hétköznapi változat a Waldorf szellemiség tükrében megalkotott, természetes anyagú és hangulatú, natúr változat. A szabálytalan formák némelyikét fakéreg díszíti, hogy a kicsik minél közelebb érezzék magukat a természetes anyagvilághoz.

Beszerezhető: bikybike.hu, www.ajandekkatalogus.hu, www.mamamibolt.hu

 

 

Manófalva – fantáziaépítő

Alternatív formavilágú építőjáték a német Grimm’s cégtől. Gyönyörű, egymással harmonizáló színkombinációkban megfestett darabok, a manóépítő részei. A kék verzió elnevezése „Casa Luna”, a Hold Háza.

Kép: http://www.toyspectrum.de/Kinder/Baukloetze-Waldorf/Casa-Luna-Baukloetze-Grimms.html

Beszerezhető: mamamibolt.hu, www.joababanak.hu, www.babamosoly.hu

 

 

 

 

Húzom-tolom xilofon

A zene fontos fejlesztési eszköz a gyerekek életében. Ez a fából és fémből készült húzó-toló játék egyben xilofon is. A 8 hangjegyes fém xilofon szépen szól, a két ütő saját helyére illeszthető, ha épp nincsenek használatban. Gyártója a minőség és természetes alapanyagok iránt elkötelezett Janod vállalat, mely 40 éve az első számú fajátékokat készítő cég Franciaországban.

Beszerezhető: fusselvelejatekbolt.hu, www.shopmania.hu, www.kreativjatek.hu

 

 

 

 

Városépítő elemek környezetvédelmi üzenettel

A thaiföldi Plan Toys játékok minőségi, környezetkímélő technológiával gyártott darabok. Fából készített, formaldehid-mentes városépítő játékának darabjai a környezetvédelem üzenetét hordozzák: stilizált napelemmel ellátott benzinkutak és utcai lámpák, elektromos autók, utcai szelektív gyűjtők; sőt napelemmel, szélgenerátorral és külső árnyékolóval ellátott babaházak is sorakoznak a választható elemek közt.

Beszerezhető: hanifa.hu, www.wowjatekbolt.hu, www.djecobolt.hu

 

 

 

Domino Animo

Alternatív képvilágú, kétoldalas dominó kisebbeknek és nagyobbaknak, így sokáig használható játék. 2-3 éves kortól ajánlott. A kisebbek az állatok fejét a testével párosíthatják vagy kirakóst játszhatnak vele.  A nagyobbak a lapok másik oldalát használhatják, ahol a virágokat kell megszámolni, és  egymáshoz illeszteni a dominó szabályai szerint. Igényes minőség, vidám illusztrációkkal.

Beszerezhető: kopefajatek.hu, www.liliputjatek.hu, www.shopping-all.hu,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A cikk megjelenése a Gazdasági Minisztérium FV-I-12-C-0004 pályázat keretében valósult meg. 

Ajánlom másnak
támogass

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Egészséges ősgabonák a tányérunkon

Egészséges ősgabonák a tányérunkon

2023. február 18-án tartottuk a Közösségi Mezőgazdálkodás Családi napot. Aki eljött, személyesen is megismerkedhetett 11 hazai közösségi gazdával, valamint a témába vágó beszélgetéseket, előadásokat hallgathattak meg. Ha érdekelnek a gabonák és az egészséges táplálkozás, nézd meg a beszélgetést a Családi napról az ősgabonákról Dr. Szira Fruzsinával az ÖMKI vezető kutatójával, Fülöp Ádámmal a Pipacs Pékség […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok