fbpx

| Lugosi Beáta

A TVE ajánlja: gyerekjátékok 1-3 éves korig

Ebben az életkorban a kicsik hatalmas fejlődésen mennek keresztül. Megtanulnak magabiztosan mozogni, beszélni, tudatuk egyre inkább kinyílik. A játékboltok kínálatában több olyan darabot is találtunk, amelyet szívesen ajánlunk ennek a korcsoportnak. 

A mozgásigény kielégítéséhez sok, szabadban eltöltött időre van szükségük. Ez egyben a szerepjátékok hosszan elnyúló korszaka is, amihez egyszerű kelléket kel biztosítani számukra: babák, edények, autók, barkácskészlet… Fontossá válik a meseolvasás, a gyermeki fantáziavilág egyik legfőbb fejlesztő és tanító módszere. De ugyanilyen horderővel bír a kreativitás megélése és kibontakoztatása, építőjátékok, gyurma, festék nem hiányozhatnak a gyerekszobából.

 

Állatos toronyépítő

3×4 darabos kocka játék 1 éves kortól. A kicsinek az állatok testrészeit kell jó sorrendben összeillesztenie, ellenkező esetben mókás „lények” születnek. Szem-kéz koordinációt, finommotoros készségeket fejlesztő, igényes kivitelezésű játék.

Beszerezhető: www.okosjatek.hu, www.harrypottershop.hu

 

 

 

 

Puzzle duo: állatok és eledeleik

10 állat képét kell összepárosítani kedvenc eledelükkel, majd puzzle szerűen összerakni a darabokat. 2 éves kortól ajánlott játék, fejleszti a finommotoros készségeket, segít a színek és formák különbségeinek elsajátításában. Erős kartonból készített, tartós játék, szép színekkel.

Beszerezhető: okosjatek.hu, www.shopping-all.hu

 

 

 

 

 

Szeletelhető gyümölcsök fából

Tépőzárral összeillesztett gyümölcsök fából. A kicsik felvághatják a gyümölcsöket a készlethez tartozó fa késsel, majd újra egybeilleszthetik őket. Ideális szerepjátékhoz. Tartós, természetes anyagból készült játék.

Beszerezhető: okosjatek.hu, www.djecojatek.hu

 

Akik számára az ajándékok beszerezésekor is fontos tényező a környezettudatosság, s előnyben részesítenék az újrahasználatot, azok a cikkben szereplő – vagy ezekhez hasonló – darabokat használt játékokat közvetítő weboldalakon is keresgélhetnek.
www.babaszoba.hu (fórum menüben)
www.jatekom.hu
www.vatera.hu
www.teszvesz.hu
www.jofogas.hu
www.aprod.hu
www.express.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Day and Night – logikai kirakó

Kiváló minőségű, fa játék 2-5 éves korig. A kicsiknek a feladatfüzetben szereplő éjszakai árnyékképek alapján kell felépíteni térben a valós, nappali képet. Fejleszti a térlátást, a logikai gondolkodást és a problémamegoldó képességet. Fokozatosan nehezedő feladatok, 4 nehézségi szinttel.

Beszerezhető: kismamaruha.huwww.logikai-jatekok.hu, www.okosjatek.hu, www.shopmania.hu

 

 

 

 

 

Waldorf építőkocka

Az építőkockák számtalan játékformára adnak lehetőséget, fejlesztik a finommotorikus mozgást, a kreativitást. Nem hétköznapi változat a Waldorf szellemiség tükrében megalkotott, természetes anyagú és hangulatú, natúr változat. A szabálytalan formák némelyikét fakéreg díszíti, hogy a kicsik minél közelebb érezzék magukat a természetes anyagvilághoz.

Beszerezhető: bikybike.hu, www.ajandekkatalogus.hu, www.mamamibolt.hu

 

 

Manófalva – fantáziaépítő

Alternatív formavilágú építőjáték a német Grimm’s cégtől. Gyönyörű, egymással harmonizáló színkombinációkban megfestett darabok, a manóépítő részei. A kék verzió elnevezése „Casa Luna”, a Hold Háza.

Kép: http://www.toyspectrum.de/Kinder/Baukloetze-Waldorf/Casa-Luna-Baukloetze-Grimms.html

Beszerezhető: mamamibolt.hu, www.joababanak.hu, www.babamosoly.hu

 

 

 

 

Húzom-tolom xilofon

A zene fontos fejlesztési eszköz a gyerekek életében. Ez a fából és fémből készült húzó-toló játék egyben xilofon is. A 8 hangjegyes fém xilofon szépen szól, a két ütő saját helyére illeszthető, ha épp nincsenek használatban. Gyártója a minőség és természetes alapanyagok iránt elkötelezett Janod vállalat, mely 40 éve az első számú fajátékokat készítő cég Franciaországban.

Beszerezhető: fusselvelejatekbolt.hu, www.shopmania.hu, www.kreativjatek.hu

 

 

 

 

Városépítő elemek környezetvédelmi üzenettel

A thaiföldi Plan Toys játékok minőségi, környezetkímélő technológiával gyártott darabok. Fából készített, formaldehid-mentes városépítő játékának darabjai a környezetvédelem üzenetét hordozzák: stilizált napelemmel ellátott benzinkutak és utcai lámpák, elektromos autók, utcai szelektív gyűjtők; sőt napelemmel, szélgenerátorral és külső árnyékolóval ellátott babaházak is sorakoznak a választható elemek közt.

Beszerezhető: hanifa.hu, www.wowjatekbolt.hu, www.djecobolt.hu

 

 

 

Domino Animo

Alternatív képvilágú, kétoldalas dominó kisebbeknek és nagyobbaknak, így sokáig használható játék. 2-3 éves kortól ajánlott. A kisebbek az állatok fejét a testével párosíthatják vagy kirakóst játszhatnak vele.  A nagyobbak a lapok másik oldalát használhatják, ahol a virágokat kell megszámolni, és  egymáshoz illeszteni a dominó szabályai szerint. Igényes minőség, vidám illusztrációkkal.

Beszerezhető: kopefajatek.hu, www.liliputjatek.hu, www.shopping-all.hu,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A cikk megjelenése a Gazdasági Minisztérium FV-I-12-C-0004 pályázat keretében valósult meg. 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás