fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Tudnivalók karácsonyi hitelfelvétel előtt

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Az év utolsó két hónapjában, novemberben és decemberben sokkal több fogyasztási hitelt veszünk igénybe, mint az év más időszakaiban. A karácsony előtti vásárlás hevében az akciós ajánlatok igen vonzónak tűnhetnek, érdemes azonban áttanulmányozni a kiválasztott hiteltermék kondícióit, és összehasonlítani más szolgáltató hasonló ajánlataival!

2007. november 28-tól aktualizált tartalommal érhető el a PSZÁF honlapján a Fókuszban a fogyasztási hitelek címmel összeállított tematikus oldal.

Az összehasonlításban a teljes hiteldíj-mutató (THM) nyújt segítséget. Fontos azt is alaposan átgondolni, hogy a felvett hitel visszafizetése mennyire terheli meg háztartásunk költségvetését, milyen időtávra adósodunk el.

A hitelfelvétel alkalmával kérdezzünk rá minden járulékos költségre, annak nagyságára illetve gyakoriságra, milyen időszakra szól a kedvezményes kamat vagy THM, hogyan változik a törlesztés a futamidő alatt, milyen lehetőségeink vannak, ha előtörleszteni szeretnénk, tartalmaz-e a hitelkonstrukció biztosítást.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZAF) tematikus oldalain a hatóság a fogyasztási hitelfajták főbb jellemzőiről és a kapcsolódó fogalmak magyarázatáról ad tájékoztatást. Válaszolnak a felmerülő kérdésekre, és válogatást közölnek a sajtóban e témában megjelent cikkekből.

A honlapon hitelkalkulátor és háztartási költségvetés-számító is rendelkezésére áll, megtaláljuk továbbá a bankok által kínált fogyasztási hitelek naprakész összehasonlító táblázatait is.

 

Forrás: PSZÁF 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

2022. február. 13-án tartottuk a Közösségi mezőgazdálkodás és ÖkoKörök családi napot, ahol közelebbről is megismerhették az érdeklődők a Tudatos Vásárlók munkáját. Ezen a napon a közösségi gazdaságok és az ÖkoKörök jutottak főszerephez: az izgalmas előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett a vendégek személyesen is találkozhattak a gazdákkal, volt Magcsere, a legkisebbek pedig gyerekprogramok keretében játékosan tanulhattak a […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok