fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Tudatosan a debreceni Campuson is

| Tudatos Vásárló

A szerdán kezdődőtt, debreceni Campus Fesztivál szervezői és a Tiszántúli Természetvédők Társulatának szakemberei idén fák ültetésére gyűjtenek pénzt. Az elmúlt évben madárodúkat telepítettek a Nagyerdő területén.

A Campus Fesztiválon a sokszínű programok mellett kiemelten fontos a nagyerdei környezet megóvása. A rendezvény lebonyolítását a környezetvédelmi előírások betartásával végzik, emellett egy éve már, hogy egyedi környezetvédelmi program is született a természetvédők közreműködésével.

Mivel a nyári fesztiválokon a legnagyobb hulladékmennyiség az eldobható műanyag és papírpoharakból tevődik össze, a rendezvény szervezői és a Tiszántúli Természetvédők Társulata közös ötlete nyomán 2009-ben a fesztiválon bevezették a „Campus Odú-adót”. A fesztiválos adónem valamennyi műanyag és papírpohárban felszolgált italt érintette, ez pénzben egy jelképes, 10 forintos pohárárat jelentett. Az ebből összegyűlt 485.800 forintból év végén madárodúkat telepítettek a debreceni Nagyerdő területén.

A tavaly elkezdett környezetvédelmi program idén is folytatódik. A mostani fesztivál „Lomb-adójából” befolyó összeget fasor-rekonstrukcióra és előnevelt fák ültetésére fordítják.

A fesztivál szervezői és ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. közös roadshow keretében kívánja felhívni a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, így ismét érdekes akciók várják a fesztiválozókat. Az érdeklődők a szabadtéri oktatóeszközök játékos feladatain keresztül sajátíthatják el a szelektív hulladékgyűjtés alapjait, és betekintést nyerhetnek a hulladékok újrahasznosításának folyamatába is.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok