fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Tudatos Vásárló az e heti HVG-ben

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Nagy örömünkre szolgált, hogy a HVG interjúra kérte fel a Tudatos Vásárlók Egyesületének elnökét.

A Heti Világgazdaság (HVG) az egyik legjelentősebb és legkiválóbb magyar médium. Ezért nagy megtiszteltetésnek vettük, hogy felkeltettük a lap figyelmét, és témánkat közlésre érdemesnek találták.

Lévén azonban éppen a HVG-ről szó, különös csalódottsággal vettük tudomásul, hogy az Ujhelyi Katalinnal készült interjúban több tárgyi hiba is maradt, amit az interjút követően, illetve az utólagos telefonon és emailben feltett kérdések nyomán szóban és írásban is korrigáltunk. Az interjút készítő riporter ígérete, miszerint “semmit nem változtat” az általunk küldött verzión, sajnos nem teljesült.

Az interjúban több kisebb-nagyobb tárgyi tévedés is van, amiket hiába korrigáltunk. Ezek közül kettő azonban meglehetősen nagy, így ezeket szeretnénk ily módon, a TudatosVásárló.hu-n ismét korrigálni.

1. Nagy-Britanniában a fair trade kávé részesedése a kávépiacból évi 40%-kal nő – és nem 40%-os.

2. Nem a gazdasági, hanem a szociális tárcától kaptunk ígéretet az adatnyilvánossággal kapcsolatos jogszabály-módosításokra.

 

Kifogásainkkal a lapot is megkerestük, kérvén, amennyiben lehetséges, korrigálják a tévedéseket.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok