fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

A tökéletes babakocsi…

| Tudatos Vásárló

… nem létezik. Rengeteg márka, típus, funkció és persze a saját szempontok. Az első a biztonság, de még mi alapján döntsünk? Két Tudatos Vásárló Kedvezménykártya partnerünk elmondja, mi alapján választott.

Bokor Zsófia, a naturanyu.hu webáruház tulajdonosa

 

 

Zsófia, Tudatos Vásárló Kedvezménykártya partnerünk a naturanyu.hu-nál ez alapján választott babakocsit. Babakocsi vásárlásnál sok szempontot érdemes mérlegelnünk, hogy tudatos döntést hozhassunk.

Fogjuk-e szállítani azutóban a babakocsit, és milyen rendszerességel? Sokat lépcsőzünk majd vele? Szintén nagyon fontos szempont  a választásnál, hogy mennyi idős a baba. Újszölöttnél egészen más jellegű babakocsira és/ vagy hordozóra van szükség.

Akarunk-e babakocsival rendszeresen bevásárolni?

 

Tatár Marianna, a Mamamibolt tulajdonosának tanácsa: ” Babakocsi esetén nincsenek ilyen szigorú szempontjaim, mert a tapasztalat alapján nem is minden gyermek szeret benne utazni, sokat voltak nálam hordozóban a mellkasomon, így a babakocsi inkább csak időnként került elő. Fontos volt viszont, hogy jól pakolható legyen, bevásárláskor jól jön. A nagyon sok kombinációt magában folglaló típusok nem mindig válnak be, érdemesebb szétválasztani a gyermek életkorához megfelelő babakocsikat. Babakocsiból nagyon nagy a használt választék is, érdemes körülnézni.”

 

Válassz tudatosan!

Babakocsi tesztünkben 65 babakocsit teszteltünk ( 43 travel system, 22 sport babakocsi). Ezeket a szempontokat vizsgáltuk laboratóriumban: ár, irányíthatóság, biztonság, szállítás, travel sytem, használhatóság.  A tesztből egyértelműen kiderül, hogy a nagy árkülönbségek nem feltétlenül tükröznek ennek megfelelő minőségbeli és biztonsági különbségeket. Az árak elég széles skálán mozognak, 30 ezer forinttól több százezer forintig találhatunk babakocsit. A babakocsik többsége maximális pontot ért el a biztonság szempontjából, ezért nem feltétlenül kell hatalmas összeget elköltenünk, ha biztonságos terméket szeretnénk. A tesztből az is kiderül, hogy a babkocsik szállíthatósága terén viszont érdemes körültekintőnek lennünk.

 

A babakocsi teszt ára 1.830 forint. Támogatnád a Tudatos Vásárlók Egyesületét? Legyél Szupertag, amivel az összes Tudatos Vásárló Teszthez hozzáférhetsz.

 

Nézd meg 65 babakocsi tesztjét

 

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok