fbpx

| Tudatos Vásárló

A tökéletes babakocsi…

… nem létezik. Rengeteg márka, típus, funkció és persze a saját szempontok. Az első a biztonság, de még mi alapján döntsünk? Két Tudatos Vásárló Kedvezménykártya partnerünk elmondja, mi alapján választott.

Bokor Zsófia, a naturanyu.hu webáruház tulajdonosa

 

 

Zsófia, Tudatos Vásárló Kedvezménykártya partnerünk a naturanyu.hu-nál ez alapján választott babakocsit. Babakocsi vásárlásnál sok szempontot érdemes mérlegelnünk, hogy tudatos döntést hozhassunk.

Fogjuk-e szállítani azutóban a babakocsit, és milyen rendszerességel? Sokat lépcsőzünk majd vele? Szintén nagyon fontos szempont  a választásnál, hogy mennyi idős a baba. Újszölöttnél egészen más jellegű babakocsira és/ vagy hordozóra van szükség.

Akarunk-e babakocsival rendszeresen bevásárolni?

 

Tatár Marianna, a Mamamibolt tulajdonosának tanácsa: ” Babakocsi esetén nincsenek ilyen szigorú szempontjaim, mert a tapasztalat alapján nem is minden gyermek szeret benne utazni, sokat voltak nálam hordozóban a mellkasomon, így a babakocsi inkább csak időnként került elő. Fontos volt viszont, hogy jól pakolható legyen, bevásárláskor jól jön. A nagyon sok kombinációt magában folglaló típusok nem mindig válnak be, érdemesebb szétválasztani a gyermek életkorához megfelelő babakocsikat. Babakocsiból nagyon nagy a használt választék is, érdemes körülnézni.”

 

Válassz tudatosan!

Babakocsi tesztünkben 65 babakocsit teszteltünk ( 43 travel system, 22 sport babakocsi). Ezeket a szempontokat vizsgáltuk laboratóriumban: ár, irányíthatóság, biztonság, szállítás, travel sytem, használhatóság.  A tesztből egyértelműen kiderül, hogy a nagy árkülönbségek nem feltétlenül tükröznek ennek megfelelő minőségbeli és biztonsági különbségeket. Az árak elég széles skálán mozognak, 30 ezer forinttól több százezer forintig találhatunk babakocsit. A babakocsik többsége maximális pontot ért el a biztonság szempontjából, ezért nem feltétlenül kell hatalmas összeget elköltenünk, ha biztonságos terméket szeretnénk. A tesztből az is kiderül, hogy a babkocsik szállíthatósága terén viszont érdemes körültekintőnek lennünk.

 

A babakocsi teszt ára 1.830 forint. Támogatnád a Tudatos Vásárlók Egyesületét? Legyél Szupertag, amivel az összes Tudatos Vásárló Teszthez hozzáférhetsz.

 

Nézd meg 65 babakocsi tesztjét

 

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás