fbpx

| Sebestyén Éva

Tiszta vizet mindenkinek

Az Európai Polgári Kezdeményezés segítségével talán megvalósul, hogy ténylegesen minden európai lakos hozzáféhessen a tiszta vízhez és a higiénikus szennyvízhálózathoz. Szeptember 9-ig 2 millió aláírásnak kell összegyűlnie, hogy az Európai Parlament érdemben foglalkozzon a témával. Írd alá te is!
 

Az Európai Polgári Kezdeményezés (European Citizens’ Initiative) egy 2012. április 1-je óta létező intézmény, amelynek lényege, hogy ha legalább 1 millió európai állampolgár csatlakozik egy-egy kezdeményezéshez, akkor az Európai Bizottságnak jogalkotási javaslatot kell előterjesztenie a témában.

Az ECI egyik aktuális kampányának célja, hogy az EU garantálja minden európai lakos számára a tiszta vízhez és a higiénikus szennyvízhálózathoz való hozzáférés jogát. Viszont nemcsak elvi szinten szeretnék deklaráltatni a tiszta vízhez való jogot.

Azt is szorgalmazzák, hogy a vízkészlet kezelése és a csatornahálózat kiépítése közszolgáltatás legyen, vagyis ne a piaci elvek határozzák meg a szektor működését. Ennek megfelelően tilos lenne a liberalizáció az ágazatban annak érdekében, hogy ne a vállalatok határozzák meg a víz árát, és ezen keresztül azt, hogy ki juthat hozzá, és ki nem. Ezen felül az ECI egy olyan rendszer kiépítését is kezdeményezi, amely a racionális felhasználáson keresztül biztosítja, hogy a jövő generációi se szenvedjenek hiányt a természeti kincsből.

Amennyiben szeretnél hozzájárulni a kezdeményezés sikeréhez, és ahhoz, hogy a tiszta víz minden európai számára elérhetővé váljon, úgy virtuális aláírásoddal támogathatod az ECI kampányát az alábbi linken!  

További információk az Európai Polgári Kezdeményezésről itt találhatók!

A cikk megjelenése a Nemzetgazdasági Minisztérium FV-I-13-C-0003 pályázat keretében valósult meg.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás