fbpx
tiszta otthon csoportvezető képzés budapest

Jelentkezz a Tiszta otthon ÖkoKör csoportvezető képzésre!

Téged is megtalál néha a klímaszorongás? Vagy csak szeretnél spórolni takarítószer vásárláskor? Hiszed, hogy a kétes hatású tisztítószerek helyett környezetkímélő megoldásokkal is lehet csillogóan tiszta az otthonod? Szeretnél változásokat, de úgy érzed egyedül nehéz? Szívesen tanulnál olyan coach technikákat, amelyekkel másokat is segíthetsz? Gyere el a szeptember 8-9-i kétnapos budapesti képzésünkre! Legyél ÖkoKör csoportvezető, és megmutatjuk, hogy tudod kihozni a legtöbbet magadból és másokból! A Tiszta otthon ÖkoKörben együtt minden könnyebb, ezt bizonyítja több száz magyarországi ÖkoKörös tapasztalata. 

A hazai és nemzetközi szinten is nagy sikerrel zajlott ÖkoKör és ÖkoKör Kamra folytatásaként, a Green&Safe LIFE-styles projektje részeként a Tudatos Vásárlók Egyesülete 2019 óta rendszeresen szervez háztartás zöldítő Tiszta otthon ÖkoKörök csoportokat. A képzés elvégzése után jogosult leszel ÖkoKör Kamra vagy Tiszta otthon ÖkoKör csoport indítására is, de akár mindkettőt is indíthatsz, ha érzel magadban annyi erőt. Olvass tovább, hogy megtudd, ott-e a helyed.

nagy réka ökoanyu“A lehető legjobbkor érkezett az életembe az ÖkoKör-vezető képzés, mert pontosan annak az első lépésnek a megtételét teszi sokkal könnyebbé, amit sokszor és sokan még a meglévő elhatározás mellett is nehezen tesznek meg” – mondja Nagy Réka Ökoanyu az ÖkoKör csoportvezető képzésről.

Mi ez?

Tiszta otthon Ökokör az egészséges és környezetkímélő takarításról szól, arról, hogyan lehet tisztán tartani az otthonunkat, és elkerülni sok felesleges pénzkiadást és hulladéktermelést. Itt a tetteken, a kipróbáláson van a hangsúly.  Beszélgetünk a szelíd szerek (pl. ecet, mosószóda stb) hatásairól, kutyulunk hagyományos alapanyagokból készült takarítószereket, együtt teszteljük hatékonyságukat, kipróbáljuk a csomagolásmentes vásárlást, környezetkímélő takarítási praktikákat.  Nézd meg, hogy néz ki a Tiszta otthon ÖkoKör!

Ahhoz, hogy a csoport jól működjön és a legtöbbet kihozzátok egymásból, elengedhetetlen egy jó csoportvezető.

tiszta otthon ökokör

Mit nyújt az ÖkoKör csoportvezető képzés?

Olyan coach technikákat sajátíthatsz el, amelyeket nem csak az ÖkoKörben, de az élet más területén is  hasznosíthatsz pl. munkahelyen, helyi kisközösségben:   

 • Megismerheted, hogyan történnek a társadalmi változások, amelyek nap mint nap körülvesznek minket, csak nem figyelünk rájuk tudatosan.
 • Kipróbálhatod, és megtapasztalhatod az értő figyelem előnyeit.
 • Elsajátíthatsz olyan egyszerű technikákat, amellyel könnyebben motiválhatod a csoporttagjaidat, hogy kis lépésekkel, de elinduljanak, vagy továbblépjenek a zöldülés útján, és a lehető legtöbbet ki tudod hozni belőlük, akár pár hét alatt is.
 • Ötletet kapsz ahhoz, hogyan lehet játékosan, akár humorral is beszélgetni olyan komoly témákról, mint a klímaváltozás, háztartási vegyszerek, takarítás, húsmentes étkezés.
 • Nem utolsó sorban rájössz, hogy lehetsz remek csoportvezető akkor is, ha nem vagy vegyész,  sem dietetikus, sem pedig diplomás coach.

Mit tesz a csoportvezető?

Egy ÖkoKör vezetőjeként a mi támogatásunkkal tudsz segíteni másoknak, hogy elinduljanak a zöldülés útján. Az 5-8 fős csoportod 5 héten keresztül találkozik majd, ahol egy munkafüzet és egymás segítségével hétről-hétre különböző környezet- és egészségtudatos fortélyokat próbáltok ki, és rutint szereztek a környezetkímélő takarításban.

Tiszta Otthon ÖkoKör nem kész megoldásokat kínál, inkább saját lehetőségeiteknek megfelelően mutatja meg az egyéni megoldásokat. A csoportvezető nem „megmondó ember”, hanem segíti a csoportot, hogy mindenkiből a lehető legtöbb tudás és elszántság jöjjön elő.

ökokör

Neked ajánljuk a csoportvezető képzést, ha:

 • nyitott vagy a zöld megoldásokra a háztartás területén, szívesen tanulnál másoktól és megosztanád a saját tudásodat is;
 • elfogadod, hogy nem csak egyetlen jó megoldás létezik;
 • szívesen dolgozol csapatban;
 • jó érzéssel tölt el, ha kihozod másokból a jót,  a tudásukat;
 • szeretnéd fejleszteni a coach készségeidet, akár a munkád vagy a magánéleted, civil tevékenységeid miatt;
 • ha néha vagy gyakran megtalál klímaszorongás, vagy az “egyedül nem megy” érzés;

A 2 napos szakmai előadás és játékos foglalkozás segítségével:

 • Megértheted, hogyan hatnak a tisztítószerek; mi miért működik, vagy miért nem – még akkor is, ha anno a kémia óra totál homály volt.
 • Képbe kerülsz a  háztartási tisztítószereken és élelmiszereken található jelölésekkel, termékcímkékkel kapcsolatban.
 • Megtudod mi az a zöldrefestés, és hogy lehet felismerni ezeket a trükköket.

A képzés után kipróbálhatod az újonnan tanultakat és magadat a saját ÖkoKör csoportodban, mert:

 • Olyan tippeket adunk, amellyel könnyebben össze tudod toborozni a saját ÖkoKör csoportodat; jobban látod, hogy kiket érdemes meghívnod, és kik azok, akikre fölösleges pazarolni az idődet.
 • A képzésen megismerhetsz korábbi ÖkoKör résztvevőket és csoportvezetőket, és kifaggathatod őket a tapasztalataikról.
 • Segítünk résztvevőket toborozni a csoportodba, hogy minél több jófej emberrel együtt tanulhass.
 • Folyamatosan mentorálunk az ÖkoKör csoportod indulása előtt és alatt, hogy minél jobb élmény legyen neked is az ÖkoKör.
 • Lesznek technikáid arra, hogy mit tegyél, ha lapos a hangulat, nehezen indul be a beszélgetés az ÖkoKör találkozók során, vagy valaki rendszeresen „túlbeszéli” a többieket.

A kezdő csomag tartalma: 

 • A képzésen bemutatott coach technikák elméleti és gyakorlati leírása egy kézikönyvben.
 • A vegyi és élelmiszerekkel kapcsolatos szakmai előadások anyaga.
 • A csoportindításodhoz szükséges segédanyagok, vizuális segédletek, amit a képzésen és a social médiában is használhatsz.
 • Alternatív tisztítószer csomag neked és a csoportodnak, amelyet már akár az első találkozáskor ki is próbálhattok.

Hab a tortán, hogy

 • olyan nyitott közösségben tanulhatsz, amely hosszú időre feltölt akkor is, ha gyakran megtalál a klímaszorongás, vagy úgy érzed, egyedül úszol az árral szemben. 

“Az ÖkoKör inkább arról szól, hogy együtt találjunk választ a kérdéses helyzetekre, mindenki megossza a tudását, tapasztalatait, ellenérzéseit,  örömeit. A csoportvezetőnek sem kell mindentudónak lennie.” Ismerd meg Lili történetét egy korábbi Tiszta otthon ÖkoKörből!

Milyen változásra számíthatsz?

Amikor korábbi ÖkoKörök eredményességét vizsgáltuk, azt találtuk, hogy a Tiszta otthon ÖkoKör találkozók után fél évvel a résztvevők háztartásában az összes tisztítószer használata közel 20%-kal csökkent az ÖkoKör előtti állapothoz képest. Nem más történt, minthogy az ÖköKörök résztvevői elhasználták a háztartásukban megtalálható hagyományos tisztítószereket, és újakat már nem vásároltak. Ez határozott és örömteli előrelépés nem csak a vegyszerek használatában, de a hulladékcsökkentés szempontjából is.

Nézd meg, hogy még miben változtak a Tiszta otthon ÖkoKörösök!

Fanni Tiszta otthon ÖkoKört vezetett. Arra a kérdésünkre, hogy kinek ajánlaná az ÖkoKört, így válaszolt:

“…teljesen kezdőknek és olyanoknak is, akik már lecseréltek néhány káros szert az otthonukban. Némi bátorság azért kell ehhez, főleg, ha ismeretlenek közé megy az ember, de mindenképp megéri! Van, akit a közösség ereje fog meggyőzni, és hogy milyen jó egymástól tanulni.”

tiszta otthon ökokör

Mikor? Hol? Hogyan?

Hol? Budapest (pontos címet és infót a regisztráció után küldünk)

Időpont: 2023. 09. 08-09 (péntek-szombat) (péntek: kb. 10.30-19.00h, szombat: 9:00-18:00h)

Jelentkezési határidő: 2023. augusztus 31. éjfél

A képzés hatékonysága érdekében kérjük, csak akkor jelentkezz, ha mindkét nap részt tudsz venni.

Mennyibe kerül?

A képzésre max. 25 fő jelentkezését tudjuk elfogadni.  A jelentkezések elfogadása a regisztrációs díj befizetési sorrendjében történik, és a regisztrációs díj befizetésével válik véglegessé. 

Lemondási feltételek:  A részvételtől való elállás esetén, amennyiben azt legkésőbb szeptember 1-ig jelzed nekünk az okokor@tve.hu címen, a regisztrációs díj 50%-át visszafizetjük. Ez után történő lemondás esetén a regisztrációs díjat, nem áll módunkban visszafizetni.

Megköszönjük, ha lehetőségeidhez mérten támogatod a munkánkat a regisztrációs díj befizetésével, ami egyszeri: 

14.000 Ft 

Ha módodban áll támogatni a program fejlesztését, válaszd inkább a támogatói árat, ami 19000 Ft.

Ha pillanatnyi helyzeted miatt kedvezményre van szükséged, választhatod a 9000 Ft-os díjat is. 

Itt regisztrálhatsz a képzésre! 

A regisztrációs díjat Paypalon keresztül ITT tudod befizetni. A megjegyzésbe kérjük írd be, hogy “ÖkoKör képzés”.

Ha ismersz valakit, aki szívesen bekapcsolódna, oszd meg vele a felhívásunkat!

Tarts velünk és tapasztald meg, hogy

a háztartászöldítést örömmel érdemes, csapatban pedig jobb csinálni!

Szeretettel várunk!

További kérdés esetén írj az okokor@tve.hu címre!

ökokör, life, greenandsafeA Green&Safe LIFE-styles projektet az Európai Unió LIFE alapja támogatja, az Agrárminisztérium társfinanszírozza. Azonosító: ENV GIE HU000622 Green&Safe LIFE-styles

487
Segítettünk, hogy képben legyél a termékekben lévő vegyi anyagok hatásával kapcsolatban?
toxfree szavazás játékok

Köszönjük az idődet, válaszoddal sokat segítettél!


332
Segítettünk, hogy kevesebb káros vegyi anyag legyen az életedben?
toxfree szavazás 2

Köszönjük az idődet, válaszoddal sokat segítettél!

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás