fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

MEGTELT! Jelentkezz az online Tiszta otthon ÖkoKör csoportvezető képzésre!

ökokör, vegyszermentes

ERRE A KÉPZÉSRE MINDEN HELY BETELT. Ha érdekel az ÖkoKör jelentkezz a februán 25-26-i budapesti képzésünkre. Kétes hatású tisztítószerek helyett környezetkímélő megoldások, mégis csillogóan tiszta otthon? Szeretnél változásokat elérni nem csak otthon, de a környezetedben is, de úgy érzed egyedül nagyon nehéz? Akkor csatlakozz egy bátorító, segítő tanulókörhöz! A Tiszta otthon ÖkoKörben együtt minden könnyebb, ezt bizonyítja több száz magyarországi ÖkoKörös tapasztalata. Jelentkezz a február 28. és március 4. közötti ingyenes, egyhetes online Tiszta otthon ÖkoKör csoportvezető képzésünkre, és indítsd el a saját csoportodat!

A hazai és nemzetközi szinten is nagy sikerrel zajlott ÖkoKör és ÖkoKör Kamra folytatásaként, a Green&Safe LIFE-styles projektje részeként a Tudatos Vásárlók Egyesülete 2019 óta rendszeresen szervez háztartás zöldítő Tiszta otthon ÖkoKörök csoportokat. A képzés elvégzése után jogosult leszel ÖkoKör Kamra vagy Tiszta otthon ÖkoKör csoport indítására is, de akár mindkettőt is indíthatsz, ha érzel magadban annyi erőt. A csoportvezető képzés és az azt követő ÖkoKör is ingyenes. Olvass tovább, hogy megtudd, ott-e a helyed.

Mi ez?

Tiszta otthon Ökokör az egészséges és környezetkímélő takarításról szól, arról, hogyan lehet tisztán tartani az otthonunkat, és elkerülni sok felesleges pénzkiadást és hulladéktermelést. Beszélgetünk a szelíd szerek (pl. ecet, mosószóda stb) hatásairól, kutyulunk hagyományos alapanyagokból készült takarítószereket, együtt teszteljük hatékonyságukat, beszélünk csomagolásmentes vásárlásról, környezetkímélő takarítási praktikákról, és sok egyébről.  Nézd meg, hogy néz ki a Tiszta otthon ÖkoKör!

“A lehető legjobbkor érkezett az életembe az ÖkoKör-vezető képzés, mert pontosan annak az első lépésnek a megtételét teszi sokkal könnyebbé, amit sokszor és sokan még a meglévő elhatározás mellett is nehezen tesznek meg” – írja Nagy Réka Ökoanyu az ÖkoKör csoportvezető képzésről.

Mit tesz a csoportvezető?

Egy ÖkoKör vezetőjeként a mi támogatásunkkal tudsz segíteni másoknak, hogy elinduljanak a zöldülés útján. Az 5-8 fős csoportod 5 héten keresztül találkozik majd, ahol egy munkafüzet és egymás segítségével hétről-hétre különböző környezet- és egészségtudatos fortélyokat próbáltok ki, és rutint szereztek a környezetkímélő takarításban.

Tiszta Otthon ÖkoKör nem kész megoldásokat kínál, inkább saját lehetőségeiteknek megfelelően mutatja meg az egyéni megoldásokat. A csoportvezető nem a „megmondó ember”, hanem segíti a csoportot, hogy mindenkiből a lehető legtöbb tudás és elszántság jöjjön elő.

ökokör, vegyszermentes

Az ÖkoKör csoportvezető képzés segítségével:

 • könnyebben össze tudod toborozni a saját ÖkoKör csoportodat, jobban látod, hogy kiket érdemes meghívnod, és kik azok, akikre fölösleges pazarolni az idődet;
 • betekintést nyersz abba, hogyan motiválhatod a csoporttagjaidat, hogy kis lépésekkel, de elinduljanak, vagy továbblépjenek a zöldülés útján;
 • a lehető legtöbbet ki tudod hozni belőlük, akár pár hét alatt is;
 • lesznek technikáid arra, hogy mit tegyél, ha lapos a hangulat, nehezen indul be a beszélgetés az ÖkoKör találkozók során, vagy valaki rendszeresen „túlbeszéli” a többieket;
 • ötletet kapsz ahhoz, hogyan lehet játékosan, akár humorral is beszélgetni olyan komoly témákról, mint a klímaváltozás, háztartási vegyszerek, takarítás;
 • képbe kerülsz a  háztartási tisztítószereken  található jelölésekkel, termékcímkékkel kapcsolatban;
 • nem utolsó sorban rájössz, hogy lehetsz remek csoportvezető akkor is, ha nem vagy vegyész.

“Az ÖkoKör inkább arról szól, hogy együtt találjunk választ a kérdéses helyzetekre, mindenki megossza a tudását, tapasztalatait, ellenérzéseit,  örömeit. A csoportvezetőnek sem kell mindentudónak lennie.” Ismerd meg Lili történetét a korábbi Tiszta otthon ÖkoKörből!

Milyen változásra számíthatsz?

Amikor korábbi ÖkoKörök eredményességét vizsgáltuk, azt találtuk, hogy a Tiszta otthon ÖkoKör találkozók után fél évvel a résztvevők háztartásában az összes tisztítószer használata közel 20%-kal csökkent. Nem más történt, minthogy az ÖköKörök résztvevői elhasználták a háztartásukban megtalálható hagyományos tisztítószereket, és újakat már nem vásároltak. Ez határozott és örömteli előrelépés nem csak a vegyszerek használatában, de a hulladékcsökkentés szempontjából is.

Nézd meg, hogy még miben változtak a Tiszta otthon ÖkoKörösök!

Fanni Tiszta otthon ÖkoKört vezetett. Arra a kérdésünkre, hogy kinek ajánlaná az ÖkoKört, így válaszolt: “…teljesen kezdőknek és olyanoknak is, akik már lecseréltek néhány káros szert az otthonukban. Némi bátorság azért kell ehhez, főleg, ha ismeretlenek közé megy az ember, de mindenképp megéri! Van, akit a közösség ereje fog meggyőzni, és hogy milyen jó egymástól tanulni.”

A Tiszta otthon ÖkoKörben kipróbálhatod…

 • hogy tudsz kevesebb vegyszerrel takarítani, úgy, hogy mégis tiszta legyen a lakás és a ruha,
 • valóban hatékonyak-e az ökocimkés tisztítószerek,
 • mit tud a mosószóda és a fura nevű marhaepe szappan,
 • milyen másokkal közösen tisztítószert kutyulni.
 • mivel válthatod ki az ecetet, ha nem bírod a szagát.

ökokör, vegyszermentes

Mikor? Hol? Hogyan?

Hol? Zoom felületen

Időpont: 2022. 02. 28-tól (hétfőtől), 03.04-ig (péntekig) minden nap 17:00-20:00h-ig

Jelentkezési határidő: 2022. február 26. éjfél

A képzésre max. 12 fő jelentkezését tudjuk elfogadni.  A jelentkezések elfogadása a regisztrációs díj befizetési sorrendjében történik, és a regisztrációs díj befizetésével válik véglegessé, melyet a csoportod indulása után visszafizetünk. Pontos információt és linket az online felülethez a regisztrációs díj befizetése után küldünk.

Regisztrációs díj: 5.000 Ft

A regisztrációs díjat az alábbi “donate” gombbal tudod befizetni. A megjegyzésbe kérjük írd be, hogy “ONLINE ÖkoKör képzés”.


A képzés hatékonysága érdekében kérjük, csak akkor jelentkezz, ha minden alkalommal részt tudsz venni és van stabil internet elérésed.

ökokör, vegyszermentes

Amit a Tudatos Vásárlók Egyesülete nyújt:

 • Munkafüzet a csoportmunka támogatásához (digitálisan vagy nyomtatva).
 • Nemzetközileg és Magyarországon is kipróbált képzési módszertant, amely segít abban, hogyan hozd ki a jó ötleteket a csoporttagjaidból anélkül, hogy te lennél a megmondó ember.
 • Környezetkímélő tisztítással, takarítással kapcsolatos információk, termékcímkék, jelölések, hasznos fogyasztóvédelmi információk.
 • Induló zöld csomag a csoportodnak (pl. szódabikarbóna, citromsav, mosószóda, marhaepe szappan)
 • Segédanyagok, mentorálás a csoportvezetés során.
 • Ha a helyzet úgy alakulna, online módszerek és eszközök (pl. Zoom felület) biztosítása virtuális csoportokhoz.

 Tőled mindössze 3 dolgot kérünk:

 • A képzést követően a saját közösségedben vagy a Tudatos Vásárlók Egyesületénél jelentkezőkkel indítsd el az ÖkoKörödet legkésőbb 2021 október közepéig.
 • Légy elkötelezett a környezettudatos életmód és a csoportban való tanulás iránt.
 • Hozd magaddal a lelkesedésed!

Ha ismersz valakit, aki szívesen bekapcsolódna, oszd meg vele a felhívásunkat!

Tarts velünk és tapasztald meg, hogy

a háztartászöldítést csakis örömmel érdemes csinálni!

Szeretettel várunk!

További kérdés esetén írj az okokor@tve.hu címre!

 

 

ökokör, life, greenandsafeA Green&Safe LIFE-styles projektet az Európai Unió LIFE alapja támogatja, az Agrárminisztérium társfinanszírozza. Azonosító: ENV GIE HU000622 Green&Safe LIFE-styles

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

  Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
  Bónusz: tippek, tesztek, programok