fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Tisztító- és tisztálkodó szerekkel bővült a Jó termék adatbázis

| Tudatos Vásárló

Ezúttal környezet- és egészségkímélő tisztító- és tisztálkodó szereket, valamint azok árusító helyeit gyűjtöttük össze. 

A Jó termék adatbázist azért hoztuk létre, hogy segítsük a tudatos vásárlók mindennapi döntését. Tudjuk, hogy nincs tökéletes termék, de ez nem jelenti azt, hogy ne kereshetnénk a jobbat.

Adatbázisunk boltokban kapható élelmiszerekkel indult. Majd termelői tejet árusító helyeket mutattunk be. Most tisztító- és tisztálkodó szerek következnek. A lista nem teljes, ha ismersz jó helyet,  írd meg nekünk!

Miért jók ezek a termékek?

  • A biogazdálkodásból származó alapanyagok előállítása során kevésbé terhelik a környezetet.
  • A környezetbarát tisztítószerek könnyebben lebomlanak, így a szennyvíz révén nem terhelik az élővizeinket.
  • A natúrkozmetikumok vagy nagy arányban természetes alapanyagból készült termékek egészségügyi szempontból javasolhatók, hiszen a szintetikus összetevők hiánya vagy kis mennyiségű jelenléte csökkenti az allergiás reakciók veszélyét. Továbbá lemosva kevésbé szennyezik a környezetet (vizeinket).
  • Azok a termékek, amelyeket nem teszteltek állatokon, illetve amelyek nem tartalmaznak állati összetevőt, etikai szempontból javasolhatók, hiszen számos kísérleti állat elpusztítását kerülték el ezzel.
  • A szintetikus vegyi anyagokból álló termékekkel szemben a fentiek azért jelentenek jobb alternatívát, mert ezzel csökkenthető a vegyi anyagok által kiváltott esetleges allergiás tünetek kockázata.
  • A magyar tulajdonú cég által gyártott termékek a helyi gazdaságot támogatják, a magyarországi gyártás pedig nagy valószínűség szerint csökkenti a szállításból adódó környezetterhelést.

Tovább a Jó termékek adatbázishoz >>>

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok