fbpx

| Tudatos Vásárló

Tisztító- és tisztálkodó szerekkel bővült a Jó termék adatbázis

Ezúttal környezet- és egészségkímélő tisztító- és tisztálkodó szereket, valamint azok árusító helyeit gyűjtöttük össze. 

A Jó termék adatbázist azért hoztuk létre, hogy segítsük a tudatos vásárlók mindennapi döntését. Tudjuk, hogy nincs tökéletes termék, de ez nem jelenti azt, hogy ne kereshetnénk a jobbat.

Adatbázisunk boltokban kapható élelmiszerekkel indult. Majd termelői tejet árusító helyeket mutattunk be. Most tisztító- és tisztálkodó szerek következnek. A lista nem teljes, ha ismersz jó helyet,  írd meg nekünk!

Miért jók ezek a termékek?

 • A biogazdálkodásból származó alapanyagok előállítása során kevésbé terhelik a környezetet.
 • A környezetbarát tisztítószerek könnyebben lebomlanak, így a szennyvíz révén nem terhelik az élővizeinket.
 • A natúrkozmetikumok vagy nagy arányban természetes alapanyagból készült termékek egészségügyi szempontból javasolhatók, hiszen a szintetikus összetevők hiánya vagy kis mennyiségű jelenléte csökkenti az allergiás reakciók veszélyét. Továbbá lemosva kevésbé szennyezik a környezetet (vizeinket).
 • Azok a termékek, amelyeket nem teszteltek állatokon, illetve amelyek nem tartalmaznak állati összetevőt, etikai szempontból javasolhatók, hiszen számos kísérleti állat elpusztítását kerülték el ezzel.
 • A szintetikus vegyi anyagokból álló termékekkel szemben a fentiek azért jelentenek jobb alternatívát, mert ezzel csökkenthető a vegyi anyagok által kiváltott esetleges allergiás tünetek kockázata.
 • A magyar tulajdonú cég által gyártott termékek a helyi gazdaságot támogatják, a magyarországi gyártás pedig nagy valószínűség szerint csökkenti a szállításból adódó környezetterhelést.

Tovább a Jó termékek adatbázishoz >>>

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás