fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Tippek munkába kerékpározáshoz

| Tudatos Vásárló

Végre kellemes az idő és azok is bringára pattanhatnak, akiket eddig visszatartott a hideg. Nézzük, mire érdemes figyelni, ha kezdő városi bringások vagyunk.

Tervezz előre!

Az útvonalat nem árt előre megnézni vagy virtuálisan tervezni, a Geologika budapesti útvonalat tud tervezni, a merretekerjek.hu országos kerékpárosút-adatbázissal rendelkezik. 5 hasznos app ajánlóját találjátok a velo.hu oldalán: szereléshez, méréshez, vásárláshoz, baleset esetén gyors segítséghez és van bicajos foursquare is, ha valakine sok ideje van mindenhová becsekkolni.

 

Vigyél előre váltásruhát a munkahelyedre!

Az egyik ok, amiért az emberek nem szeretnek biciklivel munkába járni az, hogy nem akarnak leizzadni. Kis utánajárással mindenhol lehet zuhanyzót találni a közelben, például tornateremnél, uszodánál; és egy edzőterembe vagy uszodába szóló bérlet még mindig olcsóbb, mint a benzin. Ne felejts el szappant, dezodort, törülközőt és egyéb tisztálkodószereket vinni.  Viheted a ruhákat egy hátizsákban, habár attól leizzadhat a hátad. Másik jó megoldás a csomagtartóra erősíthető biciklistáska, viszont abban könnyebben összegyűrődnek a kényesebb darabok. Ha nem mindennap kerékpározol munkába, akkor egyéb napokon vigyél be ruhákat egy vagy akár több napra előre, így biciklizéskor is kevesebb súlyt kell szállítanod, ami főleg kezdő kerékpárosoknál lehet nagy könnyebbség.

 

Kérj segítséget a választásnál!

Nem mindegy, mit tekersz, egy jól választott kerékpárral könnyebb lesz minden. A terep, a kondíciód, a rákölthető összeg mind fontos szempont. A szaküzlet eladója, egy régóta bicajozó ismerős sokat segíthet.

 

Legyen nálad tartalék gumibelső és tudj kereket cserélni!

Soha nem tudhatod, hogy mikor kapsz defektet, és biztos nem akarod kilométereken keresztül tolni a kerékpárodat. Egy foltozó készlet is hasznos lehet, de még egyszerűbb, ha van nálad egy tartalék gumibelső, egy pumpa és a szükséges szerszámok. Így gyorsan kicserélheted a kidurrant kereket, és később megfoltozhatod otthon. 

 

Légy óvatos!

Pofonegyszerűnek tűnhet, de érdemes tanácsokat olvasni a biztonságos biciklizéssel kapcsolatban, mielőtt nekivágsz a veszélyes városi forgalomnak. Mindenképp érdemes újra átnézni a KRESZt!

 

A kerékpározás élvezet!

Nemcsak jó móka, hanem sokkal szórakoztatóbb, mint az autózás. Próbáld csak ki! Imádni fogod.

 

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

2022. február. 13-án tartottuk a Közösségi mezőgazdálkodás és ÖkoKörök családi napot, ahol közelebbről is megismerhették az érdeklődők a Tudatos Vásárlók munkáját. Ezen a napon a közösségi gazdaságok és az ÖkoKörök jutottak főszerephez: az izgalmas előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett a vendégek személyesen is találkozhattak a gazdákkal, volt Magcsere, a legkisebbek pedig gyerekprogramok keretében játékosan tanulhattak a […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára