fbpx

| Tudatos Vásárló

Teszt: Vezetékes és drótnélküli fülhallgatók, fejhallgatók

Közel 200, a hazai boltokban kapható fejhallgatót és fülhallgatót teszteltünk nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel közösen. A tesztben szereplő legjobb hangzást biztosító készülékek között van hallójárati és fülre illeszthető változat is.  150 ezerért, de akár 30 ezerért  is hozzájuthatunk egy jó kütyühöz.

Laboratóriumban vizsgáltuk, hogy milyen hangminőséget biztosítanak a készülékek, milyen jól szűrik ki a külső zajt, illetve nagyobb hangerőnél zavarja-e a környezetet a zenehallgatásunk. A vezeték nélküli készékeknél az akku üzemidejét is teszteltük.

Az összes szempont alapján az 5 legjobban végzett készülék erőssége, hogy tiszta hangzást nyújtanak, könnyű és kényelmes a használatuk, jól kiszűrik a külső zajt, a vezeték nélküliek pedig legalább egy napig bírják folyamatos használat mellett. Míg a legjobb ötben szereplő hallójárati készüléket 35 ezer forintért már beszerezhetjük, a fülre illeszthető vagy fület befedő típusért már jobban a zsebünkbe kell nyúlni: 45 ezer és 75 ezer forint között mozog az áruk.


Ne hagyd magad átverni a Black Friday akciókkal.

Segítünk Neked. Iratkozz fel a TVE tesztes hírlevelére, hogy megtudd mivel készülünk.

* indicates required


Zene füleinknek?

Fül- és fejhallgatóknál az egyik legfontosabb szempont, hogy tiszta, egyenletes hangzást biztosítsanak. Habár általánosságban elmondható, hogy a fülre illeszthető és a fület befedő fejhallgatók jobb hangzást biztosítanak, már kaphatók olyan hallójárati fülhallgatók is, amelyek hangminőségben messze verik a közepes vagy gyengébb típusú fülre illeszthető vagy fület befedő fejhallgatókat.

A teszt során vizsgáltuk, hogy milyen tisztán adják vissza a készülékek a különböző zenei hangokat (pl. klasszikus, pop zene) és a beszédhangot. 15 termék kapott legalább 4 pontot ebből a szempontból a 0-tól 5ig terjedő skálán. Van közöttük vezetékes és drótnélküli is, 150 ezres fület befedő és 35 ezres hallójárati készülék is. Érdekesség, hogy ebből a szempontból leggyengébben szereplők ára is ebben a tartományban mozog.

Sok márka képviselteti magát az élmezőnyben: Apple, Audio Technica, Bose, Sennheiser, Sony. Viszont szinte mindegyik gyártónak van hangzás szempontjából sokkal gyengébben szereplő terméke is, vagyis csak a márkanév nem feltétlenül irányadó a vásárlásnál.

A teljes teszt előfizetéssel megtekinthető itt >>>

Milyen fejhallgatót vegyek?

Fejhallgató vásárláskor elsősorban azt kell eldöntenünk, hogy milyen típust preferálunk: fülbe illeszthető hallójárati fülhallgatót (in-ear), fülre illeszthető (on-ear) vagy fület befedő (over-ear) fejhallgatót.

A fülhallgató előnye, hogy könnyű, kis helyen elfér és olcsóbb, mint a másik két típus, és inkább alkalmasak sportoláshoz. Jobban utána kell ugyanakkor néznünk, ha olyat szeretnénk, amelyik jó hangzást biztosít. A tesztben szereplő 92 hallójárati fülhallgató közül 26 készülék legalább 3 pontot elért a hangzás teszten 0-tól 5-ig terjedő pontozásnál. Van közöttük 60 ezer forintos, de 10 ezer forintos is. Érdemes olyat választani, ahol a gyártó különböző méretű füldugóval kínálja a terméket, mert így inkább megtalálhatjuk azt, amelyik jobban illeszkedik a fülünkhöz, és ez sokat javít a hangzás minőségén is.

A tesztben szereplő fülre illeszthető készülékek ára 9 ezer és 130 ezer között mozog. Az 59 tesztelt készülék közül 18 legalább közepes értéket kapott hangminőségre.

A fület befedő készülékek biztosították a legnagyobb arányban a jó hangminőséget a tesztben. A 44 terméknek a fele legalább közepes értékelést kapott hangminőségre. Áruk 10 ezer és 150 ezer között mozog.

Vezeték nélküli fejhallgatóknál nem elhanyagolható szempont, hogy egy feltöltés után minél tovább bírja az akkumulátor. 112 vezeték nélküli készüléknél tesztelték az akkumulátor üzemidejét, ebből 24 készüléknél tapasztalták, hogy egy napnál is tovább bírják folyamatos működés mellett, 39 készülék viszont csak alig fél napig – az is igaz hogy ritka az a helyzet, hogy valaki folyamatosan egész nap használjon egy fejhallgatót.

Kép: pixabay.com

 


Ha te is egy vagy a több mint egymillió olvasónkból, támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fejlesztését.

Így tudsz hozzájárulni Te is, hogy összegyűljön a 3.000.000 forint 2018. december végéig.
 

Rendszeres havi 1.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 2.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 5.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 10.000FT adomány

   

 

Egyszeri 5000 forint – kevesebb mint két mozijegy ára, de nekünk fontos segítség. 

   

 

Bármennyit adhatsz, minden apró vagy hatalmas hozzájárulás számít.

   

 

Ha banki átutalással támogatnál:

Számlavezető: Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete

Bank neve:    Magnet Bank

Számlaszám:    16200106-00108490-00000000

IBAN szám: HU40 1620 0106 0010  8490 0000 0000

Swift: HBWEHUHB

Köszönjük a támogatást! Az eddig összegyűlt összegről és a gyűjtés állásáról itt találsz további információkat.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás