fbpx

| Tudatos Vásárló

Teszt: botmixer

58 botmixert teszteltünk laboratóriumban nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt. Vizsgáltuk többek között, hogy milyen jól pürésítik, aprítják az ételt, milyen könnyen kezelhetők, és mennyire strapabíró a motorjuk.
 

Ha viszonylag ritkán főzünk, és inkább kisebb mennyiséget, nem érdemes hatalmas költségbe verni magunkat egy többfunkciós konyhagéppel. Egy megfelelően kiválasztott botmixer évekig jó szolgálatot tesz, és akár 6-10 ezer forintból is kihozhatjuk.

Ha nagyon cifrázni szeretnénk, és valóban használni is fogjuk az extra funkciókat, akkor válasszunk olyat, amelyik habverésre és aprításra is alkalmas, így egy kütyüvel letudhatjuk a főbb konyhai műveleteket, és nem is foglalja el a fél konyhapultot. A tesztben szereplő aprítást, habverést is végző botmixerek már magasabb árkategóriánál kezdődnek. 12-13.000 forint a legolcsóbb, de akár 50-90 ezret is elkérhetnek egy ilyenért. 


Iratkozz fel a Tudatos Vásárló Tesztek hírlevelére, hogy azonnal értesülj az újonnan megjelenő tesztjeinkről.

* indicates requiredEgy jó botmixertől alapvetően azt várjuk, hogy ne maradjanak zöldségdarabok a krémlevesben vagy a bébiételben; a több funkciós készülék pedig egyenletesen aprítsa a magokat, fűszert, és szépen és gyorsan felverje a tojáshabot vagy a tejszínhabot. A tesztben erős volt a mezőny ebből a szempontból, ugyanis 58-ból 15 készülék 4-es vagy annál jobb pontot kapott az ételkészítésre (pürésítés, habverés, aprítás), és mindössze két készülék kapott 2-nél kevesebb pontot a 0-tól 5-ig terjedő skálán.

Az összes szempont alapján az egyszerűbb, vagyis csak pürésítésre alkalmas botmixerek közül a lista élén olyan nagyobb márkák termékei szerepeltek mint a Taurus, Bosch, Braun. Mindegyik a legolcsóbb árkategóriába tartozik, 6-12 ezer forint közötti áron kaphatók. Ráadásul praktikus a használatuk, és nem hangosak.

Az aprításra és habverésre is használható készülékek közül a lista élén KitchenAid, Bosch, Moulinex és  Braun botmixerek állnak, az áruk igen nagy szórást mutat. 60 ezertől 12 ezerig széles a paletta. Érdekesség, hogy a nyertesek közül a nem a legdrágább 60 ezer forintos készülék kapta a legtöbb pontot az ételkészítésre, viszont ezt kompenzálta az a tény, hogy nagyon halkan működik, és strapabíró a motorja.

Szinte minden gyártótól volt gyengébben szereplő, ámde jóval drágább készülék is a tesztben. A lista végén, habár még így sem kirívóan rossz eredménnyel találunk 6.500 és közel százezer forintos készüléket is.

A teljes teszt előfizetéssel itt olvasható >>>

A tesztben szereplő botmixereknél nem csak ételkészítés, de strapabírás szempontjából is erős volt a mezőny. A teszt során ugyanis azt is vizsgálták, hogy kibírnak-e 70 egymást követő ciklust. 

Mindegyik készülék végigcsinálta a tesztet, mindössze néhány botmixer volt, amelynél már apróbb hibák jelentkeztek a teszt elvégzése után pl. lassabban működtek, csak hosszabb pihentetés után lehetett újraindítani, de még így alkalmasak voltak az alapvető funkciójuk elvégzésére. Érdekesség, hogy ezek nem csak a legolcsóbb árkategóriából voltak.  

A webáruházak, gyártók honlapja legtöbbször feltünteti a készülék teljesítményét, és vásárlóként sokszor ez alapján is döntünk egy-egy termék mellett. A TVE tesztjéből kiderült, hogy ez nem túl releváns információ, ugyanis nem feltétlenül a nagyobb teljesítményű készülékek készítették el legjobban az ételt.

Kép: pixabay.com


 

Ha te is egy vagy a több mint egymillió olvasónkból, támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fejlesztését.

Így tudsz hozzájárulni Te is, hogy összegyűljön a 3.000.000 forint 2018. december végéig.
 

Rendszeres havi 1.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 2.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 5.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 10.000FT adomány

   

 

Egyszeri 5000 forint – kevesebb mint két mozijegy ára, de nekünk fontos segítség. 

   

 

Bármennyit adhatsz, minden apró vagy hatalmas hozzájárulás számít.

   

 

Ha banki átutalással támogatnál:

Számlavezető: Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete

Bank neve:    Magnet Bank

Számlaszám:    16200106-00108490-00000000

IBAN szám: HU40 1620 0106 0010  8490 0000 0000

Swift: HBWEHUHB

Köszönjük a támogatást! Az eddig összegyűlt összegről és a gyűjtés állásáról itt találsz további információkat.


 

 

 

 

 

 

 

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás