fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Teszt: botmixer

| Tudatos Vásárló

58 botmixert teszteltünk laboratóriumban nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt. Vizsgáltuk többek között, hogy milyen jól pürésítik, aprítják az ételt, milyen könnyen kezelhetők, és mennyire strapabíró a motorjuk.
 

Ha viszonylag ritkán főzünk, és inkább kisebb mennyiséget, nem érdemes hatalmas költségbe verni magunkat egy többfunkciós konyhagéppel. Egy megfelelően kiválasztott botmixer évekig jó szolgálatot tesz, és akár 6-10 ezer forintból is kihozhatjuk.

Ha nagyon cifrázni szeretnénk, és valóban használni is fogjuk az extra funkciókat, akkor válasszunk olyat, amelyik habverésre és aprításra is alkalmas, így egy kütyüvel letudhatjuk a főbb konyhai műveleteket, és nem is foglalja el a fél konyhapultot. A tesztben szereplő aprítást, habverést is végző botmixerek már magasabb árkategóriánál kezdődnek. 12-13.000 forint a legolcsóbb, de akár 50-90 ezret is elkérhetnek egy ilyenért. 


Iratkozz fel a Tudatos Vásárló Tesztek hírlevelére, hogy azonnal értesülj az újonnan megjelenő tesztjeinkről.

* indicates requiredEgy jó botmixertől alapvetően azt várjuk, hogy ne maradjanak zöldségdarabok a krémlevesben vagy a bébiételben; a több funkciós készülék pedig egyenletesen aprítsa a magokat, fűszert, és szépen és gyorsan felverje a tojáshabot vagy a tejszínhabot. A tesztben erős volt a mezőny ebből a szempontból, ugyanis 58-ból 15 készülék 4-es vagy annál jobb pontot kapott az ételkészítésre (pürésítés, habverés, aprítás), és mindössze két készülék kapott 2-nél kevesebb pontot a 0-tól 5-ig terjedő skálán.

Az összes szempont alapján az egyszerűbb, vagyis csak pürésítésre alkalmas botmixerek közül a lista élén olyan nagyobb márkák termékei szerepeltek mint a Taurus, Bosch, Braun. Mindegyik a legolcsóbb árkategóriába tartozik, 6-12 ezer forint közötti áron kaphatók. Ráadásul praktikus a használatuk, és nem hangosak.

Az aprításra és habverésre is használható készülékek közül a lista élén KitchenAid, Bosch, Moulinex és  Braun botmixerek állnak, az áruk igen nagy szórást mutat. 60 ezertől 12 ezerig széles a paletta. Érdekesség, hogy a nyertesek közül a nem a legdrágább 60 ezer forintos készülék kapta a legtöbb pontot az ételkészítésre, viszont ezt kompenzálta az a tény, hogy nagyon halkan működik, és strapabíró a motorja.

Szinte minden gyártótól volt gyengébben szereplő, ámde jóval drágább készülék is a tesztben. A lista végén, habár még így sem kirívóan rossz eredménnyel találunk 6.500 és közel százezer forintos készüléket is.

A teljes teszt előfizetéssel itt olvasható >>>

A tesztben szereplő botmixereknél nem csak ételkészítés, de strapabírás szempontjából is erős volt a mezőny. A teszt során ugyanis azt is vizsgálták, hogy kibírnak-e 70 egymást követő ciklust. 

Mindegyik készülék végigcsinálta a tesztet, mindössze néhány botmixer volt, amelynél már apróbb hibák jelentkeztek a teszt elvégzése után pl. lassabban működtek, csak hosszabb pihentetés után lehetett újraindítani, de még így alkalmasak voltak az alapvető funkciójuk elvégzésére. Érdekesség, hogy ezek nem csak a legolcsóbb árkategóriából voltak.  

A webáruházak, gyártók honlapja legtöbbször feltünteti a készülék teljesítményét, és vásárlóként sokszor ez alapján is döntünk egy-egy termék mellett. A TVE tesztjéből kiderült, hogy ez nem túl releváns információ, ugyanis nem feltétlenül a nagyobb teljesítményű készülékek készítették el legjobban az ételt.

Kép: pixabay.com


 

Ha te is egy vagy a több mint egymillió olvasónkból, támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fejlesztését.

Így tudsz hozzájárulni Te is, hogy összegyűljön a 3.000.000 forint 2018. december végéig.
 

Rendszeres havi 1.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 2.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 5.000 Ft adomány

   

 

Rendszeres havi 10.000FT adomány

   

 

Egyszeri 5000 forint – kevesebb mint két mozijegy ára, de nekünk fontos segítség. 

   

 

Bármennyit adhatsz, minden apró vagy hatalmas hozzájárulás számít.

   

 

Ha banki átutalással támogatnál:

Számlavezető: Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete

Bank neve:    Magnet Bank

Számlaszám:    16200106-00108490-00000000

IBAN szám: HU40 1620 0106 0010  8490 0000 0000

Swift: HBWEHUHB

Köszönjük a támogatást! Az eddig összegyűlt összegről és a gyűjtés állásáról itt találsz további információkat.


 

 

 

 

 

 

 

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok