fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Termékteszt: TV

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 58 televíziót tesztelt nemzetközi laboratóriumban az ICRT hálózat keretében. A tesztelés során a következő szempontokat vizsgáltuk: sokoldalúság (csatlakozók, tuner), képminőség, hangminőség, multimedia player és Smart TV funkció, mennyire könnyen használható, energiahatékonyság.

A tesztelt tévék ára 60 ezer és 1 millió forint között mozog. Az összesített szempontok alapján készített listán egyik készülék sem ért el 80%-nál többet, viszont 21 termék 70 és 79% között teljesített.

A listát egy 1 millió forint értékű készülék vezeti, de ugyanezt a szintet hozza több 140.000 – 200.000 forintos TV is. Jó hír, hogy a készülékek nagy része energiahatékony, és kimagasló eredményt értek el a multimédia player funkció alapján. Ezzel szemben sajnos a kép- és hangminőség szempontjából már sokkal jobban megoszlik a mezőny, ami igencsak megnehezíti a fogyasztók helyzetét, mivel sem az ár, sem a márka nem irányadó.

 

Az energiahatékonyságnál mérték a készülék energiafogyasztását normál és stand by üzemmódban, valamint értékelték a készülék éves energiafogyasztását is, napi 20 óra stand-by és 4 óra normál üzemmódot alapul véve. 11 termék legalább 4 pontot, további 42 termék pedig 3-as és 4-es közötti értéket ért el a 0-tól 5-ig terjedő skálán. Mindössze 5 termék kapott 3-nál kevesebb pontot energiahatékonyságra. Ez utóbbiak között volt 600.000 forint értékű és 130.000 forintos készülék is. Míg a kisebb képátmérőjű készülékek inkább teljesítettek jól az energiahatékonyság szempontjából, számos nagy méretű készülék is 4-nél több pontot kapott a teszten. Nincs könnyű helyzetben a fogyasztó, mert sem a képernyő mérete, sem az ár nem egyértelmű irányadó energiahatékonyság szempontjából. 

A  teljes tesztet itt olvashatod >>>

 

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a fogyasztók érdekében. A cikk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium FV-I-16-2016-00023 jelű pályázat keretében valósult meg.  

Ajánlom másnak
támogass

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

A tudatos vásárló 12 pontja

Környezettudatosságra fel! – Videón a Tudatos Vásárló 12 pontja

A vásárlás a Te döntésed, a pénzed szavazat: Te döntöd el, mit és kit támogatsz. És mit nem. Lista, szatyor, mennyiség, javíttatás, újrahasznosítás és társai – 12 szempont, amit érdemes észben tartani vásárláskor. Tudatos vásárlás 12 lépésben.

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok