fbpx

Zöld Pont

Értékelésünk: Keresd!
Címkézett termék szolgáltatás típusa: Ép test, Étel-ital, Hulladék, Környezetvédelem, környezetszennyezés, Otthon és Iroda
Címke célja: könyezetvédelem
Itthon: rendszeresen látjuk
Tanúsító szervezet: Ökopannon Nonprofit Kft.

A német eredetű Der Grüne Punkt, Zöld Pont elnevezésű nemzetközi védjegy a PRO EUROPE hálózat tagjainak közös jelölése. A fogyasztó számára azt a jelentést közvetíti, hogy a védjeggyel ellátott csomagolás kibocsátója a jogszabályi előírásoknak megfelelően teljesíti a hulladék-hasznosítási kötelezettségét. Magyarországon a védjegy használati jogosultságát kizárólag az ÖKO-Pannon Nonprofit ruházhatja a kötelezettekre.

Az Európai Unió országaiban a csomagolt termékek gyártói, forgalmazói koordináló szervezetekhez csatlakozhatnak, hogy gondoskodjanak az általuk kibocsátott csomagolás előírt arányú hasznosításáról. A hasznosítási díj fizetése ellenében a koordináló szervezet megszervezi a csomagolási hulladék szelektív begyűjtését és hasznosítását, kiterjedt begyűjtési és hasznosítási háttériparral tart szoros kapcsolatot. A gyártó, forgalmazó cégek a csomagoláson feltüntethetik a Zöld Pont védjegyet.

Kapcsolódó linkek

http://www.okopannon.hu/zold_pont/zold_pont_vedjegy_a_vilagban
http://www.gruener-punkt.de/

Hasonló címkék

Újrahasznosítható
Újrahasznosítható

    Iratkozz fel híreinkre!

    Tippek, tesztek, programok

    Megszakítás