fbpx

Prémium Hungaricum

Értékelésünk: Mindegy.
Címkézett termék szolgáltatás típusa: Étel-ital
Címke célja: társadalom
Itthon: párszor már találkoztunk vele itthon is
Tanúsító szervezet: Prémium Hungaricum Egyesület

A Prémium Hungaricum Egyesület védjegyét az Egyesület tagjai használhatják, akik azonosulnak az Egyesület célkitűzéseivel és termékeik, szolgáltatásaik megfelelnek azon követelményeknek, melyek a védjegyszabályzatban szerepelnek (minőség, megjelenés, szellemiség), és a bírálat során a terméket megfelelőnek találták.
 
A termékbírálat szempontjai lehetnek az élemiszer beltartalma (íz, illat, állomány, szín), esztétikai megjelenése, nyomonkövethetőségé, minőségbiztosítása, csomagolás, jelölés.
 
A szempontok között nem találtunk környezetvédelemmel kapcsolatos elvárásokat
 
Az egyesület saját tájékoztatása szerint a “premium” olyan minőségi terméket jelöl, mely azon túlmenően, hogy megfelel nemzetközi minőségi követelményeknek, valamely tulajdonságában kiemelkedően több vagy jobb más, ezen követelmények szerint ugyancsak minőségi termékeknél.
 
A “hungaricum” olyan, magyar gyártók által előállított, a hazai kulturális- és gasztronómiai hagyományhoz szorosan kapcsolódó terméket jelent, mely jellegzetesen magán hordoz egyedülállóan helyi, tájjellegű tulajdonságokat.
 
Jellemzően élelmiszerek, tejtermékek, tészták, lekvárok, mézek, édességek, pékáruk, olajok, húsok találhatóak a kínálatban.
 
Az Egyesület boltokat, ún. prémium házakat üzemeltet Pécsett, Veszprémben, Tihanyban és Gyenesdiáson, ahol az minősített termékek megvásárolhatók.
 

Kapcsolódó linkek

http://www.premium-hungaricum.hu/

Hasonló címkék

Magyar Baromfi
Magyar Termék Nagydíj
Szürkemarha

    Iratkozz fel híreinkre!

    Tippek, tesztek, programok

    Megszakítás