fbpx

Nordic Ecolabel

Értékelésünk: Keresd!
Címkézett termék szolgáltatás típusa: Baba, gyerek, Bútor, dizájn, dekor, Elektronika, számítástechnika, Energia, Építés, építkezés, felújítás, Gyorsétterem, Környezetvédelem, környezetszennyezés, Otthon és Iroda, Papír, írószer, Takarítás, tisztítás, Testápolás, tisztálkodás, Vegyi anyagok
Címke célja: könyezetvédelem
Itthon: rendszeresen látjuk
Tanúsító szervezet: Nordic Ecolabel

Azokat a termékeket vagy szolgáltatásokat, amelyeknek kedvezőtlen környezeti hatásaik jelentősen kisebbek, mint a hasonló célra szolgáló termékeké és szolgáltatásoké, megkülönböztető jelzéssel, környezetbarát termékcímkével látnak el. Használatnak lényege, hogy a piaci előnyben részesülhessenek azok a termékek, melyek életciklus elemzéssel bizonyítottan kisebb mértékű terhelést jelent környezetükre, mint riválisaik (újrahasznosított, újratölthető, komposztálható, csökkentett erőforrás felhasználás, nincs veszélyes anyag tartalma). A rendszer alapjait szabályzat, jogszabály rögzíti, állami fenntartású intézmény koordinálja a védjegy odaítélését, és termékek, szolgáltatások ellenőrzését, tanúsítását. Az Európai Uniónak is és több más államnak van nemzeti környezetbarát védjegye.

A skandináv régióé (Norvégia, Finnország, Svédország, Dánia, Izland) a Nordic Ecolabel (Swan). Mindegyik államban működik a tanúsításért felelős szervezet, és a termékcsoportok kritériumrendszereit közösen dolgozzák ki, ma már 63 termékcsoportban találunk minősített termékeket, akár a hazai polcokon is.

Kapcsolódó linkek

http://www.nordic-ecolabel.org/

Hasonló címkék

Milieukeur
EU Ecolabel
Blauer Engel

    Iratkozz fel híreinkre!

    Tippek, tesztek, programok

    Megszakítás