fbpx

Kiváló Magyar Élelmiszer

Értékelésünk: Mindegy.
Címkézett termék szolgáltatás típusa: Étel-ital, Helyi élelmiszer
Címke célja: társadalom
Itthon: rendszeresen látjuk
Tanúsító szervezet: Agrármarketing Centrum

kivalo minosegu elemiszerFrissítés: Az 1998-ban alapított Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet az Agrármarketing Centrum működtette. A védjegy megszűnt, helyét és funkcióját a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegy vette át.

Korábbi tartalom: A védjegy célja az élelmiszer-előállítók védelme, a fogyasztók tájékoztatásán keresztül a fogyasztói döntések befolyásolása, az általános élelmiszer-fogyasztási kultúra fejlesztése, az élelmiszergyártók ösztönzése a minőségfejlesztésre és az országimázs erősítése.

A védjegyet pályázat útján lehet elnyerni, amelyet a KMÉ Bíráló Bizottság folyamatosan bírál el. A Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy jól láthatóan jelzi, hogy az adott termék kiváló minőséggel bír, tulajdonságaiban kiemelkedik az áruházak polcain megtalálható áruk tömegéből. A pályázatra azok a Magyarországon élelmiszeripari termelést folytató cégek, kis-és középvállalatok jelentkezhetnek, akiknek élelmiszertermékei legalább egy tulajdonságukban kiemelkedők, megfelelnek a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak, valamint a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy kritérium rendszerének.

Az viszont nem derül ki egyértelműen, hogy mit tekintenek magyar terméknek.

Kapcsolódó linkek

http://www.kme.hu/

Hasonló címkék

MagyarTermék Kft. – hazai termék

Magyar Termék Kft. – magyar termék
Kiváló Minőségű Sertéshús

    Iratkozz fel híreinkre!

    Tippek, tesztek, programok

    Megszakítás