Frissítés: Az 1998-ban alapított Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet az Agrármarketing Centrum működtette. A védjegy megszűnt, helyét és funkcióját a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegy vette át.
A védjegy célja az élelmiszer-előállítók védelme, a fogyasztók tájékoztatásán keresztül a fogyasztói döntések befolyásolása, az általános élelmiszer-fogyasztási kultúra fejlesztése, az élelmiszergyártók ösztönzése a minőségfejlesztésre és az országimázs erősítése.
A védjegyet pályázat útján lehet elnyerni, amelyet a KMÉ Bíráló Bizottság folyamatosan bírál el. A Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy jól láthatóan jelzi, hogy az adott termék kiváló minőséggel bír, tulajdonságaiban kiemelkedik az áruházak polcain megtalálható áruk tömegéből. A pályázatra azok a Magyarországon élelmiszeripari termelést folytató cégek, kis-és középvállalatok jelentkezhetnek, akiknek élelmiszertermékei legalább egy tulajdonságukban kiemelkedők, megfelelnek a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak, valamint a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy kritérium rendszerének.
Az viszont nem derül ki egyértelműen, hogy mit tekintenek magyar terméknek.
Kapcsolódó linkek
Hasonló címkék
MagyarTermék Kft. – hazai termék
Magyar Termék Kft. – magyar termék
Kiváló Minőségű Sertéshús