fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Tényleg büdös az ecet? – a tudatos vásárlók megmondták

ecet szaga gyorskör szavazás
Az ecet a tisztaság illata, az igazi univerzális, zöld tisztítószer. Az ecet büdös, el nem viselem. A Facebookon időről időre szavazással kérdezzünk meg Benneteket egy-egy fenntarthatósági dilemmáról. A legutóbbi #gyorskörben arra voltunk kíváncsiak, Ti bírjátok-e az ecet szagát.

Áprilisi #gyorskörünkben arról kérdeztük Facebook oldalunk követőit, mennyire könnyen vagy épp nehezen viselik az egyik leguniverzálisabb háztartási tisztítószer, az ecet szagát. Merthogy van neki, ez tagadhatatlan.

Azt kértük, nyomjatok egy 👍-t, ha simán vagy egy 😁-t, ha kizárt!

Tavaszi nagytakarítás – 6 tipp, hogy hatékony legyen

Mi derült ki Rólatok?

A legfontosabb, ami kiderült, hogy rengetegen használjátok, aminek nagyon örülünk. ecet szaga gyorskör szavazás A hozzászólásokból ráadásul az is látszik, hogy sokan használjátok a környezeti szempontok miatt úgyis, hogy közben igenis zavar a szaga: “Utalom, de használom. Szellőztetek, elillan. (Dorka)” “Őszintén nem bírom a szagát, ennek ellenére sok mindenre használom. (Tímea)” “Az ecet szagát nem szeretem, de úgy gondolom, hogy legalább nem fáj tőle úgy a fejem, mint a többi agyonillatosított vegyszertől. (Zsuzsa) Azok számára, akik tényleg nem bírják elviselni, van zöld alternatíva, ahogy Réka írta megjegyzésében a Facebookon: “…nem használok, mert ellentétben a boltban megvásárolható, flakonos ecettel, helyettesítője, a sima citrom és citromsav természetesebb csomagolásban is elérhető.”

Öko-takarítás kisokos – mit tud az ecet?

Mi helyett használj ecetet?

Például általános tisztítószer helyett – ezt felmérésünk szerint a legtöbben felmosáshoz használjátok. Nemrégiben Magyarországon kapható általános felülettisztítókat teszteltünk laboratóriumban, hogy kiderítsük, pontosan mire jó ez a tisztíszer kategória. Összesen 23 terméket vásároltunk meg a teszthez. Laboratóriumban vizsgáltattuk a hatékonyságukat, és nagyjából arra jutottunk, hogy az általános felülettisztítók használatát nem ajánljuk, felesleges vegyszernek tartjuk, ami csak növeli a háztartásban keletkező csomagolóanyag hulladék mennyiségét is.

Tudunk élni öblítő nélkül? – a tudatos vásárlók megmondták

Ha csak egy dolgot változtatnál meg a háztartásodban, az legyen a környezet- és egészségkárosító öblítőről válts olcsó, környezet-, egészség-, és mosógépkímélő ecetre. Az ecet még a legolcsóbb öblítővel is minimum egy árban van, viszont  a környezet, az egészség és a mosógép szempontjából is jobb választás. Az ecet tényleg a takarítás jolly jokere, szinte minden felület tisztítására alkalmas (részletesen lásd fenti írásunkban). Környezeti szempontból gond vele, hogy műanyag flakonban kapható. Erre megoldás lehet, ha kimérve vásárolod.

 

 A Green&Safe LIFE-styles projektet az Európai Unió LIFE alapja támogatja, az Agrárminisztérium társfinanszírozza. Azonosító: ENV GIE HU000622 Green&Safe LIFE-styles

 
Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok