fbpx
ecet szaga gyorskör szavazás

Tényleg büdös az ecet? – a tudatos vásárlók megmondták

Az ecet a tisztaság illata, az igazi univerzális, zöld tisztítószer. Az ecet büdös, el nem viselem. A Facebookon időről időre szavazással kérdezzünk meg Benneteket egy-egy fenntarthatósági dilemmáról. A legutóbbi #gyorskörben arra voltunk kíváncsiak, Ti bírjátok-e az ecet szagát.

Áprilisi #gyorskörünkben arról kérdeztük Facebook oldalunk követőit, mennyire könnyen vagy épp nehezen viselik az egyik leguniverzálisabb háztartási tisztítószer, az ecet szagát. Merthogy van neki, ez tagadhatatlan.

Azt kértük, nyomjatok egy 👍-t, ha simán vagy egy 😁-t, ha kizárt!

Tavaszi nagytakarítás – 6 tipp, hogy hatékony legyen

Mi derült ki Rólatok?

A legfontosabb, ami kiderült, hogy rengetegen használjátok, aminek nagyon örülünk. ecet szaga gyorskör szavazás A hozzászólásokból ráadásul az is látszik, hogy sokan használjátok a környezeti szempontok miatt úgyis, hogy közben igenis zavar a szaga: “Utalom, de használom. Szellőztetek, elillan. (Dorka)” “Őszintén nem bírom a szagát, ennek ellenére sok mindenre használom. (Tímea)” “Az ecet szagát nem szeretem, de úgy gondolom, hogy legalább nem fáj tőle úgy a fejem, mint a többi agyonillatosított vegyszertől. (Zsuzsa) Azok számára, akik tényleg nem bírják elviselni, van zöld alternatíva, ahogy Réka írta megjegyzésében a Facebookon: “…nem használok, mert ellentétben a boltban megvásárolható, flakonos ecettel, helyettesítője, a sima citrom és citromsav természetesebb csomagolásban is elérhető.”

Öko-takarítás kisokos – mit tud az ecet?

Mi helyett használj ecetet?

Például általános tisztítószer helyett – ezt felmérésünk szerint a legtöbben felmosáshoz használjátok. Nemrégiben Magyarországon kapható általános felülettisztítókat teszteltünk laboratóriumban, hogy kiderítsük, pontosan mire jó ez a tisztíszer kategória. Összesen 23 terméket vásároltunk meg a teszthez. Laboratóriumban vizsgáltattuk a hatékonyságukat, és nagyjából arra jutottunk, hogy az általános felülettisztítók használatát nem ajánljuk, felesleges vegyszernek tartjuk, ami csak növeli a háztartásban keletkező csomagolóanyag hulladék mennyiségét is.

Tudunk élni öblítő nélkül? – a tudatos vásárlók megmondták

Ha csak egy dolgot változtatnál meg a háztartásodban, az legyen a környezet- és egészségkárosító öblítőről válts olcsó, környezet-, egészség-, és mosógépkímélő ecetre. Az ecet még a legolcsóbb öblítővel is minimum egy árban van, viszont  a környezet, az egészség és a mosógép szempontjából is jobb választás. Az ecet tényleg a takarítás jolly jokere, szinte minden felület tisztítására alkalmas (részletesen lásd fenti írásunkban). Környezeti szempontból gond vele, hogy műanyag flakonban kapható. Erre megoldás lehet, ha kimérve vásárolod.

 

 A Green&Safe LIFE-styles projektet az Európai Unió LIFE alapja támogatja, az Agrárminisztérium társfinanszírozza. Azonosító: ENV GIE HU000622 Green&Safe LIFE-styles

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás