fbpx

KONYHA-KERT

Mindenki megérdemli, hogy étele egészséges, vegyszermentes és klímabarát legyen

Tudatos Vásárlók tesztek

Még több teszt

Legfrissebb cikkeink

Mosogatógép tabletták és gélek tesztje

Mosogatógép tabletták, gélek: lehet az átlagos bolti is jó, a drága zöld is gyenge

Az #ÖkoTakarítás hónapjában mosogatógép tablettákat és géleket teszteltünk. Kiderült, melyek a leghatékonyabb, legzöldebb és legolcsóbb termékek, jobb-e az egyik a másiknál, környezetbarát-e a tablettákon a lebomló fólia.

Ősszel-télen idénynövény a naspolya, miért együk

Mi fán terem? Naspolya

A napjainkban ritkaságnak számító naspolya közeli rokonai az alma és a körte. Miért egészséges? Hogyan vásároljunk és tároljuk? Mit készítsünk belőle? Naspolya alapanyaggal készülő könnyű receptek.

Liszt kisokos: melyik liszt mire jó?

Liszt kisokos – melyiket válasszam?

Ember legyen a talpán, aki  kiigazodik a számtalan lisztféle között. Ebben próbálunk segítséget nyújtani: rétes, fogós, Graham, durum – melyik liszt mire jó? Melyiket miért és mihez használjunk?

Egyértelmű a klímaválság hatása - mandulások a Balaton-felvidéken

Egyértelműen érezhető a klímaválság – mandulások a Balaton-felvidéken

A hazai mandulatermesztésről, a klímaváltozás érezhető hatásáról beszélgetett Nagy Melinda munkatársunk mandulatermesztőkkel az egyik legnagyobb hazai mandulatermő vidéken.

Még több cikk

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek
Facebook

Instagram

🌿Ma van az Ecolabel napja! 🌿 Te ismered az EU tagállamai által létrehozott ökocímkét, az EU Ecolabelt? 
A hiteles ökocímkét ma már több mint 78 ezer termék és szolgáltatás kapta meg: a samponoktól az elektronikai eszközön át a szállodok rendelkeznek vele. 
#greenandsafe #LIFE  #ökotakarítás #vegyszermentes #vegyszermentesháztartás #hulladékmentes #zöldjövő #hulladékcsökkentés #tudatosság #tudatoséletmód #fenntarthatóság #környezetvédelem #hulladékmentesháztartás #ecofriendly #takarítás #zöldháztartás #zöldotthon #haztartas #gogreen⁠
Követelj velünk szigorú jogszabályt az élelmiszerláncokra! 🍅. ❗Legyen etikus és fenntartható az élelmiszerünk! Írd alá te is a petíciót!❗
🍅A szupermarketekben és diszkontokban kapható élelmiszer nagy része emberi jogi jogsértések és környezetkárosítás árán jut el hozzánk. Amikor számon kérik őket, a nagy áruházláncok a beszállítóikra hárítják a felelősséget – és megtehetik. 
✍️Vessünk véget a környezetpusztításnak és az emberi jogok megsértésének az élelmiszeriparban, legyenek a szupermarketek is felelősségre vonhatók az élelmiszertermelő munkások kizsákmányolásáért! Küldj velünk levelet Te is az Európai Bizottság tagjainak, támogasd egy új, szigorú európai szabályozás létrejöttét!
#OurFoodOurFuture #GoEAThical #OFOF #DEARProgramme
🍅Esőerdők és veszélyeztetett fajok kiírtása, szennyezett földek az egyik oldalon, kizsákmánnyolás, és véget nem érő munka éhbérért a másikon - a környezetszennyezés és az emberi jogok megsértése az ételeink láthatatlan összetevői. 
🌎Épp ezek megakadályozására, és a globális élelmiszerláncok átláthatóvá és igazságosabbá tétele érdekében 2020 márciusában az Európai Parlament nagy többséggel megszavazta, hogy a Bizottság nyújtson be hivatalos javaslatot a vállalatok átvilágítást és elszámoltathatóságát szabályozó uniós irányelvre.
❗️Az Uniónak jogilag kötelező érvényű minimumkövetelményeket kellene elfogadnia, amelyek értelmében a vállalkozások kötelesek azonosítani, értékelni, megelőzni, megszüntetni, mérsékelni, nyomon követni, közzétenni, számon kérni, kezelni és orvosolni az esetleges és/vagy valós emberi jogi, környezeti és kormányzási káros hatásokat értékláncukban. Erre a jogszabályra gyakran röviden mHREDD szabályozásként hivatkozunk (Mandatory Human Rights and Environmental Due Diligence).
🗣Didier Reynders (Jogérvényesülés) és Thierry Breton (Belső piac) biztosok feladata az irányelvjavaslat kidolgozása. Věra Jourová, az Európai Bizottság Értékekért és átláthatóságért felelős alelnök szavának itt is rendkívüli súlya lesz a folyamatban.
✍ Írd alá te is a petíciót, amiben arra kérjük az Európai Bizottság három tagját, hogy a javaslat minél hamarabb kerüljön napirendre 👉 https://tudatosvasarlo.hu/ofof-foodtest/
#OurFoodOurFuture #GoEAThical #OFOF #DEARProgramme #foodtest #actionweek #stickeraction #invisibleingredients #protestmail #mHREDD #joinourmovement #humanrights #environmentaldestruction #supplychains #migrantworkers #womenmigrantworkers #femaleworkers
🚜 🚚 ⛴ 🚙  OKTÓBERI #GYORSKÖR: Neked számít mennyit utazik, ami az asztalodra kerül? 🍛 🍜  Írd meg kommentben!
Élelmiszer vásárláskor sokféle kérdést mantrázunk magunknak: Mi kell még a heti menühöz? Ez vajon finom? Lehet benne valami káros, vagy allergizáló? Mennyibe kerül? És megeszi a gyerek is? 
Az októberi #gyorskörünkben ezért arra vagyunk kíváncsiak, jut-e figyelmed mindezek mellett arra is, hogy mennyit utazott az élelmiszer, mielőtt az asztalodra került? Főleg így tél közeledtével, amikor kezdünk kifutni a zamatos helyi terményekből. 
#CSA #közösségimezőgazdálkodás #communitysupportedagriculture #légyarészese #fogyasztóvédelem

12 pont

Videók

Adatbázisok

Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára