fbpx

KONYHA-KERT

Mindenki megérdemli, hogy étele egészséges, vegyszermentes és klímabarát legyen

Tudatos Vásárlók tesztek

Még több teszt

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*
  adatvédelmi nyilatkozatot

   

  Legfrissebb cikkeink

  hogyan tartósítsuk tegyük el a gombát

  Hogyan tartósítsuk a gombát?

  Milyen gombatartósítási módok vannak? A fagyasztást és a szárítást talán mindenki ismeri, de mit tud a sózás, a silózás és a fermentálás?

  mi fán terem gomba

  Mi fán terem? Gomba

  Miért egészséges? Hogyan vásároljunk és tároljuk? Mit készítsünk belőle? Gomba alapanyaggal készülő könnyű receptek.

  gomba piac

  Hogyan vásároljunk erdei gombát piacon?

  Mire kell figyelni a piacon vadgomba vásárlásakor? Kitől vegyük? Baj-e, ha csigarágta, kukacos, penészes, vizes, nyomódott, ferde?

  gomba kihívás

  Elég gombát eszel? Csatlakozz a gomba kihíváshoz!

  Csatlakozz a Felelős Gasztrohős és a Tudatos Vásárlók Egyesülete közös kihívásához: ingyenes webinárral, hírlevéllel segítünk, mert a gombapaprikáson túl is van élet!

  Még több cikk

  Legnépszerűbb cikkeink

  További cikkek
  Facebook

  Instagram

  ❗Tarts ma velünk a FOGYASZTÁSI BÖJTBEN!❗
🛒Bár a Black Friday az évek során teljesen átalakult, és egy napról több hét hosszúra dagadt, mi 2004 óta ezen a napon tartjuk a Ne vásárolj semmit! napot. A szimbolikus kezdeményezés célja, hogy legalább egy napra megálljunk és megvizsgáljuk a fogyasztási szokásainkat: vajon mindenre szükségünk van, amit megveszünk?
🌏A Ne vásárolj semmit! nap nem arról szól, hogy ilyenkor nem lehet WC-papírt vagy ebédet venni, és az is egyértelmű, hogy egy napnyi önmegtartóztatás még nem csökkenti a túlfogyasztást. Ez a nap nem megtilt, hanem óva int: kerüljük a felesleges vásárlást, azaz a pocsékolást, mert felzabáljuk a véges erőforrásainkat.
⏰Magyarországra ez különösen igaz, ahol a túllövés napja idén május 30-ra esett, míg a világátlag július 22-re. Vagyis mi magyarok ekkora feléltük a ránk eső keretet.
💰Ne feledd! A pénzed szavazat, és az is egy döntés, ha nem költöd el semmire! Úgyhogy, nemvásárlásra fel!
🔗Olvasd el cikkünket a Black Friday és a mostani gazdasági helyzet kapcsolatáról, valamint a Ne vásárolj semmit! nap üzenetéről: LINK A BIÓBAN!
#fogyasztóvédelem #tudatosvásárló #blackfriday #nevásároljsemmitnap #nevásárolj #tudatosfogyasztás #fenntarthatóság #fogyasztáscsökkentés

  12 pont

  Videók

  Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

  Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

  Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

  Még több videó

  Adatbázisok

  Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

   Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
   Bónusz: tippek, tesztek, programok