fbpx

KONYHA

Mindenki megérdemli, hogy étele egészséges, vegyszermentes és klímabarát legyen

Tudatos Vásárló tesztek

Még több teszt

Legfrissebb cikkeink

Hányszor süthetünk az étolajban, és utána hova vihetjük? 

Egyre többen gyűjtik itthon a használt étolajat. A MOL-kutak és a Coop áruházak mellett a gyűjtésbe néhány hónapja bekapcsolódott ALDI szerint népszerű a kezdeményezés, különösen Budaörsön és Székesfehérváron adnak le nagy mennyiségű olajat a vásárlók. Összeszedtük, mit tehetünk tudatos fogyasztóként még azelőtt, hogy leadjuk a használt olajat. Hányszor használjuk újra? Miben-hogy tároljuk?

Munch térkép

Munch.hu: 75 tonna üvegházhatású gáz ​kibocsátását előzték meg

A Highlights of Hungary idei jelöltjei között új fenntarthatósági kezdeményezésekre is szavazhatunk, közöttük a Munch.hu-ra. Az élelmiszerpazarlás ellen létrehozott weboldalon és applikációval olyan ételeket rendelhetünk éttermektől, pékségekből, boltoktól és szállodáktól kedvezményesen, amelyek különben a kukában végeznék.

pasztinák idénynövény

Mi fán terem? Pasztinák

A pasztinák vagy más nevén paszternák manapság méltatlanul mellőzött gyökérzöldségünk. Pedig a burgonya Európába érkezése előtt főzve is, sütve is fontos népeledel volt a kontinensen. Kinézetre ugyan leginkább egy nagyra nőtt fehérrépa, de egészen másra használjuk.

mag génbank tájfajta növény

Már igényelhetjük az idei tájfajta magmintákat a tápiószelei génbankból

Február 3-ától a készlet erejéig elérhető az idei tavaszi vetésű tápiószelei génbanki magminták listája a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ weboldalán.

Még több cikk

Adatbázisok

A téma cikkei

csíra kisokos

Csíra kisokos – melyiket milyen betegség ellen együk?

A téli időszakban, amikor kevés a friss zöldség és gyümölcs, fogyasszunk vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag csírát. Élelmiszerbiztonsági szakértők szerint érdemes azonban néhány dologra odafigyelni.

Mi fán terem? Cékla

A csokorba kötött kisméretű céklák tavasztól őszig szerezhetőek be a piacon, de a jól tárolható gumók télen is rendelkezésünkre állnak. A legfontosabb, ami róla elmondható: a mélypiros színű céklából fogyasszunk minél többet nyersen!

Veszélyes-e a citrusok héja – mielőtt belereszelnéd a sütibe, bedobnád a teába

Ha C-vitamin kell, akkor jöhet a citrom, a narancs. A déligyümölcsökkel azonban az a helyzet, hogy bármilyen egészségesek, héjukból egészségre káros vegyi anyagok is a szervezetünkbe kerülhetnek. Mennyire kell komolyan vennünk, hogy a citrusok héja veszélyes? És mit csináljunk, ha csomagolás és címkék híján nem tudunk semmit a megvásárolt gyümölcs héjáról? Tényleg felejtsük el a […]

Videók

tiszta otthon ökokör

Újra csatlakozhatsz a Tudatos háztartászöldítőkhöz! Te már ÖkoKörözöl?

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 2010-ben kezdett el azzal foglalkozni, hogyan lehet az embereket abban segíteni, hogy a zöld fogyasztási alternatívákat beemeljék életükbe és ez vásárlásaikban is meghatározó szemponttá váljon. A Tiszta Otthon ÖkoKör a háztartási vegyianyagok tudatos vásárlásában és használatában segít. Nézd meg, milyen egy Tiszta Otthon ÖkoKör, és csatlakozz résztvevőként, vagy indíts saját csoportot. […]

Még több videó