fbpx

KLÍMAVÁLTOZÁS

Szorongás ellen cselekedj! Mi adjuk hozzá a muníciót

Tudatos Vásárló tesztek

Legfrissebb cikkeink

klíma környezeti problémák

Felmérték: a bőrükön érzik a környezeti problémákat a magyarok

A magyarok 80 százaléka egyet gondol arról, kinek a felelőssége a környezetvédelem. Kiderült az is, mit tartunk hazánkban a legsúlyosabb környezeti problémáknak – derül ki egy friss országos, reprezentatív kutatásból.

Rakun dobozközösség

Ha az ebédet a mosómedve hozza – megnéztük, milyen a Gasztrohős dobozrendszere

A Felelős Gasztrohős egy éve indította el cseredoboz rendszerét, amivel az egyszer használatos műanyag ételdobozok kiváltására kínálnak nullahulladékos megoldást. A dobozok acélból készülnek, országosan 15 vendéglátóhelyről rendelhetünk bennük, amiben applikáció is segít.

vásárlói szokások COVID

Szokásaink változtak, a hozzáállásunk nem: a magyarok környezettudatossága a vírushelyzetben

Miközben a koronavírus-járvány megmutatta társadalmunk és a gazdaságunk törékenységét, a magyarok környezetvédelemről való gondolkodása nem, mindennapi szokásai viszont változtak a járványhelyzet miatt – derült ki a WWF Magyarország friss kutatásából.

hal túlhalászat

Még az MSC-védjegy sem garantálja, hogy fenntartható halat veszünk, állítja egy francia vizsgálat

Az európai uniós vizeken – elvben – a közös halászati politika biztosítja, hogy unokáink életében is legyen élet a kontinenst körülvevő tengerekben. Egy francia fogyasztói szervezet boltokban és piacokon vizsgálta a friss tengeri halak eredetét, és azt állítják, semmilyen módon nem javult a halászati gyakorlat, még az MSC-logó sem garancia arra, hogy a hal fenntartható […]

Még több cikk

Adatbázisok

A téma cikkei

fairtrade etikus méltányos kereskedelem

A Fairtrade fogja túlélni a klímaváltozást

A klímaváltozás az egyik legnagyobb kihívás, amivel ma az emberiségnek szembe kell néznie. Frontvonalában a mezőgazdasági termelők állnak. A globális délen élő gazdák, családjaik és közösségeik milliói, akik számára a klímaválság már ma a mindennapi valóság. A Fairtrade rendszerében a gazdák felkészülhetnek arra, hogyan küzdjenek meg a jelenséggel. 

Tehén- vagy növényi tej: melyikkel ártunk kevesebbet a Földnek?

Egyre népszerűbbek a növényi alapú tejek. Sokan nem egészségügyi, hanem etikai vagy környezetvédelmi okokból döntenek mellette. De vajon az állati- vagy a növényi tejek fogyasztásával ártunk többet a Földnek? Számunkra sem volt egyértelmű a válasz.

A magyarok az EU átlagnál is jobban tartanak a klímaváltozástól

Az ENSZ éghajlat-politikai csúcstalálkozójára készülve az Európai Bizottság felmérést végzett arról, mit gondolnak az uniós állampolgárok éghajlat- és energiapolitika témában. Az eredmények szerint a magyarok az uniós átlagnál is súlyosabb problémának látják a klímaváltozást, és azt várják a vezetőktől, hogy még komolyabb célokat vállaljanak ezen a területen.

Videók

GoEAThical OFOF Our Food Our Future

(b)EAT the System – A TE ötleteid kellenek!

Elstartolt (b)EAT the System nemzetközi ötletverseny! Vannak elképzeléseid egy élhetőbb jövőről? Te is felemelnéd a hangod, hogy megvalósulhasson az igazságos, fenntartható és klímabarát élelmiszertermelés? Ha van egy jó ötleted, hogy ezt hogyan érjük el, oszd meg velünk és jelentkezz! Ha Tied vagy a csapatodé a legjobb ötlet, akár lehetőséget és anyagi támogatást is kaphatsz a megvalósításhoz. Az angol nyelvű pályázatodat 2021. május 27-ig várjuk.

Még több videó