fbpx

Tarts velünk, legyél tagjaa Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Tavaszi háztartászöldítés ÖkoKörben!

| Tudatos Vásárló

Újra indul az ÖkoKör háztartászöldítő program Budapesten és Pest-megyében. Te vagy a közösség mozgatórugója, és érdekel a környezetbarát életmód? Legyél csoportvezető! Ha még csak barátkozol a zöldülés gondolatával, vagy csak egyszerűen nem vagy vezető típus, akkor csoporttagként viheted előre az ügyet. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Az ÖkoKörök lényege a kiscsoportos, személyes élményeken keresztüli tanulás. Öt-tizenkét fős csoportok járnak össze két-három hónapig, hogy hétről-hétre különböző környezettudatos fortélyokat tanuljanak meg, próbáljanak ki, és gyakoroljanak be. Az ÖkoKör nem kész megoldásokat kínál, hanem saját lehetőségeid keretén belül mutatja meg az egyéni környezettudatos megoldásokat.

Az ÖkoKörökbe olyan érdeklődőket várunk, akik nyitottak és elkötelezettek az életmódjukat érintő környezettudatos változásokra, és van beleszólásuk a háztartás vezetésébe.

A program eddigi eredményei Magyarországon:

•    250 háztartás
•    37 ÖkoKör
•    24%-al kevesebb élelmiszerhulladék
•    23%-al kevesebb vegyes háztartási hulladék
•    15%-al kevesebb villamos energia
•    31%-al kevesebb földgáz
•    13%-al kevesebb vezetékes ivóvíz használat
•    10%-al kevesebb háztartási vegyszer

Részvétel feltételei:

  • budapesti vagy pest-megyei lakos 

További részletek a programról:

1. Csoportvezető képzés:

Felhívjuk Olvasóink figyelmét, hogy a nagy érdeklődés miatt a csoportvezető képzés létszámkerete 2 nap alatt betelt. Aki kimaradt, annak javasoljuk, hogy próblja ki a programot tagként, ott még van hely, és az is legalább olyan hasznos és izgalmas.

Időpont: 2012.február 24-26 (péntek délutántól vasárnap délutánig). A képzés alatt étkezést biztosítunk. A helyszín Budapeset belvárosában lesz, a pontos helyszínről a résztvevőket időben értesítjük.

A képzés ingyenes.

A csoportlétszám korlátozott: 15 fő. A regisztráció a jelentkezés sorrendjében történik.

Jelentkezési határidő: 2012. február 16 (csütörtök)

Jelentkezni lehet a noemi@tve.hu címen. Kérjük írjátok meg, hogy melyik településen tartanátok ÖkoKört, illetve budapesti helyszín esetében nagyjából melyik kerületben, városrészben (akár több helyszín is megjelölhető).

A frissen végzett csoportvezetőknek a TVE segít a tagtoborzásban, és már most tavasszal kipróbálhatják magukat.

2. Csoporttagoknak

A csoportok indulása: 2012.március 1.

Csoportok száma: 15 (5-12 fős csoportok)

Jelentkezési határidő: 2012. február 22. (szerda)

Jelentkezni lehet a noemi@tve.hu címen. A regisztráció a jelentkezés sorrendjében történik. Kérjük írjátok meg, hogy melyik településen szeretnétek ÖkoKörben résztvenni, Budapest esetében melyik kerületben, városrészben (akár több helyszín is megjelölhető). A TVE igyekszik figyelembe venni jelentkezők helyszínigényét, de nem tudja garantálni, hogy mindenkinek a számára legideálisabb helyen és időben indulnak csoportok, ezért ebben egy kis rugalmasságot kérünk.

Várunk szeretettel, és ha ismertek valakit, aki szintén szívesen bekapcsolódna a programba, megköszönjük, ha továbbítjátok neki a felhívást.

 

Kép (cc)  innacoz

 

A program a Vidékfejlesztési Minisztérium PTKF/2101-3/2011 jelű Zöld forrás pályázatának keretében valósul meg.

 

 

 

 

***
Tetszik a TudatosVásárló.hu és szívesen olvasod cikkeinket? Ez egy nonprofit oldal, a Tudatos Vásárlók Egyesülete tartja fenn. Minimális forrásaink vannak a működtetésre. Kérjük, hogy te is támogass bennünket, hogy több hasznos cikket publikálhassunk!
 
Oszd meg a cikket a facebookon! Klikkelj a cikk címe mellett!

 

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek