fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Társadalmi konzultáció

Kedves Olvasóink! Arra buzdítunk mindenkit, vegyen részt a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokra vonatkozó európai irányelv hazai alkalmazását illető társadalmi konzultáción!

Az Európai Parlament és Tanács elfogadta a belső piacon az üzleti vállalkozások fogyasztókkal szemben folytatott tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatairól szóló 2005/29/EK irányelvet. A tagállamoknak az irányelv rendelkezéseit 2007. június 12-éig kell a nemzeti jogrendjükbe átültetniük, az átültető nemzeti szabályozásokat 2007. december 12-től kell alkalmazni.

Az irányelv a tagállamokban meglévő, egymástól eltérő tilalmakat és jogi alapelveket egységes közösségi szintű tilalommal váltja fel. Ez egyes esetekben szigorúbb, más esetekben viszont kevésbé szigorú szabályozást jelent. Az irányelvről tovább információk a csatolt dokumentumból(ld. alább, Hatásvizsgálat címmel) kaphatóak.

Az irányelv átültetése érdekében az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) előzetes hatásvizsgálatot végez, amelyhez szükség van a lakossági vélemények megismerésére is. Ennek érdekében az IRM kérdőívet szerkesztett, amelynek kitöltésével az irányelv minél megfelelőbb harmonizációját segíthetjük.

 

Kedves Olvasónk!

Kérjük, vegyél Te is részt a társadalmi konzultációban a mellékelt (ld. alább) kérdőív kitöltésével! Kérjük, a kitöltött kérdőíveket január 9-ig juttasd el hozzánk –

 • e-mail-en: a tve @ tve.hu email címre;
 • faxon a (06-1) 225-81-36-os számra;
 • vagy levélben egyesületünk postacímére: 1027 Budapest, Bem rakpart 30. II/19.

 

Az ilyen módon összegyűjtött kérdőíveket együtt fogjuk eljuttatni az IRM-nek.

Előre is köszönjük a közreműködést!

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás