fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Társadalmi konzultáció

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Kedves Olvasóink! Arra buzdítunk mindenkit, vegyen részt a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokra vonatkozó európai irányelv hazai alkalmazását illető társadalmi konzultáción!

Az Európai Parlament és Tanács elfogadta a belső piacon az üzleti vállalkozások fogyasztókkal szemben folytatott tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatairól szóló 2005/29/EK irányelvet. A tagállamoknak az irányelv rendelkezéseit 2007. június 12-éig kell a nemzeti jogrendjükbe átültetniük, az átültető nemzeti szabályozásokat 2007. december 12-től kell alkalmazni.

Az irányelv a tagállamokban meglévő, egymástól eltérő tilalmakat és jogi alapelveket egységes közösségi szintű tilalommal váltja fel. Ez egyes esetekben szigorúbb, más esetekben viszont kevésbé szigorú szabályozást jelent. Az irányelvről tovább információk a csatolt dokumentumból(ld. alább, Hatásvizsgálat címmel) kaphatóak.

Az irányelv átültetése érdekében az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) előzetes hatásvizsgálatot végez, amelyhez szükség van a lakossági vélemények megismerésére is. Ennek érdekében az IRM kérdőívet szerkesztett, amelynek kitöltésével az irányelv minél megfelelőbb harmonizációját segíthetjük.

 

Kedves Olvasónk!

Kérjük, vegyél Te is részt a társadalmi konzultációban a mellékelt (ld. alább) kérdőív kitöltésével! Kérjük, a kitöltött kérdőíveket január 9-ig juttasd el hozzánk –

  • e-mail-en: a tve @ tve.hu email címre;
  • faxon a (06-1) 225-81-36-os számra;
  • vagy levélben egyesületünk postacímére: 1027 Budapest, Bem rakpart 30. II/19.

 

Az ilyen módon összegyűjtött kérdőíveket együtt fogjuk eljuttatni az IRM-nek.

Előre is köszönjük a közreműködést!

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok