fbpx

| Tudatos Vásárló

Táplálkozási szaktanácsadás

Az egészséges táplálkozásra törekvőknek, a fogyni vagy hízni vágyóknak, esetleg speciális étrendet, diétát igénylőknek indított szakmai tanácsadó szolgálatot a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ).

A MDOSZ szakmai tanácsadó szolgáltatásáról részletes információ a 06/1/269-2910-es telefonszámon, vagy az mdosz[kukac]mdosz.hu e-mail címen kérhető. Internet: http://www.mdosz.hu/, http://www.diet.hu/

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége 1991-ben alakult meg,1998-tól kiemelkedően közhasznú szervezetként működik. 1994 óta tagja az Európai Dietetikusok Szövetségének, az EFAD-nak (European Federation of the Associations of Dietitians). Az MDOSZ tagjai főiskolát végzett táplálkozási szakemberek (dietetikusok), akik nem csak az egészségügy különböző területein dolgoznak, hanem jelentős létszámban az élelmiszeripari vállalatok munkáját is segítik.

Az MDOSZ olyan programok kidolgozásában és megszervezésében vesz részt, amelyeknek célja a fogyasztók tájékoztatása, illetve az egészséges életmódnak megfelelő táplálkozási gyakorlat és szokások kialakítása.

Az új szolgáltatással azt szeretné elérni a szervezet, hogy a diétával, kalóriákkal, étrenddel és más, táplálkozással kapcsolatos kérdéseikkel, problémáikkal szakemberekhez forduljanak az érintettek. A tanácsadó szolgálat során különböző szűrővizsgálatokon -test tömeg-, testmagasság-, testzsír-, derék körfogat-mérés, test tömegindex-számítás – vehetnek részt az érdeklődők, feliratkozhatnak egyéni és csoportos tanácsadásra, egy dietetikus pedig személyre szabott étrendet dolgoz ki számunkra. De a szakmai segítség a táplálkozási tanácsokkal nem ér véget: lehetőség van a rendszeres kontrollra is.

 

Forrás: MTI

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás