fbpx

| TVE

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Szóbarikád

Május 5-én, délután 3 órakor elszánt városvédők emelnek barikádot – ezúttal irodalomból és zenéből – a Király és a Kazinczy utca sarkán.

Budapest VII. kerületében, a város és az egykori zsidó negyed szívében évek óta egyre csak újabb és újabb építészeti értékek tűnnek el – régi házak, mívesre faragott homlokzatok, szótlanságukban is beszédes kövek. Végső soron Budapest sajátos arculata és hangulata esik áldozatul a város kulturális örökségre fittyet hányó, sokszor pusztán anyagi érdekeket követő „fejlesztésé”-nek.

Vannak azonban, akik „tovább akarják írni ezt kalandos regényt, a Király utca és környéke saját, ősi történetét”.

Május 5-én, 15 órai kezdettel a Király és Kazinczy utca sarkán, a Mentőöv Értékmegőrző Színházi Társulás, az Óvás! és a Védegylet aktivistái irodalomból és zenéből emelnek barikádokat. Az eseményen neves színművészek, társulatok működnek közre, így Ráczkevei Anna, Trokán Péter, Pusztaszeri Kornél, a Moulin Rouge Együttes – Várady Viktória és Kecskés Timea.

 

Bővebb információ a programajánlóban.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás