fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Szóbarikád

| TVE

Május 5-én, délután 3 órakor elszánt városvédők emelnek barikádot – ezúttal irodalomból és zenéből – a Király és a Kazinczy utca sarkán.

Budapest VII. kerületében, a város és az egykori zsidó negyed szívében évek óta egyre csak újabb és újabb építészeti értékek tűnnek el – régi házak, mívesre faragott homlokzatok, szótlanságukban is beszédes kövek. Végső soron Budapest sajátos arculata és hangulata esik áldozatul a város kulturális örökségre fittyet hányó, sokszor pusztán anyagi érdekeket követő „fejlesztésé”-nek.

Vannak azonban, akik „tovább akarják írni ezt kalandos regényt, a Király utca és környéke saját, ősi történetét”.

Május 5-én, 15 órai kezdettel a Király és Kazinczy utca sarkán, a Mentőöv Értékmegőrző Színházi Társulás, az Óvás! és a Védegylet aktivistái irodalomból és zenéből emelnek barikádokat. Az eseményen neves színművészek, társulatok működnek közre, így Ráczkevei Anna, Trokán Péter, Pusztaszeri Kornél, a Moulin Rouge Együttes – Várady Viktória és Kecskés Timea.

 

Bővebb információ a programajánlóban.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok