fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Szavazz a világ legfelelőtlenebb vállalatára!

| Tudatos Vásárló

Kizsákmányoló munkafeltételek, környezetvédelmi károk, szándékos félretájékoztatás. Részben ilyen bűnök terhelik az év legfelelőtlenebb vállalatát. A Public Eye Awards keretében 7 vállalat közül választják ki a legkártékonyabbat. Szavazz te is!

A davosi Világgazdasági Fórum már szinte tradicionális színhelyévé vált a hatalmilag túlterjeszkedett vállalatok, a társadalmi igazságtalanságok elleni véleménykifejtésnek. Nem csoda, hogy 2000 óta ezen a helyszínen adják át a Berne Declaration és a Greenpeace által szervezett díj, a Public Eye Awards díjat a világ legfelelőtlenebb vállalatának.

A jelöltekről és felelőtlenségeikről a Greenpeace blogján olvashatsz:

1. Shell: olajipari nagyvállalat
2. Goldman Sachs: pénzügyi nagyvállalat
3. G4S: őrző-védő cég
4. Repower: energetikai vállalat
5. Coal India: bányavállalat
6. Lonmin: bányatársaság
7. Alstom: energetikai és közlekedési konglomerátum

 

A „kitüntetést” az a vállalat nyeri el, amely a legtisztességtelenebbül bánik a környezettel és a társadalommal. A jelölteket a szervezők nevezik meg, közülük a netes szavazók voksai alapján véglegesedik a verseny. A tavalyi legrosszabb a Vale multinacionális bányatársaság lett. A világon második legnagyobb bányászattal foglalkozó vállalat többek között részt vett a Belo Monte gát építésében is, amely miatt 40 ezer amazonasi őslakos volt kénytelen elhagyni a lakóhelyét.

A tavalyi év legfelelőtlenebb vállalata

Érdemes tanulmányozni a Public Eye szégyenfalát, a korábbi díjazottak listáját, amelyen a Walt Disney, Shell, Citigroup, Roche vagy a Bridgestone is megtalálható. Az idei jelöltek valamelyikére január 22-ig itt adhatod le a szavazatodat!

Forrás: Greenpeace blog

Kép: Public Eye hivatalos oldala

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Egészséges ősgabonák a tányérunkon

Egészséges ősgabonák a tányérunkon

2023. február 18-án tartottuk a Közösségi Mezőgazdálkodás Családi napot. Aki eljött, személyesen is megismerkedhetett 11 hazai közösségi gazdával, valamint a témába vágó beszélgetéseket, előadásokat hallgathattak meg. Ha érdekelnek a gabonák és az egészséges táplálkozás, nézd meg a beszélgetést a Családi napról az ősgabonákról Dr. Szira Fruzsinával az ÖMKI vezető kutatójával, Fülöp Ádámmal a Pipacs Pékség […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok