fbpx
szalmonella kinder tojás bonbon

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Kinder tojás, bonbon és más. Magyarországra is érkezett szalmonellával szennyezett Kinder csoki

Aldi, Lidl, Spar, Tesco, Müller, Penny Market, GRoby, Auchan – szinte minden nagy szupermarketbe, élelmiszerboltba került azokból a Kinder csokoládé termékekből, amelyek szalmonellával lehetnek fertőzöttek – figyelmeztetett a Ferrero. Jön a húsvét, és itt a lista, mely Kinder-csokikat ne vegyük meg.

Az Európai Unió több tagállamában jelentettek Salmonella Typhimurium okozta megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők. A belga élelmiszerbiztonsági hatóság kivizsgálása alapján Magyarországra is érkeztek szennyezett termékek.

A Ferrero Magyarország Kereskedelmi Kft. tájékoztatása alapján hazánkban az alábbi azonosító adatokkal rendelkező termékek lehetnek érintettek a szennyezettségben, ezért a cég ezeket elővigyázatosságból visszahívja a fogyasztóktól:

 • Kinder Schokobons 46g, 125g, 200g, 300g
 • Kinder Surprise Maxi 100g
 • Kinder Mix 198g
 • Kinder Maxi Mix 133g
 • Kinder Mini Eggs 250g
 • Kinder Happy Moments 133g, 162g, 347g

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) megkezdte az érintett termékek nyomonkövetési vizsgálatát, a pontos termékadatokról a hivatal honlapján tájékozódhatnak a vásárlók, a táblázatot folyamatosan frissítik.

A Ferrero Mo. Kft. tájékoztatásán túl a visszahívás kapcsán az egyes áruházláncok az alábbi tájékoztatókat jelentették meg. Az oldalakon a fenti táblázatban szereplő termékektől eltérő tételek is szerepelnek és a visszavételre vonatkozó információkat is tartalmaznak!

– az Aldi itt
– a Müller itt
– a Lidl itt
– a GRoby itt
– az Auchan itt
– a Tesco itt
– a Spar itt
– a Penny Market itt.

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy amennyiben a megadott termékek bármelyikéből vásároltak, ne fogyasszák azt el! Kérdéseikkel és panaszaikkal forduljanak a Ferrero Magyarország Kft. fogyasztóvédelmi csoportjához.

A tünetekről

A szalmonella okozta fertőzés jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, egyéntől függően a fertőzés tünetmentes is maradhat.


FV-19 pályázat logoEz a tartalom az Innovációs és Technológiai Minisztérium FV-I-21-05-C jelű pályázata keretében készült.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás