fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Kinder tojás, bonbon és más. Magyarországra is érkezett szalmonellával szennyezett Kinder csoki

szalmonella kinder tojás bonbon

Aldi, Lidl, Spar, Tesco, Müller, Penny Market, GRoby, Auchan – szinte minden nagy szupermarketbe, élelmiszerboltba került azokból a Kinder csokoládé termékekből, amelyek szalmonellával lehetnek fertőzöttek – figyelmeztetett a Ferrero. Jön a húsvét, és itt a lista, mely Kinder-csokikat ne vegyük meg.

Az Európai Unió több tagállamában jelentettek Salmonella Typhimurium okozta megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők. A belga élelmiszerbiztonsági hatóság kivizsgálása alapján Magyarországra is érkeztek szennyezett termékek.

A Ferrero Magyarország Kereskedelmi Kft. tájékoztatása alapján hazánkban az alábbi azonosító adatokkal rendelkező termékek lehetnek érintettek a szennyezettségben, ezért a cég ezeket elővigyázatosságból visszahívja a fogyasztóktól:

  • Kinder Schokobons 46g, 125g, 200g, 300g
  • Kinder Surprise Maxi 100g
  • Kinder Mix 198g
  • Kinder Maxi Mix 133g
  • Kinder Mini Eggs 250g
  • Kinder Happy Moments 133g, 162g, 347g

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) megkezdte az érintett termékek nyomonkövetési vizsgálatát, a pontos termékadatokról a hivatal honlapján tájékozódhatnak a vásárlók, a táblázatot folyamatosan frissítik.

A Ferrero Mo. Kft. tájékoztatásán túl a visszahívás kapcsán az egyes áruházláncok az alábbi tájékoztatókat jelentették meg. Az oldalakon a fenti táblázatban szereplő termékektől eltérő tételek is szerepelnek és a visszavételre vonatkozó információkat is tartalmaznak!

– az Aldi itt
– a Müller itt
– a Lidl itt
– a GRoby itt
– az Auchan itt
– a Tesco itt
– a Spar itt
– a Penny Market itt.

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy amennyiben a megadott termékek bármelyikéből vásároltak, ne fogyasszák azt el! Kérdéseikkel és panaszaikkal forduljanak a Ferrero Magyarország Kft. fogyasztóvédelmi csoportjához.

A tünetekről

A szalmonella okozta fertőzés jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, egyéntől függően a fertőzés tünetmentes is maradhat.


FV-19 pályázat logoEz a tartalom az Innovációs és Technológiai Minisztérium FV-I-21-05-C jelű pályázata keretében készült.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Egészséges ősgabonák a tányérunkon

Egészséges ősgabonák a tányérunkon

2023. február 18-án tartottuk a Közösségi Mezőgazdálkodás Családi napot. Aki eljött, személyesen is megismerkedhetett 11 hazai közösségi gazdával, valamint a témába vágó beszélgetéseket, előadásokat hallgathattak meg. Ha érdekelnek a gabonák és az egészséges táplálkozás, nézd meg a beszélgetést a Családi napról az ősgabonákról Dr. Szira Fruzsinával az ÖMKI vezető kutatójával, Fülöp Ádámmal a Pipacs Pékség […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok