Solid Base Képzéssorozat

A Solid Base egy Erasmus+ felnőttképzési projekt, amely a közösség gazdaságok és az ehhez hasonló alternatív élelmiszerrendszerek pénzügyi fenntarthatóságára fókuszál.

A Solid Base egy Erasmus+ felnőttképzési projekt, amely a közösség gazdaságok és ehhez hasonló alternatív élelmiszerrendszerek pénzügyi fenntarthatóságára fókuszál, és azoknak szól, akik közösségi gazdaságot, vagy más alternatív élelmiszer rendszert működtetnek és szeretnék annak pénzügyi vezetését és menedzsmentjét fejleszteni.

A négy alkalmas képzéssorozatot a cseh AMPI-val, a német Agronauten-nel és Solawi-val, illetve a nemzetközi URGENCI hálózattal együttműködve dolgoztuk ki és teszteltük 2018-2019-es időszakban. A projekt angol weboldala az alábbi linken érhető el: http://urgenci.net/?s=solidbase 

Solid Base Kiadvány

A kiadvány megnyitásához és letöltéséhez kattints az alábbi képre:

 

Képzési modulok

Az alábbiakban bemutatjuk az egyes képzési alkalmak témáját és hamarosan elérhetőek lesznek a hozzájuk kapcsolódó előadások és segédanyagok is:

 

1. Modul – Közösségi gazdaságok menedzsmentje (2019.03.25. Budapest)

A menedzsmenthez kapcsolódóan az alábbi témákban merültünk el részletesebben: feladatkörök és szerepe kialakítása, feladatmegosztás, önkéntesek bevonása, időtervezés, menedzsment rendszerek és szervezeti diagnózis.
(Az előadás megnyitásához és letöltéséhez kattints a képre)

 

 

2. Modul – Pénzügyi tervezés (2019.07.19. Budapest)

Ezen a képzési alkalmon Havran Dániellel, a Corvinus Egyetem pénzügyi tanszékének munkatársával dolgoztunk együtt.
(Az előadás megnyitásához és letöltéséhez kattints a képre)

 

3. Modul – Kommunikáció és online alkalmazások (2019.10.25. Budapest)

Ezen a képzési alkalmon a kommunikáció tervezéséről és csatornáiról beszéltünk, és azokról az online alkalmazásokról, melyek segíthetik a közösségi gazdaságok működtetését, a számlázástól az értékelő kérdőívekig. Bemutatunk két olyan alkalmazást is, amit Európában használnak a közösségi gazdaságok menedzsmentjéhez és pénzügyi tervezéséhez.
(Az előadás megnyitásához és letöltéséhez kattints a képre)


4. Modul – A közösség bevonása (2019.11.29. Terény)

Ezen a képzési alkalmon Kármán Erika tréner segítségével olyan technikákat sajátítottunk el, amelyek segítik a tagok bevonását és a közösségek hatékonyabb működését. Szó volt például a konszenzusos döntéshozatalról és a facilitált megbeszélések levezetéséről.
(Az előadás megnyitásához és letöltéséhez kattints a képre)

 

SolidBase Alkalmazás

A SolidBaseApp egy költségvetés tervező és bemutató alkalmazás, ami a közösségi gazdaságok pénzügyeit teszi kézzelfoghatóvá és láthatóvá. A felhasználó beírhatja a a tagságon alapuló vállalkozás éves költségeit, és az kiszámolja az egy tagra jutó "irányárat" az éves összköltséget elosztva a tagok számával. Az alkalmazás eg yszabad szoftver, ami biztosítja, hogy a felhasználók teljes mértékben rendelkezzenek saját adataik felett. A hozzáférési jogok azt is biztosítják, hogy csak a felhasználók és meghatározott személyek (tagok) férjenek hozzá az adatokhoz.

 

Tréneri kézikönyv

A projekt keretében egy Tréneri kézikönyv is készült, melynek mintáját letöltheted (az alábbi képre kattintva). Ha kíváncsi vagy a teljes kézikönyvre, vedd fel velünk a kapcsolatot.

 

Kapcsolat

Ha kérdésed lenne, vagy szeretnél többet megtudni a Solid Base projektről vagy az ahhoz kapcsolódó anyagokról keresd Perényi Zsófit a zsofi (kukac) tve.hu email címen.

 

 

 A SolidBase projektet az Európai Bizottság támogatta. A képzés tartalma nem szükségszerűen tükrözi az Európai Bizottság nézeteit.

 

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében