fbpx

Tarts velünk, legyéla tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz!

Segíts megtalálni a fenntartható halászati termékeket!

| Tudatos Vásárló

A Marine Stewardship Council (MSC) címkéje azokat a halászokat minősíti, akik tartózkodnak a halászati területek vagy fajok túlhalászásától. Láttál már itthon ilyen terméket?  Írd meg nekünk, és közkinccsé tesszük a hamarosan megjelenő adatbázisunkban. 

A túlhalászás a világtengereken zajló halászat által okozott egyik legsúlyosabb probléma. Az ökológiai hatások mérséklése érdekében a Marine Stewardship Council (MSC) a helyi ökoszisztéma rendszerét, szaporodóképességét és sokszínűségét meg őrző halászati eljárásokat vár el nem csupán a halászott fajra, hanem a halászati terület többi élőlényére.

Ismered a Termékcímke adatbázisunkat? Itt számos termékcímkéről olvashatsz, hogy melyiket érdemes keresni és melyiket nem.  

védjegyet a beszállítói lánc tagjai, éttermek, halsütödék is használhatják, amennyiben MSC terméket árulnak, forgalmaznak és részt vesznek a minősítési rendszerben. A minősítést az MSC által meghatározott elvek alaján független, nemzetközi akkreditációs intézmények végzik.

 

Szerencsére már nálunk is kaphatók MSC jelöléssel ellátott termékek. Ha ilyennel találkozol valamelyik boltban, kérjük írd meg nekünk a termék és a bolt nevét  április 20-ig a szerk@tudatosvasarlo.hu címre, és közzétesszük a hamarosan megjelenő adatbázisunkban. 

 

Tetszett a cikk? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

 

   

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek