Veszélyes termékek

Szennyezett tejet hív vissza a SPAR

Laboratóriumi vizsgálatot követően a Nébih elrendelte a 22.01.2019. minőségmegőrzési idővel ellátott, 2,8%-os, 1 literes S-Budget UHT tej forgalomból való kivonását és fogyasztóktól történő visszahívását.

Zöld ruhák: Tanúsító védjegyek, címkék

Létezik néhány olyan tanúsító védjegy, amely garantálja, hogy az adott ruházati termékben nincsenek veszélyes vegyi anyagok, sőt, azt is, hogy a gyártási folyamat környezetbarát módon zajlott.

Teszt: egészségre veszélyt jelentő játékokat talált az NFH

Az NFH 81 gyermekjátékot vizsgált, az ellenőrzés során 48 féle termék esetében volt megállapítható, hogy veszélyt jelentenek a gyermekekre nézve.

Teszt: egészségre veszélyes ékszert és pénztárcát talált az NFH

Az NFH 39 terméket vizsgált laboratóriumban, a teszt során 3 egészségre veszélyes terméket találtak a határértéknél magasabb króm (VI) tartalommal.

Veszélyes gyerekjátékok - Mit kell tudni a ftalátokról?

Szinte minden gyerek játékai között találunk tapadókorongos figurát, műanyag fejű babát, fürdőkacsát, amelyek puha műanyagból készültek. Ezek egészségkárosítók lehetnek, ha előállításukhoz ftalátokat használtak. Mit kell tudni a ftalátokról?

Fulladásveszélyes csecsemő- és kisgyermek ruhákat találtak

Gyerekruhákat és gyerekcipőket vizsgáltak a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szakemberei. Több száz ruhát ellenőriztek országszerte az üzletekben, ezen túl laboratóriumi vizsgálatot is végeztek. A termékek 86,3 %-a megbukott a teszten. 

Videók

Mire jó a Cégmérce?

A Cégmércében cégeket rangsorolunk etikai és környezeti szempontok alapján. Íme néhány dolog, hogy miért érdemes olvasni a Cégmércét. http://cegmerce.hu/
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében