alap kinézet

System Messages

Hús, vegetáriánus

Világnapot kapott az élelmiszer-biztonság - 5 tanácsunk, ha biztonságos élelmiszert keresel

Az idei évtől június 7-e a biztonságos élelmiszerek napja lesz. A tematikus világnap szükségességével először 2015-ben kezdtek el foglalkozni a szakemberek, végül az ENSZ 2018. december 20-án elfogadta a javaslatot. Örülünk neki, és örömünkben néhány tippet is adunk, mit tehetsz azért, hogy jó minőségű ételhez juss.

Milyen halat vegyél karácsonyra?

A hal-témát az elmúlt időszakban alaposan körbejártuk. Most, hogy az év legnagyobb halevő ünnepe közeledik, amikor az éves haladagunk felét faljuk fel, összegyűjtöttük Nektek, amit csak lehet. Mit kell tudnunk a pontyról, a hekkről, a tonhalról, mi az, amit egyáltalán ne együnk? Milyen jó példák léteznek haltenyésztésre és kereskedelemre itthon és a nagyvilágban, mit derítettünk ki tesztünkben az itthon kapható friss és fagyasztott halakról és halbisztrókról?

Helyi gazdákra épít az egyik legismertebb hazai étterem

A jó étterem a jó alapanyagoknál kezdődik, ezt vallja a balatonszemesi Kistücsök tulajdonosa és séfje. Elzarándokoltunk Szemesre, hogy a saját szemünkkel lássuk, mit csinál a helyi gazdák termékeiből az étterem világhíres konyhája. Megismerkedtünk azzal a gazdával is, aki nélkül nem lenne bab a Kistücsökben.

Harcsagirosz és pontytepertő lehet az idei nyár slágere

Idén vették át a balatonlellei Nádfedeles halsütőt, ahol azóta a klasszikus halas ételeken felül harcsagiroszt és pontytepertőt is kínálnak. Máté Imre és Zoltán úgy látják, a halas streetfood hozhatja közelebb a halat az emberekhez.

Itt ehetsz friss, édesvízi halat nyáron: halsütők, halbisztrók országszerte

Kóstoltál már harcsagiroszt, pontycsipszet vagy halburgert? Tesztelésre érdemes helyeket mutatunk, amelyekben egy a közös: mindenhol édesvizi halból (is) készül a menü, ráadásul a legtöbb helyen friss, helyi halból.

Böjtölj velünk: szevasz nejlonzacskó, csá szívószál!

Tudatos Vásárlóként idén olyan böjtbe kezdhetünk, amitől nem csak a mi szervezetünk, de a Föld is megtisztul: húsvétig megvonunk magunktól néhány olyan dolgot, amiket valójában a hátunk közepére se kívánunk. Válassz te is magadnak böjtölnivalót a listánkról!

Videók

Freegan - a feleslegről

A freegan életmódot választók egészen új szemszögből mutatják meg a mindennapjaink során keletkező ételfelesleget. Valóban hulladék? A Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Zöld Pók Alapítvány filmje.
népszerű cikkek
terméktesztek
Könyvajánló

kérdések és válaszok

címkék

  •      Kiváló Minőségű Sertéshús
  •      Magyar Baromfi
  •      Delfinbarát
  •      Szürkemarha
  •      EU Organic

Praktikus ötletek

  •      Az egészséges táplálkozás alapelvei
  •      Vegetarianizmussal sikeresebb a fogyás
  •      Élelmiszerbiztonsági tippek

Linkek

  •      Vegetáriánus termékek: Vegetarian Society Approved
  •      KentuckyFriedCruelty
  •      Hús, memória, játék (?)
  •      The Meatrix
  •      Veg.hu
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében

Smink