alap kinézet

System Messages

Helyi élelmiszer

Nem permeteznek, és azt is éjjel: bio-tévhitek, amelyektől nézel egy nagyot

Ahogy sokan azért nem gyűjtik szelektíven a hulladékot, mert úgyis összeöntik, a bio élelmiszerekről is sok városi legenda kering. Pető Áron biogazda segítségével cáfoljuk meg a leggyakoribb biós tévhiteket.

Helyi gazdákra épít az egyik legismertebb hazai étterem

A jó étterem a jó alapanyagoknál kezdődik, ezt vallja a balatonszemesi Kistücsök tulajdonosa és séfje. Elzarándokoltunk Szemesre, hogy a saját szemünkkel lássuk, mit csinál a helyi gazdák termékeiből az étterem világhíres konyhája. Megismerkedtünk azzal a gazdával is, aki nélkül nem lenne bab a Kistücsökben.

Harcsagirosz és pontytepertő lehet az idei nyár slágere

Idén vették át a balatonlellei Nádfedeles halsütőt, ahol azóta a klasszikus halas ételeken felül harcsagiroszt és pontytepertőt is kínálnak. Máté Imre és Zoltán úgy látják, a halas streetfood hozhatja közelebb a halat az emberekhez.

Itt ehetsz friss, édesvízi halat nyáron: halsütők, halbisztrók országszerte

Kóstoltál már harcsagiroszt, pontycsipszet vagy halburgert? Tesztelésre érdemes helyeket mutatunk, amelyekben egy a közös: mindenhol édesvizi halból (is) készül a menü, ráadásul a legtöbb helyen friss, helyi halból.

3 alapanyag – 10 okosság

Melyik a legjobb liszt? És melyik mire való? Melyek a legjobb pesti pékségek? Hol terem a magyar rizs? Találtunk-e szennyeződést a boltokban kapható rizsekben? Most tíz pontban tesztelheted, mi maradt meg és mi maradt ki abból, amit a lisztről, rizsről és a hüvelyesekről a Tudatos Vásárlón olvashattál.

Van olyan, hogy magyar rizs

Vad, hosszú szemű, barna, fekete, előfőzött, Basmati, Jázmin, Arborio. Mitől fényezett a fényezett? Mitől barna a barna? Mi van az A-ban és mi a B-ben? A világ egyik legfontosabb gabonájáról, a rizsről és magyarországi termesztéséről beszélgettünk a legnagyobb hazai termelővel. Mert van olyan, hogy hazai rizs, ráadásul bio minőségben is. 

Videók

Házhoz jön a valódi tej - 1. rész

A lajosmizsei Melis testvérek anyjuktól örökölték meg a gazdaságukat, és tavaly óta maguk mennek a fogyasztókhoz, házhoz hozzák a teljes, nyers tejet. Az első részben egy valóban állatbarát tejgazdaságba nyerünk betekintést. A Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Zöld Pók Alapítvány filmje.
népszerű cikkek
terméktesztek
Könyvajánló

kérdések és válaszok

címkék

  •      Magyar Termék Nagydíj
  •      Kiváló Magyar Élelmiszer

Praktikus ötletek

  •      Az egészséges táplálkozás alapelvei
  •      Hogyan csökkentsük a szupermarketben történő vásárlás hatásait?
  •      Válaszd az idénynövényeket!

idénynövények - november

Linkek

  •      Helyi Termék Magazin
  •      Eat seasonably! Get growing!
  •      Kamra-túra
  •      Vedd a magyart!
  •      Szekszárdi helyi termék adatbázis
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében

Smink