alap kinézet

System Messages

Helyi élelmiszer

Új csomagolásmentes bolt nyílt Budán - megnéztük a Ligeti Boltot a Karinthy úton

Közel egy év leforgása alatt a harmadik csomagolásmentes bolt nyílt meg Budapesten. A hulladékmegelőzés mint téma egyre népszerűbb a közösségi oldalakon, de a hétköznapi szokások átalakulásában és a lehetőség bővülésében is megnyilvánul. A Ligeti bolt Karinthy Frigyes úti megnyitóján jártunk, vásároltunk, majd gyorsan kiszámoltuk, drága-e az itteni kínálat a szupermarketekhez képest.

35 ezren tüntettek a fenntartható mezőgazdaság és a bio-élelmiszerek mellett Berlinben

Tejeskannákkal, bödönökkel, fakanalakkal tüntetők ezrei meneteltek január 19-én Berlinben, hogy figyelmeztessék a döntéshozókat: a kisléptékű gazdaságok, a fenntartható bio-mezőgazdaság az egyetlen út bolygónk klímájának és élővilágának megmentéséhez.

A föld illata dobozban - 34 családnak szállít zöldséget a TápióDoboz

A földdel való intenzív kapcsolat Vörös Gabit szinte predesztinálta arra, hogy gazdálkodjon. A TápióDoboz fix áras dobozrendszer, amit általában egy fél vagy egy teljes szezonon át rendelhetünk meg tavasztól ősz végéig. Gazdájával a kezdetekről és jövőről beszélgettünk.

Milyen halat vegyél karácsonyra?

A hal-témát az elmúlt időszakban alaposan körbejártuk. Most, hogy az év legnagyobb halevő ünnepe közeledik, amikor az éves haladagunk felét faljuk fel, összegyűjtöttük Nektek, amit csak lehet. Mit kell tudnunk a pontyról, a hekkről, a tonhalról, mi az, amit egyáltalán ne együnk? Milyen jó példák léteznek haltenyésztésre és kereskedelemre itthon és a nagyvilágban, mit derítettünk ki tesztünkben az itthon kapható friss és fagyasztott halakról és halbisztrókról?

Nem permeteznek, és azt is éjjel: bio-tévhitek, amelyektől nézel egy nagyot

Ahogy sokan azért nem gyűjtik szelektíven a hulladékot, mert úgyis összeöntik, a bio élelmiszerekről is sok városi legenda kering. Pető Áron biogazda segítségével cáfoljuk meg a leggyakoribb biós tévhiteket.

Helyi gazdákra épít az egyik legismertebb hazai étterem

A jó étterem a jó alapanyagoknál kezdődik, ezt vallja a balatonszemesi Kistücsök tulajdonosa és séfje. Elzarándokoltunk Szemesre, hogy a saját szemünkkel lássuk, mit csinál a helyi gazdák termékeiből az étterem világhíres konyhája. Megismerkedtünk azzal a gazdával is, aki nélkül nem lenne bab a Kistücsökben.

Videók

Házhoz jön a valódi tej - 1. rész

A lajosmizsei Melis testvérek anyjuktól örökölték meg a gazdaságukat, és tavaly óta maguk mennek a fogyasztókhoz, házhoz hozzák a teljes, nyers tejet. Az első részben egy valóban állatbarát tejgazdaságba nyerünk betekintést. A Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Zöld Pók Alapítvány filmje.
népszerű cikkek
terméktesztek
Könyvajánló

kérdések és válaszok

címkék

  •      Magyar Termék Nagydíj
  •      Kiváló Magyar Élelmiszer

Praktikus ötletek

  •      Az egészséges táplálkozás alapelvei
  •      Hogyan csökkentsük a szupermarketben történő vásárlás hatásait?
  •      Válaszd az idénynövényeket!

idénynövények - február

Linkek

  •      Helyi Termék Magazin
  •      Eat seasonably! Get growing!
  •      Kamra-túra
  •      Vedd a magyart!
  •      Szekszárdi helyi termék adatbázis
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében

Smink