alap kinézet

System Messages

Gyorsétterem

Jó példa: Fairtrade kávé az OMV-kutaknál

Az OMV benzinkútjain lévő kávézókban fairtrade minősítéssel ellátott alapanyagból készített kávét lehet inni. Örülve a pozitív példának, megkérdeztük az OMV-t erről a kezdeményezésről.

Gyerekek és a junk food-reklámok

Gyerekek számára rossz minőségű gyorsételeket reklámozni - világszerte óriási üzlet. Mára  már közöttük is megjelentek az elhízással összefüggő felnőttbetegségek, s nemrég egy pofon egyszerű kutatás megmutatta, milyen pusztítást végez a junk food már tíz nap alatt a szervezetünkben. 

Nézz az étlap mögé!

Lehetséges a csak hazai termék vásárlása? Mit jelent a bio minősítés, és kik is pontosan azok az őstermelők? Többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ a Jövő-t-Evő programsorozat első szakmai fórumán.

Az otthoni sófogyasztás dobja meg a napi sóbevitelt

A magas sóbevitel igazoltan növeli a magas vérnyomás betegség és az ezzel összefüggésben álló szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának rizikóját, ennek ellenére a fogyasztók beviteli értékei nagyban különböznek a jelenleg ajánlott mennyiségtől. Egy kutatás tapasztalatai dióhéjban.

Ételmarketig: célkeresztben a gyerekek

Sok gyerek nő fel mikrózott mirelit ételeket és porkajákat eszegetve. Nem csoda: az élelmiszeripar kifinomult trükkjei szinte beleédesgetik a kosarakba az egészségtelen ételeket.

Mennyi só elég?

A nátrium, ami az asztali só egyik összetevője, nagy mennyiségben növeli a magas vérnyomás és a szív-érrendszeri megbetegedés veszélyét. A sófogyasztás csökkentése úgy tűnik  igen hosszú folyamat.

Videók

címkék

  •      Nordic Ecolabel

Linkek

  •      KentuckyFriedCruelty
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében

Smink