Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája

Iskolás vagy? Ne dobd ki az uzsonnád, tedd ételgyűjtő dobozba!

Hogyan lehet egy iskoláskorú gyermeknek megmutatni az adakozás fontosságát és megéreztetni vele, hogy a pazarlás nem menő? Erre megoldás, ha ahelyett, hogy kidobnák, megmaradt tízóraijukat, uzsonnájukat beteszik egy Enni adok adománydobozba.

Hogyan lehetünk hatékonyabbak a munkában? – Flow a munkahelyen

Csíkszentmihályi Mihály, a flow atyja szerint, a XXI. század legsikeresebb cégei és nemzetei azok lesznek, amelyek lehetőséget teremtenek az embereknek, hogy kiteljesedjenek a flowban. Íme néhány technika, hogyan lendülhetsz át flowba munka közben akkor is, ha a munkáltatód még sose hallott erről.

Jöjjön a boldogság! – mikro-flow technikák gyakorlati alkalmazása

Cikksorozatunk legújabb részében bemutatunk egy sor olyan technikát, amelyekkel a napi apró bosszúságokat pozitív élménnyé alakíthatjuk, és olyan tevékenységeket, amelyek nagy valószínűséggel a flow irányába lendíthetnek.

Flow – amikor csak úgy jön a boldogság

Biztosan emlékszel olyan napokra, amikor tökéletes formában voltál, égett a kezed alatt a munka, könnyedén oldottál meg minden feladatot, teljesen elmerültél abban, amit csinálsz. Szinte megállt az idő, és egy megmagyarázhatatlan, mámoros elégedettség vett hatalmába. Megmutatjuk, hogy érheted el ezt a flow állapotot.

Mikor cseréld le a tévédet?

Talán egyetlen háztartási gép sem esett át az elmúlt tíz év során annyi technológiai változáson, mint a televízió. Mikor érkezik el az a pillanat, amikor a régi tévénk működéséből adódó környezetterhelés nagyobb, mint az, amivel egy új gép legyártása jár? Mit tudnak energiahatékonysági szempontból az okostévék? Okosodj Te is, játszva!

Mitől leszünk boldogok? Mi az, amitől szenvedünk?

Egy közelmúltban készült felmérésből megtudhatjuk, hogy hol van a boldogság édenkertje, valóban boldoggá tesz-e a munka vagy a facebookozás, és mi az, amitől a legjobban irtózunk.  Választ kapunk arra is, hogy tényleg az tesz-e boldoggá, amiről azt hisszük?  A Sussex Egyetem által nemrégiben készült, nagyszabású, tanulmány  meglepő eredményeket tett közzé a témában.

Videók

Freegan - a feleslegről

A freegan életmódot választók egészen új szemszögből mutatják meg a mindennapjaink során keletkező ételfelesleget. Valóban hulladék? A Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Zöld Pók Alapítvány filmje.
népszerű cikkek
terméktesztek
Könyvajánló

kérdések és válaszok
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében