alap kinézet

System Messages

Bio

Közösségi gazdaságok a világ minden tájáról - 7 jó példa

A közösségi gazdaságok találkozóját 2018-ban a görögországi Szalonikiben tartották. Mi is ott voltunk. Történet egy japán gazdáról, aki a fukusimai katasztrófa után a közösség segítségével nyitott új gazdaságot, közösségi halászat, egy állam, ahol a gazdák gépeket is építenek maguknak, klip az uborka áldásos tulajdonságairól.

Így eszünk mi - a 60-as nők főznek a legtöbbet, nem túl lelkesen

A 60-as nők fele főz naponta, de közülük minden másodiknak csak púp a hátán a főzés. A reggeli és az ebéd mindent visz. Az íz az első, utána jön az egészség. A hazai étkezési és főzési szokásokat valamint a konyhatechnológiához kapcsolódó attitűdöket mérte fel a GfK Hungária egy átfogó kutatásban. Az eredményből kirajzolódnak a magyarok étkezési szokásaira jellemző tendenciák.

35 ezren tüntettek a fenntartható mezőgazdaság és a bio-élelmiszerek mellett Berlinben

Tejeskannákkal, bödönökkel, fakanalakkal tüntetők ezrei meneteltek január 19-én Berlinben, hogy figyelmeztessék a döntéshozókat: a kisléptékű gazdaságok, a fenntartható bio-mezőgazdaság az egyetlen út bolygónk klímájának és élővilágának megmentéséhez.

Világnapot kapott az élelmiszer-biztonság - 5 tanácsunk, ha biztonságos élelmiszert keresel

Az idei évtől június 7-e a biztonságos élelmiszerek napja lesz. A tematikus világnap szükségességével először 2015-ben kezdtek el foglalkozni a szakemberek, végül az ENSZ 2018. december 20-án elfogadta a javaslatot. Örülünk neki, és örömünkben néhány tippet is adunk, mit tehetsz azért, hogy jó minőségű ételhez juss.

Veszélyes-e a citrusok héja - mielőtt belereszelnéd a sütibe, bedobnád a teába

Ha C-vitamin kell, akkor jöhet a citrom, a narancs. A déligyümölcsökkel azonban az a helyzet, hogy bármilyen egészségesek, héjukból egészségre káros vegyi anyagok is a szervezetünkbe kerülhetnek. Mennyire kell komolyan vennünk, hogy a citrusok héja veszélyes? És mit csináljunk, ha csomagolás és címkék híján nem tudunk semmit a megvásárolt gyümölcs héjáról? Tényleg felejtsük el a teába dobott citromkarikát? Mossunk kezet citromfacsarás után?

A föld illata dobozban - 34 családnak szállít zöldséget a TápióDoboz

A földdel való intenzív kapcsolat Vörös Gabit szinte predesztinálta arra, hogy gazdálkodjon. A TápióDoboz fix áras dobozrendszer, amit általában egy fél vagy egy teljes szezonon át rendelhetünk meg tavasztól ősz végéig. Gazdájával a kezdetekről és jövőről beszélgettünk.

Videók

Hogyan készül? A Zotter alpesi csoki

Hogyan készül manufakturális módon a csoki? A Zotter üzemében nyomon követhetjük a folyamatot. Jó, ha tudjuk, hogy a klímaváltozás miatt a csokoládé mellett akár Eltűnhet a banán, a bor és a kávé is.

Mit tehet a tudatos vásárló? Nem mindegy, milyen alapanyagból készül a csokoládé és hogyan élnek a farmerek, akik a kakaót termelik. Vegyél méltányos kereskedelemből származó és ha lehet bio csokoládét, hogy biztos lehess abban, a legjobb alapanyagokból és a legkevesebb környezetterheléssel járó terméket fogyasztasz és a termelő jólétéhez is hozzájárulsz. Tudd meg, mitől lesz Kevesebb rabszolgamunka a kakaótermelésben! Olvasd el csokoládé és kakaópor terméktesztünket, és tudd meg hol vehetsz méltányos csokit!

népszerű cikkek
terméktesztek
Könyvajánló

kérdések és válaszok

címkék

  •      Eco Garantie
  •      Bio Suisse
  •      Bio Siegel
  •      Naturland
  •      Demeter

Praktikus ötletek

  •      Csökkentsük az adalékanyagok, növényvédőszerek bevitelét

idénynövények - február

Linkek

  •      KedvesCimbora
  •      Ökogarancia
  •      Az EU Ökológiai gazdálkodás oldala magyarul
  •      Máriahalom biofalu
  •      Biokontroll Hungária Ellenőrző és Tanúsító Nonprofit Kft.
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében

Smink