fbpx

Részvételi minőségbiztosítás – Képzések

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 2015-ben új programot indított. célunk Magyarországon megismertetni az ún. részvételi minőségbiztosítás (PGS – participatory guarantee system) elméletét és mintáit, adaptálni a hazai fenntartható élelmiszerfogyasztás különböző szintereire. Az elmúlt másfél évben előadásokat és képzéseket tartottunk.

A projekt központi fő tevékenységei a következők voltak:

megtanulni és Magyarországon megismertetni az ún. részvételi minőségbiztosítás (Participatory Guarantee System/PGS) elméletét,

megkezdeni a módszer hazai adaptálását, valamint

mintaprojekteket indítani.

A TVE 2015. májusában előadást szervezett a PGS módszereiről a nemzetközi CSA hálózat (URGENCI), valamint IFOAM  meghívott két szakértőjével (TVE munkatársai, tagjai, önkéntesei, közösségi gazdálkodók, szakemberek, civilek, közösségek és más érdeklődők számára)

Előadók voltak:

Eva Torremocha (IFOAM)

Denis Carel (URGENCI)

Perényi Zsófia (TVE)

Interaktív, fél napos workshopot tartottunk  a PGS módszertanáról a hazai közösségi gazdálkodásban (CSA) érintett szereplők számára.

 

2015. októberében Kisteleken jártunk a Vackor Környezet- és Természetvédelmi Egyesülettel együtt tartottunk képzést “Milyen egy jó piac?” címmel.

 

2015. őszén  Miskolconon az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvánnyal a szupermarketláncokról  beszélgettünk, és arról hogyan tudunk velük együtt dolgozni fenntarthatóbb termékkínálatért.

 

2016. áprilisában Szeged jártunk és a BÖDÖN Piac árusaival, szervezőivel beszélgettünk a megbízható, jó minőségű, helyi termékekről, piacokról és a részvételi minőségbiztosításról. 

 

Áprlisban Szatyor Egyesületnél a megbízható, környezetbarát, etikus élemiszertermelésről, valamint a részvételi minőségbiztosításról beszélgettünk.

.
 

 

Kipróbáltuk az online képzést is, webinárunk anyagát meghallgathatjátok a lenti linken:

 

 
 
Nyitókép: pixabay.com
 
Részvételi minőségbiztosítás a fenntartható élelmiszerfogyasztásért” című programunkat a Norvég Civil Támogatási Alap támogatja.
 
 

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

    Iratkozz fel híreinkre!

    Tippek, tesztek, programok

    Megszakítás